Elmaradt a várt küzdelem a Lovaregyleti Díjban, Garabonciás ugyanis nagy stílusban, nagyon könnyen nyerte a szezon utolsó kiemelt versenyét. A sötétpej mén hét hosszas győzelmet aratva a 2800 méteres pályarekordot is beállította.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auenwüste könnyen nyert

Két helyezés után idomárjával a nyeregben győzni tudott Auenwüste (Tormási Gy.) a nap első futamában. Az 1200 méteres ötödosztályú hendikepben a második helyet a starttól sokáig vezető Tiszató (Paizs G.), a harmadikat Helina (ifj. Kozma I.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rinaldo csak játszott a többiekkel

Nem volt ellenfele Rinaldo-nak (Varga Z.) a nyeretlen kétévesek versenyében. A pej mén start után egyből az élre állt és könnyedén szórta el a mezőnyt. A második helyen Peckes (Fézer R.), a harmadikon Bencés (S. Georgiev) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirog és üldözői

A célegyenesbe érve egy darabig küzdött egymással az élen álló két ló, majd az utolsó százon Pirog (Bakos G.) volt az erősebb, és végül biztosan verte a sokáig szívósan védekező Wiro-Dzserix-et (Fodor S.) az osztott negyedosztályú hendikep első részében. A futam harmadik helyét az utolsó helyről nagyot hajrázó Raisonetta (L. Kasal) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Óbuda nagyon jó az idén

A papírforma érvényesült a Novemberi Díjban (IV.kat.), ahol a győztes Óbuda (S. Georgiev) a végére nagyon szétszórta a mezőnyt. A hároméves sárga idén már negyedik győzelmét szerezte meg, és nagyszerűen szerepel egész évben, a derby kivételével nem volt még harmadiknál rosszabb a szezonban. A második helyen Ideo (Varga Z.) végzett, a harmadik helyet a szlovák Daime (J. Línek) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az öreg Grand Csarló még megrázta magát

Nagyszerű hajrájával biztosan nyerte a mérföldes másodosztályú hendikepet a vége előtt háromszázzal még az utolsó helyen galoppozó Grand Csarló (Tormási Gy.). A hatéves kanca gyorsan átszaladt a mezőnyön, ezután könnyen őrizte pozícióját. Második lett Noble Groom (Bakos G.), harmadik Melody Girl (Barabás Mónika).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunny Runner egy hónapon belül másodszor tudott nyerni

A két legjobban játszott ló az első és a harmadik helyen végzett, mégis nagyon komoly hármasbefutó osztalékot hozott az osztott negyedosztályú hendikep második része. Győzött Sunny Runner (Paizs G.), második lett a kétszer gyengébben futó Csatadal (Simon F.), harmadik Askja (J. Línek). Aki pedig eltalálta az első három ló helyes sorrendjét, az több mint 414 ezer forinttal lett gazdagabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zolee Walker és Prince Cro fej-fejt

Hatalmas küzdelmet, utolsó pillanatig izgalmas befutót hozott a csikók leghosszabb távú versenye, az 1800 méteres Zboray László Emlékverseny – Ürményi Díj (I.kat.). A távoszloptól a célig Prince Cro (L. Kasal) és Zolee Walker (J. Línek) küzdelmét élvezhettük, végül rövid fejhosszal Prince Cro végzett előrébb. Mögöttük négy hosszal lemaradva a harmadik helyet a magyar tenyésztésű Rettenthetetlen (S. Georgiev) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taktyk fejhosszal Makkász előtt

Izgalmas volt az 1100 méteres homokpályás hendikep (III.o.) utolsó száz métere is. A célegyenes elején még úgy tűnt, hogy Taktyk (Godó P.) biztosan nyeri a versenyt, a végén azonban ketten is támadták, de az előnyből maradt egy kicsi a végére. Az a kicsi egy fejhossz volt, ennyivel maradt le a második Makkász (Barabás Judit), aki mögött Agapé (ifj. Fejes L.) lett a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt már Garabonciás vezetett

Nyolcan álltak rajthoz az év utolsó kiemelt versenyében, a 2800 méteres Lovaregyleti Díjban (Listed), amit három szlovák tréningből érkező telivér tett nemzetközivé. A hosszú távhoz képest nagy iramban galoppozott a mezőny, a komoly tempónak köszönhetően a célegyenes előtti kanyarra eléggé széthúzódott a társaság. Itt a kanyarban állt az élre Garabonciás (S. Georgiev), aki ettől kezdve folyamatosan távolodott a többiektől. És ez egészen a célig így ment, a végére Garabonciás hét hosszal előzte meg a legnagyobb ellenfelének tartott szlovák Lambertus-t (J. Havlík), aki szintén nem futott rosszul, hisz tíz hosszal verte a harmadik helyezett Limoncello-t (J. Línek). Ritkán látható nagy fölénnyel nyerte a versenyt Kovács Sándor idomítottja, aki beállította a 2800 méteres pályarekordot is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My Great pár méterre a győzelemtől

A főfutamban nem sikerült nyerni szlovák vendégeinknek, a nap utolsó futamában egy mérföldes V/b-s hendikepben viszont igen. Győzött ugyanis a start után egyből az élre álló My Great (ifj. Kozma I.), őt sokáig szorongatta Golden Sun (Kovács Viola), de végül meg kellett elégednie a második hellyel. A harmadik helyre Szélforgó (Bihari Alexandra am.) érkezett meg az utolsó métereken.

A versenynap tíz futamgyőzelme egyenletesen oszlott el, két-két duplázót találunk mindkét kategóriában. A lovasoknál Stanislav Georgiev, a trénereknél Kovács Sándor nyert kettőt, Tormási Gyula pedig lovasként és idomárként is duplázott, így a kétszer két duplázó igazából három személyt takar. Lassan véget ér a szezon, már csak két versenynap van hátra, az utolsó előtti versenynapon a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díja lesz a napi főfutam.

A versenynap hivatalos eredményeit itt olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-11-6.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr823364456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása