Itt az ősz, elérkeztünk az első kiemelt csikóversenyhez. A kétévesek idei első nagydíját a kancák futják, az 1300 méteres Gróf Károlyi Gyula Emlékveresenyben (Listed) tíz kancacsikó áll a startgépbe.

A versenynap szokás szerint tíz futamból áll, 13:00 órakor a kis képességű lovak versenyével indul, amit egy nyeretlen csikóverseny, majd egy negyedosztályú hendikep követ. Majd hosszú távon nyolc hazai tenyésztésű nyeretlen ló próbálkozik elveszíteni nyeretlenségét, utána egy egyenes pályás másodosztályú hendikepet látunk. A héten is osztottak egy futamot, az 1600 méteres harmadosztályú hendikepet, melynek első része a hatodik, második része pedig a nap nyolcadik futama lesz, mindkét futamban nyolc-nyolc telivér versenyez majd.

A nap második legrangosabb futama a Benson Vilmos Emlékverseny lesz (II.kat.), a díjat 2200 méterre futják és kilenc telivér fut benne. Erős mezőny jött össze a versenyre, amit két szlovák vendég tesz nemzetközivé. Ha rápillantunk az indulók idei statisztikájára, akkor az egyik szlovák vendég kivételével mindenkinél találunk győzelmet, van akinél többet is. A főfutamnál más a helyzet, a Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny tíz indulója közül mindössze ketten tudtak eddig nyerni. Öten viszont még csak a bemutatkozó futásukon vannak túl, és mivel a csikók formája nagyot tud változni futásról-futásra, nem lenne meglepő, ha a győztes személye ebből a körből kerülne ki, különösen, hogy az egyszer futott lovak zömmel nem is futottak rosszul elsőre. Itt is találunk két szlovák tréningből érkező versenyzőt, szóval a mezőny itt is nemzetközi lesz. A versenynapot egy ötödosztályú hendikep zárja, itt találjuk a legnagyobb mezőnyt, a futamban tizenegy telivér indul.

A hivatalos program itt olvasható: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

És végül néhány szó az időjárásról; kellemes késő nyári – kora őszi időre számíthatunk, a nap sütni fog, a hőmérséklet a délutáni órákban kis szerencsével akár a 30 fokot is elérheti. Nem is nagyon tudnék jobb programot mondani a Kincsem Park meglátogatásánál.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr603216023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása