Mészáros Zsolt a lovasoknál, Kovács Sándor az idomároknál triplázott

 

 

Mindkét nagydíjban érvényesült a papírforma az októberi ünnepi versenynapon. A kétéveseknél Lake Louise biztosan nyerte a nagydíjat, utána a hároméveseknél a Leger kiélezett küzdelmet hozott, Ostinato az utolsó galoppugrásokon nyerte meg a leghosszabb távú hároméves klasszikust.

A hetek óta jól teljesítő Namila (Mészáros Zs.) győzelmét hozta a nap első futama. A szürke Tuareg (Németh S.) hiába támadta a célegyenesben szinte végig a nyerőt, végül meg kellett elégednie a második hellyel. A harmadik helyet a szlovák Saida (Varga Z.) szerezte meg.

Három csikó különversenyét láttuk a nyeretlen kétéveseknél. A nyerő Tuatara (Mészáros Zs.) valamivel a távoszlopon túl került az élre, ettől kezdve ketten is támadták, de a lengyel tenyésztésű kanca szívósan védekezve megőrizte első helyét. Mögötte fél hosszal ketten teljesen egyszerre estek be a célba, így Borcsi (Fézer R.) és Szarkaláb (Varga Z.) holtversenyben a második helyen végeztek.

Nemulass (Nagy L.) start-cél győzelmét láthattuk a Marianne K. Elmiger Emlékversenyben. A győztes sárgát Grafit (Kerekes K.) a második helyen egész futamon át üldözte, de megelőzni nem tudta. A harmadik helyet a fél év kihagyás után futó Művész Úr (Rácz A. am.) szerezte meg.

Nyár eleji formáját hozta Galija (Varga Z.) a mérföldes negyedosztályú hendikepben, a szlovák tréningből érkező kanca idén már harmadik győzelmét szerezte nálunk. A második helyen a mezőny második feléből zárkózó Noble Groom (Godó P.), a harmadikon Méregcsók (S. Georgiev) végzett.

A 900 méteres Repülő hendikeppel folytatódott a program, amit az esélyes Amfetamin (Mészáros Zs.) végig vezetve, biztosan nyert meg. A helyezésekért hatalmas volt a küzdelem, végül Zylan (Bakos Szilvia) lett a második, Agapé (Z. Smida) a harmadik.

A jól hajrázó Gianina (Manuela Slamanig am.) nyerte a Nemzetközi Amatőrverseny Hendikepet. A második helyen a sokáig vezető Helina (Farkas L. am.), a harmadikon Nexus (Tímár Zsuzsa am.) végzett.

Nagy mezőny, tizenöt csikó állt rajthoz a kétévesek legnagyobb versenyében, az OMÉK - Szent László Díjban (Listed). Kétéves lovak versenye gyakran hoz váratlan eredményt, az idén viszont az volt a meglepő, hogy nem történt meglepetés, a futam az esélyesekről szólt. A győzelmet Lake Louise (Kerekes K.) szerezte meg, a sötétpej mén végig a frontban galoppozott, a célegyenes bejáratánál állt az élre és biztosan tartotta meg pozícióját. A második helyen az a Dvorníky Dream (ifj. Fejes L.) végzett, akinek ezzel az eredménnyel szakadt meg veretlenségi sorozata, harmadik pedig a hátulról zárkózó Latin Lover (S. Georgiev) lett.

Nem lehetett panaszunk az indulók számára az OMÉK – Magyar St. Legerben (Listed) sem, legutóbb 2006-ban fordult elő, hogy egy tucatnyi hároméves állt a startgépbe korosztályuk leghosszabb klasszikus versenyében. És nem lehetett panaszunk magára a futamra sem, a 2800 méter szűk három percében végig lehetett valamiért izgulni. Az igazi dráma az utolsó métereken következett be, mikor Ostinato (N. Murru) megelőzte a már-már nyerőnek tűnő Exlibrist (G. Hind). A harmadik helyen a szlovák tréningből érkező Pacino Mo (Z. Smida) végzett. Így Ostinato a Derby után megnyerte a St. Legert is, és utólag az A36 istálló tulajdonosainak fejében biztos megfordult, hogy ha májusban az osztrák Trial Stakes helyett a Nemzeti Díjat választják…

Izgalmas befutót és meglepetés-nyerőt hozott a 2200 méteres MAFE Díj (I.kat.). A kis súllyal versenyző Miss Mary (ifj. Kozma I.) ugyanis meglepett mindenkit, átszaladt az élmezőnyön és megnyerte a versenyt. Második lett a favorit Garabonciás (S. Georgiev), akit a végén a harmadik helyezett Briton Track (Z. Smida) nagyon megszorongatott. A meglepetést jól mutatja, hogy a nyerő ló tétje 12.140.- Ft volt, ami a hatodik helyet szerezte meg a tét-osztalékok toplistáján a galoppon.

Meglepték a favoritot a 2100 méteres Szeptemberi hendikepben, ahol Gárdakapitány (S. Georgiev) elfáradt a végére, így Voldemort (Suták Csenge) a vége előtt ötvennel utolérte és megelőzte őt. A futam harmadik helyét Nem Tudom (Deczki A.) szerezte meg. Pár perc múlva az is kiderült, hogy a nyíregyházi telivér pályarekordot állított fel.

A nap záró futama is kisebb meglepetést hozott, Pergőtűz (Bihari Alexandra am.) ugyanis kivédett minden támadást és nem várt győzelmet szerzett Maid of Ice (Kerekes K.) és Apple Stone (ifj. Kozma I.) előtt.

A jó hangulatú, élénk érdeklődés mellett lebonyolított versenynapon ketten is triplázni tudtak. A lovasoknál Mészáros Zsolt, a trénereknél Kovács Sándor örülhetett győzelmének háromszor is. Folytatás október második vasárnapján a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjjal.

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-10-02.HTM

 A versenynapon készült további fotókat ezen a linken találják: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/13363439-ce98e7b8

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr863279426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása