Tízfutamos versenynap várja a galopprajongókat vasárnap a Kincsem Parkban. Most a középtávú lovak lesznek a főszereplők, hisz a nap főfutama az 1400 méteres Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj lesz.

A nap két 1600 méteres futammal indul, először a homokpályán egy ötödosztályú hendikepet látunk, majd a gyepen a nyeretlen kétévesek futnak. A héten a nyeretlenek versenyét kellett osztani, a nyeretlen hároméves és idősebb lovak 1400 méterre futnak, az osztott futam első része lesz a nap harmadik futama, ahol két ötévesen bemutatkozó újoncot is láthatunk. A tavaly januárban fiatalon elhunyt Csáky Péterre emlékezünk ezután, az egykori tréner nevét egy 2200 méteres gyepverseny viseli.

Az osztott nyeretlen verseny második részével folytatódik a program, majd az egyenes gyep pályán a sprinterek futják az 1100 méteres Kőbányai Díjat (II.kat.). A mérföldes Détári Sándor Emlékverseny Hendikep (III.o.) lesz a nap hetedik futama, amit a napi főverseny követ. Ez az 1400 méteres Budapesti Díj, amely 2006 októbere – Kállai Pál halála – óta a legendás zsoké emlékversenye is egyben. Az idei Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban (Listed) hatan indulnak, rápillantva a mezőnyre, a futamban a két kanca; Quissisana (N. Murru) és Alfkona (S. Georgiev) tűnik a legesélyesebbnek. Eddig kétszer futottak egymás ellen, mindkétszer Quissisana győzött, de mindkét alkalommal kétszázzal hosszabb volt a táv, Alfkona pedig 1400-on a legjobb, ezen a távon a Kincsem Parkban még senki sem verte meg őt. A főversenyt követően két hendikep szerepel a programon, egy „ötbés”, majd egy negyedosztályú futamban izgulhatunk.

A hivatalos galopp programot itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Ami pedig az időjárást illeti, sajnos megérkezett az ősz. Ha minden igaz, esni csak szombaton fog, így talán a csapadékot sikerül megúsznunk, de szélre és hűvös, 13-14 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk. Szóval érdemes elővenni az átmeneti kabátokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr483286129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása