Noir Desir formába lendült

2011.12.22. 12:38

Noir Desir (Lakatos Csaba) sikere a Feiser Emlékversenyben

 

A sok lejelentés miatt a szokottnál jóval kisebb mezőnyöket láthattunk, és az időjárás sem éppen a legszebb arcát mutatta. A versenynap délelőttjén elhunyt Tolnay László, és ez a hangulatra is rányomta bélyegét.

A napi főfutam, a Feiser Emlékverseny jó versenyt ígért. A kis mezőny egy helyről, de ennek ellenére kivételesen fordulóstarttal indult. A két favorit, Nobody és Noir Desir nagyon hamar az élre tört és néhány hosszas előnyre tettek szert az El Presidente által vezetett üldözőbollyal szemben. Nobody egészen a százas tábláig vezetett, de Noir Desir kitartóan üldözte és a végén felőrölte ellenfelét, így Lakatos Csaba a múlt heti sikere után újabb főversenyt nyert a Prolongo istállónak. El Presidente könnyűszerrel tartotta meg a harmadik helyét Landlord előtt. Joyous Woman egy ideig közel volt, de a végére elfáradt, Menedzser több hibával kezdett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tízfutamos program első versenye a Toboz Hendikep első része volt. Mokány mostanában többször mutogatta magát, most pedig új kézben, Kolozsi Sándorral magabiztosan váltotta győzelemre jó formáit. Machupichu nagyon közelített hozzá a végén, de utolérni már nem tudta, így továbbra is várnia kell idei első sikerére. Laza harmadjára valamivel jobb volt és pont a célban vette el a bronzérmet Leila Princess-től, aki legközelebb már döntős lehet. A favorizált Káleb momentum nélkül futott és csalódást okozott, Soir Du Vivier ismét ugrott.

Lassú versenyt hozott és meglepő eredménnyel zárult a Nábob Díj. A végelszámolásnál az engedménnyel indulók játszották a főszerepet, de arra kevesen számítottak, hogy a három galoppozás után futó Otti nyeri meg a versenyt. Pedig így történt, Karács László lova küzdelem után verte az esélyes Omar Sharif-ot és az egyre jobb formába lendülő Májusi eső-t. Not For Sale! közeli negyedik lett, Orcidea Hamlet a befutóban esett vissza.

Kasztor könnyű sikerét hozta a következő futam. Balogh Roland kezében, legutóbbi helyezése után ezúttal már győzni tudott a hétéves mén, tulajdonképpen ellenfél nélkül sétált haza a Virilis Hendikepben. A dobogós helyekért Olt és Kérkedő vívott csatát, végül előbbi szerezte meg a második helyet. A többiek tisztes távolságból figyelték az élen ügetőket, Násfa gyenge első pályáját követően negyedik lett, míg Lankadatlan orrvérzése ellenére is ötödik díjat szerzett.

Tovább folytatta nyerő szériáját Nick Nolte. A kitűnő származású mén kocsijában ismét Váradi Sándor ült, akinek megint nem kellett a maximumot kérnie lovától, így is tetszés szerint, a látottnál könnyebben jött a siker. A megcsappant mezőnyből a jól hajrázó Jegenyefa jött be másodiknak, megelőzve a helyezéshalmozó I. Q. M. Q.-t és a peches versenyt futó Lovely Beauty-t. Utóbbi jó startot vett, de miután Jason Ask megelőzte, a falon rekedt, és mire a befutóban ki tudott szabadulni, már nem érte utol a dobogósokat. No Fear a vártnál sokkal halványabb volt.

Fél órával később Jessie James pillanatai következtek. A meglehetősen vegyesen teljesítő nyolcéves ismét jobbik arcát mutatta, a puhább pálya is kedvezhetett neki, és igen könnyen, start-célban intézte el a mezőnyt. Ifj. Döme Imre idomítottja mögött a placcokért azért akadt némi küzdelem, végül azonban jött a teljes papírforma, Luca és Jorvik Viking tette teljessé a hármasbefutót. Igéző jól mozgott és lett közeli negyedik.

Meg sem kottyant a Baka Hendikep Ollyan nincs számára. A sokat kihagyó hároméves gyorsan pótolja „lemaradását”, és a Muscicapa Díjban újabb győzelmet szerzett. Pedig nem voltak rosszak az ellenfelek, de Fazekas Imre lovának dolgát nem igazán tudták megnehezíteni. Arról, hogy ebben a futamban is a favoritjátékosok örülhessenek, Obi Wan Kenobi és Nikki gondoskodott, ők állhattak még fel a képzeletbeli dobogóra. Ophelia a falon versenyezve végig közel volt, de a befutóban nem tudott annyit újítani, hogy helyen maradjon. Istállótársa, Overnight viszont nagyon megindult a végén, ha előbb teszi, talán döntős lehetett volna. Nixon ezúttal is kezelhetetlenül viselkedett és végigugrálta a versenyt.

Az Újlengyeli Lovas Klub Kupa is a végállomásához érkezett. Az utolsó futamban Lakatos Árpád örülhetett, Milli Nevi-t segítette győzelemhez. Do It Nevi fia diszkvalifikálása ellenére legutóbb sem ment rosszul, így ez a sikere nem számított meglepetésnek. Kis Herceg erős utolsó félkörének köszönhetően pont a célban érkezett meg a második helyre, így a nyerő momentummal futó K Vonal-nak meg kellett elégednie a bronzéremmel. Nótás Fanti végig közel volt, ez nem mondható el Klarisszáról, aki viszont az utolsó egyenest nyomta meg nagyon és szerzett ezzel pénzdíjas helyezést, Napraforgót előzve.

A kilencedik futamban is azok a fogadók örülhettek, akik nem gondolkodtak meglepetésben. A három legesélyesebbnek tartott ló egymás között döntötte el a Toboz Hendikep második részét. A győzelmet Markota-B szerezte meg, aki trénerével, Török Istvánnal korrigálta legutóbbi hibáját és magabiztosan verte az erősebb kézben ismét jól futó Lámát és Salto Du Bouffey-t. Number One és Istis Augenweide nem futott rossz versenyt, de a dobogóra nem fértek fel. Intézet sokáig a frontban ügetett, de a hajrára elfogyott az ereje.

Az utolsó futam az amatőröké volt. A hosszútávú versenyt a remek szezont produkáló Ibi Lobell nyerte meg, végig vezetve. A befutóra csakúgy, mint legutóbb, ismét komoly előnnyel fordult a kanca, de ezúttal ez a fór, Pintér Gyula bíztatásának is köszönhetően kitartott a célig, így az erősen rohamozó Kitty Magic be kellett, hogy érje a második hellyel. Knock helyzete az utolsó hatszáz méter kezdetén meglehetősen reménytelennek tűnt, de mivel May Day és Jármi is nagyon elfáradt, a hétéves viszont nagyon belelendült a finisben, így meg tudta csípni a harmadik helyet, mellyel alaposan felhizlalta a hármasbefutó osztalékát. Magiszter kis hibával futott, Miki Manó már a start előtt renitenskedett, majd kitört.

December 26. idén hétfőre esik, így most egy kicsit hosszabbra nyúlik a két versenynap közti szünet, több idő lesz böngészgetni a Turfot.

Valamennyi Olvasónknak, lóversenyrajongónak békés, boldog Karácsonyt kívánok!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr483485773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása