Overdose megnyerte vasárnap a római Premio Carlo e Francesco Aloisi elnevezésű Group III-as futamot. A viadal honlapja szerint a magyar versenyló - Frankie Dettorival a nyergében - fél hosszal előzte meg a második Dagda Mort, s ezzel pályafutása 16. sikerét aratta.

A 12 lovat felvonultató mezőnyben Overdose és Dagda Mor már az 1200 méteres táv első felében elhúzott a többiektől, s tulajdonképpen végig óriási csatát vívott egymással. Dettori végig ostor használata nélkül lovagolta a magyar mént, mely remekül bírta erővel a hajrát is, visszaverte riválisa támadásait, s egyértelmű, tiszta győzelmet aratott a 88 ezer euró összdíjazású futamon. A pannoniaoverdose.hu beszámolójában kiemelte, hogy Dettori szerint a "ló a versenyt nagyobb előnnyel is megnyerhette volna, de a taktika szerint annyit kért tőle, amennyi a biztos győzelemhez kellett."

Kattintson a tovább gombra, és nézze meg a futamot az indavideo.hu-n!

A piros-fehér-zöld dresszben lovagló sztárzsoké örült, hogy Overdose-zal mehetett, s annak is, hogy pályafutása során először tudott nyerni ezen a futamon, melyen a magyar ló 2008 másodszor győzött. Overdose 1:08.40 perces győztes eredménye mindössze egy mp-cel maradt el a pályacsúcstól. Ez különösen annak fényében nevezhető nagy teljesítménynek, hogy Dettori elmondása szerint "csak 75 százalékot kért a lótól".

Overdose legutóbb a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, s kiváló futással a negyedik helyen ért célba. A tavaly augusztusig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, mellyel veszélybe került karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni. Tavaly augusztusban ugyan csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, majd idei hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban is, a Royal Ascoton bizonyította egyedülálló tehetségét. Most így megint viszonylag hosszú kihagyás után futott ismét, és sikere után az is elképzelhető, hogy tulajdonosai télen is versenyeztetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi, valamint a dubaji nagy sprintversenyekre. (forrás: nol.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr203375441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Katalin Mária 2011.11.14. 10:22:36

Majdnem rajt-cél győzelem volt, persze, csak majdnem, hisz nem Dózi jött ki elsőnek a rajtgépből, viszont rögtön az élre állt s talán - bár Dagda Mor állandóan szorongatta - végig vezetve nyert!! :)) Éljen Overdose!
Group III-as verseny: hol tudom megnézni, hogy a versenyek besorolása mi szerint történik?
süti beállítások módosítása