Hetek óta megszokhattuk a tíz futamot a galoppon, most vasárnap sajnos eggyel kevesebbel kell beérnünk a csendesebbnek ígérkező versenynapon.

Díjban viszont nem lesz hiány, a kilenc futamból négy ugyanis az lesz. A nap egy ötödosztályú hendikeppel indul, amit egy nyeretlen csikóverseny követ. A nap első díja a Szeptemberi Díj (IV.kat.) lesz, ezt 1200 méterre futják és nyolc telivér indul benne, a mezőnyből Szélvihar (S. Georgiev) emelkedik ki leginkább. A negyedik futam egy nyeretlen verseny lesz 1600 méterre, majd az 1400 méteres Caissot Díjjal (III.kat.) folytatódik a program. Ebben a futamban nyolcan indulnak, Silent Blessing (Paizs G.) és Fanbuddytastic (ifj. Kozma I.) duplázás után fut, de van a mezőnyben két-három olyan ellenfél, aki könnyen megakadályozhatja, hogy valamelyikük triplázzon.

A hozzám hasonlóak számára egy óra szünet következik ezután, mivel a programban egy francia futam szerepel, ami után a BBAG Baden-Baden Díj (Elit kat.) lesz a következő futam. A Baden-Baden árverési katalógusban szerepelt lovak számára kiírt versenyben heten állnak rajthoz. Tavaly hatan futották ezt a versenyt, az akkor indulók közül négyet újra láthatunk holnap, többek közt a címvédő Vanity Queent (Varga Z.). Az öreg lovak mellett két hároméves lesz a mezőnyben, közülük Alfkona (Z. Smida) tűnik az esélyesebbnek. Az 1400 méteres futamot egy nyeretlen verseny követ, majd az Ászári Díj (I.kat.) következik. Az 1200 méteres futamban heten állnak a startgépbe, érdekes lehet Makaam (S. Georgiev) és Dancing Hussy (Németh S.) újbóli találkozása, másfél hónappal ezelőtt a hasonló távú és kategóriájú Janek Géza Emlékversenyben csak rövid fejhossz különbség volt köztük. Az egyenes pályás sprintverseny után csak egy futamot látunk, egy 1400 méteres negyedosztályú hendikepet.

A versenynap hivatalos programja itt olvasható: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Szerencsére holnap napközben is kellemes időre számíthatunk, zömmel napos idő és 28 fok körüli hőmérséklet várható, mire a várható csapadék megérkezik Budapestre, már este lesz. Szóval ha minden igaz, semmi sem zavarja meg szórakozásunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr373233908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása