Nobody tovább menetel

2012.01.23. 14:46

Nobody (Csordás Emil) győzött az Évnyitó Díjban

 

Rövid pihenő után elindult a 2012-es évad, a nyolc magyar futam mellett két francia verseny szerepelt a programon. A szokottnál kevesebben álltak starthoz a kissé mély, sáros pályán. Debütált az új hendikeprendszer, néhány futamban „kilógó” esélyesnek tűnő ló győzelmét várta a szaklap és a fogadók is. Ismét bebizonyosodott azonban, hogy a versenyeket nem papíron futják, azokat még meg is kell nyerni és bizony ez a nyitónapon nem sikerült minden favoritnak, Jorvik Vikingnek, Lencsinek vagy Lézernek.

Nobody ott kezdte az idei szezont, ahol a tavalyit abbahagyta. Csordás Emil ötévese a Lovaregyleti Díj megnyerésével zárta az óévet, így természetesen az Évnyitó Díj favoritjaként indult és magabiztos versenyzéssel realizálni is tudta esélyét, végig vezetve utasította maga mögé komolyabbnak tűnő ellenfeleit, akik csak a helyezésekért tudtak küzdeni. Sokáig úgy tűnt, hogy Lucky Luke még akár a nyerőre is veszélyes lehet, de a befutóban nem tudott újítani, így Joyous Woman és Nikita is megelőzte a célig. Menedzser jó kezdés után kicsit visszaesett, de így is korrigált.

Az új esztendő első futama Maya Goal és a champion, Lakatos Csaba sikerét hozta. A kanca – hasonlóan Nobody-hoz – szintén szilveszteri győzelmére duplázott rá, tartja tehát jó formáját. A kissé zavaros versenyben, az utolsó fordulóhoz érve már csak négyen maradtak a frontban, Maya Goal az egyenes elején gyorsított, és nyerte a futamot. A sokáig vezető Ördög Hegedűse lett a második, míg Laza közeli harmadik hellyel javította legutóbbi hibáját. Naposház gyengén indult, majd jól zárkózott, de a finisre elfáradt. A favorit Bella Rosa féltávhoz érve teljesen megállt, lehet, hogy a mély pálya nem tetszett neki.

A Hidalgó Hendikep után újra Lakatos Csaba örülhetett. Izzy Star utolsó versenyeiben már jelezte, hogy kezd formába lendülni, trénerével pedig a várakozásoknak megfelelően tovább jött előre és biztosan verte a szinte végig vezető Kerámia-t. Utóbbi tréningtársa, Magiszter sokáig a második helyen ügetett, de az utolsó kanyarban kétszer is hibázott, így kiesett a versenyből. A harmadik helyre, nagy hajrával Inspe érkezett meg, jócskán megelőzve No Bi-t.  A régen látott Eleven nagy hibával futott.

Az Ákos Hendikepben Ninette renitenskedett a startnál, végül nem a helyéről startolt, így diszkvalifikálták, Jason Ask durva, Lencsi kisebb hibával kezdett. Lovely Beauty viszont kilőtt az indítás után és vezetett, mögé Pipistrella és Igloo helyezkedett, mellettük pedig a hajráig Ibi Lobell tartotta magát jól. Lencsi próbált feljebb zárkózni, ami sikerült is neki, de a végére elfogyott az ereje. Lovely Beauty elsőként ért a befutóra, ott azonban megtámadta a két Csordás-idomítás, közelítettek is a nyerőhöz, de nem tudták utolérni Fazekas Imre lovát, aki megérdemelt győzelemre váltotta jó formáját. Naomi messzi negyedik lett.

Mindössze hatan maradtak az Áldomás Díj startjánál. A kis mezőnyből az újonc Paula-Dream hibával indult, nem rontott viszont Ma Chérie, aki villámrajtot véve hamar az élről forduló Omar Sharif nyakán ügetett. A mini üldözőboly Oli Sun, Májusi eső és Nariwa triójából állt. Ma Chérie el-elbizonytalanodva, de tartotta magát a vezető ló mögött, a befutóban támadást is indított, de ekkor még jobban szétesett a mozgása, így a diszkvalifikálás sorsára jutott. Lakatos Árpádnak így nem kellett izgulnia, Omar Sharif könnyen ért haza Oli Sun és a gyenge kezdés után jól zárkózó Nariwa előtt.

Meglepetést tartogatott a nap ötödik futama, a Kézműves Hendikep. Az izgalmas versenyben, a befutóra szinte egyvonalban ért a mezőny, ekkor még kívül Jorvik Viking is reménykedhetett a győzelemben, száz méterrel a cél előtt, a küzdelem hevében azonban ugrott a játékosok legnagyobb kedvence és kiesett a versenyből. Az élen eközben nagyot küzdött Levendula és az őt támadó Jamaica Man. Célfotó után végül Németh Viktória örülhetett, Levendula pedig vigasztalódott, emlékezhetünk rá, hogy három hete csak a célban nem volt elöl az AMMA istálló kancája. Jamaica Man mögött Jolly Guardian érkezett meg a dobogó alsó fokára.

Start-cél győzelemmel javította hibáit Nixon a Daniela Díjban. Boros Károly lova a tavalyi szezonban többször is nagyot futott, de előző versenyeiben meglehetősen idegesen viselkedett az indítás pillanataiban. Ezúttal nem volt vele ilyen probléma, és kihasználva kedvező beállítását biztosan verte ellenfeleit. Legközelebb hozzá a vendéghajtóval versenyző Nikki végzett, míg a bronzérmet Obi Wan Kenobi szerezte meg. Utóbbi mostanában sorozatosan ér helyre, érik már az újabb győzelme. Őszi Fény jó pozícióban, a befutó közepén ugrott, rajta kívül Örömtűz versenyzett még hibával. Olajfás nem igazán tudott küzdelembe érni.

A nap végén, a Misztikus Hendikepben borult a papírforma. Keep Smiling kezdett a legjobban, mellé istállótársa, Jonatán ment fel, míg a legnagyobb esélyes, Lézer szorosan mögöttük a falon versenyzett. Végül ez lett a veszte, mert csak a befutó közepén talált némi utat, akkor pedig már késő volt, csak a harmadik helyet tudta megszerezni, azt is némi szerencsével. A győzelem a végig vezető Keep Smiling zsákmánya lett, Papp István remekül osztotta be lova erejét, aki visszaverte Jonatán támadását. Knock szerzett volna még helyezést, de a cél előtt nem sokkal kis hibát vétett, ezért természetesen a diszkvalifikálás sorsára jutott. Igéző és Kandidátus mutatkozott, de lemaradtak a placcokról. Miki Manó verseny közben, Knock-down a befutóban ugrott.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr13740913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása