Indy Jones a Köztársasági Díj, Quai Brany az Őszi Nagy Gátverseny nyerője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idei első győzelmével 2010 után az idén is megnyerte Letty a Gróf Széchenyi István Emlékversenyt. Az Abbeva istálló sárga kancája nagyot hajrázva a vége előtt százzal állt az élre, és biztosan nyerte a kancák nagydíját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quai Brany és Alitago Directa a gát felett

Egy hét pihenő elég volt Quai Brany (J. Brecka) számára, aki az előző heti pozsonyi 4500 méteres akadályversenyen elért értékes helyezése után megnyerte az Őszi Nagy Gátversenyt. Jozef Roszival idomítottja már a túlsó egyes végén átvette a vezetést és hiába támadta őt a favorit Alitago Directa (M. Cagán), a Starborough ivadék biztosan őrizte pozícióját. A harmadik helyet Rachel (M. Rigo) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zolee Walker nagyon könnyen nyert

Második startjára könnyen veszítette el nyeretlenségét Zolee Walker (Kerekes K.). A nap egyetlen csikófutamában csak a második helyért láttunk küzdelmet, végül Aglaya (S. Georgiev) lett a második, Kökény (Fézer R.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Küzdelem az utolsó méterig

Izgalmas befutót hozott a Kedvesi József Emlékverseny Hendikep (V.o.). Az utolsó százon többször is változott a sorrend az élen galoppozó három ló közt, végül a győzelmet Money (Rácz A. am.) szerezte meg Morgana (ifj. Fejes L.) és Auenwüste (Szendrei-Balogh Ágnes) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dajkamese a célban

Pályafutása első győzelmét szerezte Dajkamese (Ján Alexandra am.) a nap negyedik futamában. Az 1200 méteres ötödosztályú hendikepben Tiszató (Paizs G.) lett a második, a gyors kezdő Cinike (Katarina Barborikova) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Óbuda kivédett minden támadást

Küzdelemben dőlt el a Horák János Emlékverseny Hendikep (II.o.) sorsa. Óbuda (S. Georgiev) szinte a starttól az élen állt, többen is támadták, de egy rövid nyakhossznyit megőrzött előnyéből a célban is. A második helyet a hátulról hatalmas lendülettel zárkózó Armagedon Fire (Kerekes K.), a harmadikat meglepetésre Taliasin (Deczki A.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indy Jones favorithoz méltó módon győzött

A favorit Indy Jones (Kerekes K.) nyerte az 1800 méteres Köztársasági Díjat (Elit kat.). A hároméves mén a célegyenesbe érve a mezőny második feléből indított támadást, és biztosan nyerte a futamot. A második helyen a címvédő Fiery Wing (ifj. Fejes L.) végzett, akinek helyezése az idei futásai után meglepetésnek mondható, a harmadik helyet Love Craft (ifj. Kozma I.) szerezte meg, aki csak egy rövid fejhosszal maradt le a képzeletbeli dobogó második fokáról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paola Princess és Noble Groom

A favoritok küzdelmét hozta a Bayer András Emlékverseny Hendikep (III.o.), Paola Princess (ifj. Kozma I.) és Noble Groom (Mészáros Zs.) vagy kétszáz méteren keresztül fej-fejt küzdöttek, a vége a kancának sikerült jobban, így ő lett a győztes, a szürke mén pedig egymás után harmadszor végzett a második helyen. Mögöttük a jól hajrázó Katyusa (Virág A. am.) ért még el helyezést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jet idén először győzött

Végéhez ért a Németh Ferenc Emlékkupa sorozat, a mindent eldöntő futamban némi meglepetésre a pontverseny első három helyezettje a mezőny második felében végzett. Az 1600 méteres homokpályás futamot Jet (Kocsis Edina) nyerte, meglepetésre Kagán (Virág A. am.) lett a második, Mandala (Rácz A. am.) a harmadik. A kupasorozatot pedig Pap Gabriella nyerte 36 ponttal, második Godó Péter 35, harmadik Ján Alexandra 28 ponttal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letty és Choir Solo

A versenynap főfutama a 2000 méteres Gróf Széchenyi István Emlékverseny (Listed) volt, a hároméves és idősebb kancák versenye az „Év lova” pontverseny szempontjából is komoly jelentőséggel bírt. A tét nagy volt, Quissisana ugyanis győzelme esetén átvette volna a vezetést a pontversenyben. Erre azonban nem került sor, a 2000 méter túl hosszúnak bizonyult a középtávú klasszis számára. A győzelmet Letty (ifj Fejes L.) szerezte meg, a címvédő a kanyarba kezdte a zárkózást, majd a célegyenesben nagy lendülettel tört az élre és nyerte meg biztosan a versenyt. Második lett Quissisana (Kerekes K.), aki csak a vége előtt nem sokkal előzte meg a versenyt „ellopni” próbáló Choir Solo-t (Bakos G.). Letty ezzel több értékes nagydíj helyezés után megszerezte idei első győzelmét, amivel megvédte címét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Méregcsók könnyű nyerő volt

A párás-ködös versenynapon még egy negyedosztályú hendikepet láttunk, a mérföldes homokpályás versenyt könnyen nyerte az esélyes Méregcsók (Rácz A. am.). A második helyen Művészlélek (Bihari Alexandra am.), a harmadikon Apple Stone (ifj. Kozma I.) végzett.

Ami a zsokékat és trénereket illeti, mindkét kategóriában két-két duplázót találunk. Kerekes Károly és Rácz András a lovasoknál, Jozef Roszival és Kovács Sándor az idomároknál szerzett két győzelmet. Folytatás október utolsó vasárnapján, mikor a csikókra fókuszálunk, hisz a főfutam a Kétévesek Kritériuma lesz.

A versenynap eredményét itt olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-10-23.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr703330668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása