A versenynap az ilyenkor szokásosnál fél órával később kezdődik

Augusztus utolsó galopp versenynapján remek programmal várja a Kincsem Park a galoppsport kedvelőit. A fő attrakció az év legnagyobb sprintversenye lesz, emellett láthatjuk Európa legjobb amatőrlovas hölgyeit, sőt még ugróverseny is színesíti a napot.

Újra megcserélték a galopp és az ügető versenynapot, így szombaton kerül sor a versenyekre, idén ez utoljára lesz így. A nyárias időjárás miatt pedig a versenyszervező úgy döntött, hogy fél órával később indul a nap, így az első futamra 14:30-kor kerül sor. Ugyan van a programon gátverseny, de most mégsem azzal kezdődik a nap, amit én személy szerint külön üdvözlök.

A nap "ötbés" hendikepével indul a nap, majd a Női Amatőrlovas EB I. futama következik. A versenyzőket és a lovakat összesorsolják, a sorsolásra péntek este kerül sor. Ezután a nap első gyep pályás futama következik, ami a 2800 méteres Nyári Nagy Gátverseny lesz. A futamban kilenc telivér indul, több rutinos ugró lovat is találunk a mezőnyben. Majd újra egy EB futam jön, a hölgyek most a gyep egyenes pályán mérik össze lovaglótudásukat.

Nyeretlenekkel találkozunk ezt követően, először kétévesekkel, majd hároméves és idősebb lovakkal, majd a Magyar Huszár és Lovashagyományőrző Társaság Díja (III.kat.) következik, ezt a versenyt 1400 méterre futják. Újra nyeretlen „öreg” lovak jönnek, majd a napi főfutam, az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékverseny (Listed). Kilenc telivér áll a startgépbe, hárman érkeznek külföldről. A mezőny rendkívül kiegyenlítettnek tűnik, közhelyesnek hat, hogy bármi megtörténhet, de tényleg ez a helyzet. A futam 18:35-re van kiírva, érdemes úgy alakítani a szombati programot, hogy ez a bő egy perc beleférjen. A főfutam feszültéségét majd egy ötödosztályú hendikep vezeti le.

A versenynap programja itt olvasható: http://www.kincsempark.hu/galopp.pdf a tippek pedig elvileg este nyolcig felkerülnek honlapunkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr213182396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása