Orlando Bloom (Fazekas Imre) szép stílusban nyerte a Szabadkai Díjat

 

Megrázta magát Orlando Bloom, és ismét bizonyította, hogy évjárata egyik legjobbja. Fazekas Imre idomítottja a Szabadkai Díj erős mezőnyét hagyta faképnél az utolsó kétszázon és szerzett újabb győzelmet. A hároméves 16.7-es időt repesztve verte meg a nagyon megbízható Nobody-t és Itaka-t. Ez a futam volt a szerb-magyar találkozó második felvonása, és amint az eredmény is mutatja, itt a mieink domináltak, a külföldi favoritok közül Jégrevü a befutó elejéig volt versenyben igazán, Abba pedig sokat ment kívül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik két „meccset” viszont a szerbek nyerték. Az Adai Díjban Delaware Photo és Brazil vívott látványos küzdelmet, mely csak az utolsó centiken dőlt el. Goran Zolnaji rendkívül nyugodtan ült a sorozatnyerő hároméves kocsijában, aki csak a célban volt elöl, orrhosszal verte a szinte végig vezető Brazil-t. A legjobb magyar, Bella Rosa lett, harmadik helyezést szerzett. Olt, Ördög Hegedűse és Oberon Goal jó versenyt futott, Lana MK és Olmo Jet hibázott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Niko B. Díjat követően is déli vendégeink örülhettek. Fiorina nem is olyan régen még magyar tréningben állt és futott igen hasznosan, most viszont már - a sajátján kívül - Branislav Mukity statisztikáján javított. A kanca, a vezető Nubia hátán érkezett a befutóra, ott kibújt és biztosan védte ki Obi Wan Kenobi támadását. Ophelia a mezőny közepéről, a falon utat találva robogott fel a dobogóra. A favorizált Nikkel Lady sokáig a frontban ügetett, de a végén visszaesett, lehet, hogy nem tetszett neki a taktikai jellegű verseny.

 

 

Vahtler Andrásra emlékeztünk a nap nyolcadik futamában. A fiatalon elhunyt szakember legnagyobb sikerét 1994-ben aratta a Kerepesi úton, amikor a Köztársasági Díj, külföldi lovaknak kiírt részét nyerte meg Crown David-del, Utazó és Olívia előtt. A futamot követő díjátadásra Karács László jöhetett (népszerű győzelmét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy pezsgős „köszöntésben” is részesült), aki Ontario R.-t segítette győzelemhez. A háromévesnek a startnál komoly gondjai adódtak, hibával kezdett, de parírozása után gyorsan élre állt és innentől kezdve senkit sem engedett maga elé. A befutóban Oscar Wilde támadott, de meg kellett elégednie az ezüstéremmel, mögötte Jármi jött fel harmadiknak. A favoritok - Imperiál, Igloo és Nemo - nem futottak rosszul, de nem értek háromba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tiszteletdíjas futamok sorát a hosszútávú Despotovoi Hendikep nyitotta. A verseny során négy ló nevét kellett sűrűbben mondanom. Noix, Ibi Lobell, Mephisto és Napraforgó kvartettje végig a többiek előtt járt, közülük Napraforgó volt az, aki magára vállalta a vezetést. A finisre érve támadásba lendült Noix és Ibi Lobell, de Mephisto is megindult. Száznál még úgy tűnt, hogy Noix lesz a nyerő, de Veréb Zsolt felrázta Ibi Lobell-t, a hűséges kanca pedig letakarta ellenfelét, megszerezve ezzel idei harmadik győzelmét. Mephisto a cél előtt előzte meg és szorította le a dobogóról Napraforgó-t. A többiek szinte momentum nélkül futottak, Karamella, Mistral és Kishölgy ugrott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Pozarevaci Hendikepben a jó tempóról Kérkedő gondoskodott, aki ezúttal nem fáradt el a végére, de Mon Amie erősebb volt nála, így Lakatos Csaba lova tovább folytatta remek szériáját és újabb győzelmet szerzett. A harmadik hely a hibával futó Osztalék zsákmánya lett, mögötte K Vonal végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Srbobrani Hendikepben végig Nariwa győzelme lógott a levegőben, de százzal a cél előtt, biztos elsőként ugrott, így Jetti Lobell ölébe hullott az aranyérem. A Palotai istálló lova, Fazekas Imrével ismét jól ment, hiába érkezett mögé nagy lendülettel Napbarna, utolérni már nem tudta. Jópofi is korrigált, biztos harmadik lett, hiszen a mögötte célba ért Örs verseny közben hibázott, így kiesett a versenyből.

Az Újlengyeli Lovas Klub Kupa aktuális futama jelentette a bemelegítést, a ráhangolódást a versenynapra. Az izgalmakra vágyóknak bizonyosan nem okozott katarzist a futam, ugyanis Ilarita esélyt sem hagyott ellenfeleinek és Balogh Bernadettel a sulkyjában ismét könnyű győzelmet aratott. A kilencéves kanca szokása szerint start-célban ért haza, tette mindezt további javulással. Napfény gyenge startja ellenére második lett, mögötte a védekező Lardon és az őt előzni próbáló Luca vívott csatát a bronzért.

Élete negyedik versenyében Orchidea Hamlet kilépett a nyeretlenek táborából. A hároméves két helyezését követően ezúttal nem talált legyőzőre, biztosan nyerte meg a futamot Lakatos Csabával. A két helyezést Onyx M. és Norman szerezte meg, míg a sokáig vezető Ostrom végül formát futva is lecsúszott a dobogóról. Oberon most is elugrálta esélyét, de Narancs Virág sem ment jól.

A Segédhajtó Kupa Hendikep tizenegyedik állomására Knock futott be elsőként. Weber Zsolt végig az élmezőnyben helyezkedett lovával, a mezőnyt eleinte Intézet, majd a favorit Louvre vezette. A befutóban Louvre mellett könnyedén ment el Knock és győzelemre váltotta két utolsó, remek formáját. Lucky Boy gyengén kezdett, az utolsó fordulóban hibázott is, ennek ellenére feljött harmadiknak Ileda Bi és Miller elé.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr833384689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása