Vasárnap galopp kapuzáró

2011.11.19. 16:25

Elszaladt ez az év is, már csak tíz futam van hátra a 2011-es galopp szezonból.

Nagy mezőnyök, szabad felállítású hendikep, az év leghosszabb távú síkversenye, ezek a dolgok kompenzálják a hideget és vonzóvá teszik a zord késő őszi időben is a Kincsem Parkot. A homok pályán maximálisan megengedett 12 lovas mezőnnyel rajtol a nap első futama, ami egy V/b-s hendikep lesz 1400 méterre, majd folytatásként ugyanekkora mezőnyt látunk a nyeretlen csikóversenyben is. Számomra a nap csúcspontja a harmadik futam lesz, az év leghosszabb síkversenye, a 3200 méteres Totalizatőr Hendikep. Az extra hosszú távon hét ló próbálkozik a győzelemmel, érkezik ló Szlovákiából is a versenyre, egy régi ismerős, a tavalyi Nemzeti Díj (Listed) második helyezettje.

A hosszú táv után egy sprintfutam jön (III. o. hp.), majd a szabad felállítású Szunyogh István Emlékverseny Hendikep (I.o.), nagyon jó lovakkal. Ezután az ötödosztályú hendikeplovak mennek egy kört a homok pályán, majd a Vigasz Díj (II.kat.) következik, hét lóval 2000 méteres távra. Sokan neveztek a mérföldes negyedosztályú hendikepre, így ezt a futamot osztották, a Vigasz Díj után az első részt látjuk, a második rész pedig zárja az évet, mivel az a nap utolsó futama lesz. És akkor egy futamot nem említettem még, az év utolsó díját, az 1400 méteres Viharsarok Díjat (III.kat.), ahol tizenegy ló küzd a tiszteletdíjakért.

A nap hivatalos programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Ami az időjárást illeti, sajnos hideg, borult, nyirkos időre számíthatunk. A hőmérséklet 2 fok körül várható, sovány vigasz, hogy nem mínusz, hanem plusz kettőről beszélünk. Ha nem lenne lóverseny, azt hiszem egész nap ki sem bújnék az ágyból... Szóval öltözzenek fel alaposan, hisz legközelebb jövő tavasszal láthatunk galoppot a Kincsem Parkban, és ne feledjék, hogy a Totalizatőr Hendikep 12:00 órakor kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr53396409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lovas ember 2011.11.19. 18:28:05

Ez a szezon is nagyszerű volt akár csak a többi és remélem ez jövőre is folytatódik.A Kincsempark az egyik legjobb hazai lovas központ köszönhetően az ott dolgozó embereknek,különösen tetszik a kommentátorok közvetítése a versenyek alatt ,csak így tovább! Szerencsére amíg szünet van a galoppon addig ott van az ügető szóval egész évben érdemes kijárni,nagyon jó az egész!
süti beállítások módosítása