Youp Lucswolle (Hajnal Tibor) az Anikó Star Díj győztese

 

Hajnal Tibor triplázott

 

Tartja remek formáját Youp Lucswolle. Hajnal Tibor idei szerzeménye nem talált legyőzőre az Anikó Star Díjban, és már három sikernél jár ebben a szezonban. Pedig ott volt a mezőnyben egy új import, a svéd Mellby Schwim, aki nem is futott rosszul, de a végén lecsúszott a dobogóról. Sokáig Magna Charta diktálta a komoly tempót a csapatnak, a befutóban azonban már Youp Lucswolle volt a legerősebb és győzött biztosan. A végén meginduló Landlord feljött másodiknak Magna Charta és Lencsi elé.

A Sárközi Mária Emlékversenyben a tizenhárom éves Ebony Star volt a főszereplő. Szűcs Attila idomítottja idén mindössze kétszer futott, legutóbb - nyár elején - komoly momentummal. Most még erősebb volt, látványos stílusban és jó idővel sétált haza a megbízható Kaméliás hölgy és a hosszú idő után újra mutatkozó Kiara előtt. Glitter Star a finisben indult meg és jött fel közeli negyediknek. Ma Chérie csak féltávig bírta, Honfoglaló a befutó elejéig volt versenyben.

Kuriózum volt a Versenyközegek Hajtása Hendikep. A kollégák azt gondolom kitettek magukért, problémamentes versenyt láthattunk, szerencsére hibázó ló nélkül. A futamból előzetesen kiemelkedett Numero Uno és a favorit ennek megfelelően könnyedén meg is oldotta a feladatot Éry Judittal a kocsijában. Igloo lassabban kapott lábra, viszont a befutóban nagyon erős volt és a falon utat találva feljött másodiknak, míg a harmadik helyet Norah Jones szerezte meg. Ivett „őrült” tempóban kezdett, és teljesen elfogyott a befutóra érve.

Hajnal Tibor jó sorozata az első futamban kezdődött. A nagy favorit Nyíres idei hatodik győzelmére készült és meg is szerezte azt, mégpedig különösebb erőltetés nélkül. Virágos fiának közel sem kellett legjobbját futnia az újabb győzelemhez, Happy Bluejay volt hozzá a legközelebb, a bronzérmet pedig a kis hibával kezdő Nemo szerezte meg. Nóraville nagyon megindult a befutóban, de a küzdelem hevében, a cél előtt ugrott. Imperiál sokáig közel látszott, legközelebb már dobogós lehet. Őszi Fény ismét hibával futott.

A Cinnia Díjban Nikki szállította a győzelmet a ranglistavezető idomár-hajtónak. Bőven belefért egy óvatos kezdés is a favorit részéről, a befutóban így is már a frontban ügetett. Egyedül Nixon volt az, aki felvette Nikki-vel a harcot, ő azonban a cél előtt ötven méterrel elugrotta magát, így Hajnal Tibor lova biztosan nyerte a futamot. Robinson Mo negyvenről fordulva is felért másodiknak a sokáig vezető Cartegena elé. Rajtuk kívül Mephisto fejezte még be érvényesen a versenyt, de nagyon messze ért célba a helyezettek mögött.

A tiszteletdíjas Leviathan Díjban borult a papírforma, ami egyébként nem volt jellemző a versenynapra. A két hiba után induló Pipistrella újra régi hajtójával, Vezér Emesével indult és kicserélt lóként gázolt át ellenfelein a hajrában, megszerezvén első idei sikerét. Indíts! ismét jól mozgott, a befutóra még elsőként érkezett, de a célban már a nyakán lihegett a fél mezőny – ennek ellenére megőrizte az ezüstérmet a jól hajrázó Magda előtt. Kiskegyed, Indiana Rosa, Jegyzőnő és May Day nagyon közel végzett.

A Gela Díjra sokáig emlékezni fogunk. A mini mezőnyből négyen is hibáztak, köztük Overnight nyerő pozícióban, a befutó közepén, így mindössze ketten értek célba. Rég volt ilyen. A nyerő mindenesetre erről nem tehet, Weber Zsolt bő egy hónap alatt harmadszor győzött Orinoco-val és Ophelia is jó versenyt futott. Örömtűz az első kanyarban, Nőcsábász az egyenesben, Ovo Ono pedig négyszáznál rontott.

A Nyeretlenek Versenyében Opal River megoldotta a kötelezőt. Dénes Áron háromévese a Derby helyezését követően, játszi könnyedséggel szerezte meg élete első győzelmét, ennél jóval komolyabb feladatokat is abszolválhat majd a jövőben. Nyári Zápor egyre jobb, trénerével újra helyezést szerzett és Olt is jól futott, ő állhatott még dobogóra. Marietta sokáig harcolt a placcért, a többiek közül még Noni Juice futott elfogadhatóan.

Az Ürü Díjban Nikita realizálta esélyét, Veljko Mazsity ötévese idén mindössze negyedik versenyét futotta, és a jóval könnyebb mezőnyben tetszés szerint sétált haza. Jákfa helyből ott volt a frontban és meg is őrizte második helyét. A bronzért nagy csata dúlt a hosszú kihagyása után remek versennyel jelentkező Jeanne Sun és Igéző között. Jávorszarvas gyengén indult, Kerámia sokat ment kívül.

A nap végén, az Amatőrversenyben Fülöp király és Cselovszki Diána volt a főszereplő. Török István idomítottja a nem túl kedvező startszáma ellenére szerezte meg a győzelmet. A sokáig vezető Láma a befutó elejéig tartotta a lépést a későbbi nyerővel, ott fáradni kezdett, így Márki biztosan ment el mellette. Láma mögött egymás hegyén-hátán érkezett meg a mezőny, a befutóban kis hibát vétő Larissza vezetésével, így az igazi negyedik Machupichu lett. Kishölgy még a start előtt ugrott, de a komoly térvesztesége ellenére is viszonylag közel végzett.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr903188107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása