Orosháza: Szipirtyó a Bogárzói Díj nyerője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyors lefolyású Szent István Díjat láthattunk vasárnap a Kincsem Parkban, néha úgy tűnt, mintha nem is egy 2200 méteres versenyt futnának a telivérek. A nagy iram Limoncellonak kedvezett leginkább, aki új pályarekorddal nyerte a futamot.

De nem csak a főversenyben született pályarekord, már az első futam után át kellett írni a legjobb 1000 méteres homokpályás eredményt a nyilvántartásban. Az új rekordot Taktyk (Godó P.) állította fel, aki nagyon könnyen nyerte a versenynapot nyitó negyedosztályú hendikepet. Második lett Namila (Mészáros Zs.), harmadik Natália (ifj. Kozma I.)

Első futására biztosan vesztette el nyeretlenségét az újonc Latin Lover (S. Georgiev) a nyeretlen csikók részére kiírt versenyben. A második helyet a szintén debütáns Legális (ifj. Kozma I.), a harmadikat a már rutinosnak mondható Szarkaláb (Varga Z.) szerezte meg.

Kis mezőny, mindössze öt ló indult a kétévesek Remény Díjában. A győzelmet meglepetésre Mennydörgés (Bakos G.) szerezte meg a szlovák tréningből érkező Atack (R. Sara) előtt. Messzi harmadik lett Rinaldo (Varga Z.).

Zűrzavaros verseny volt a negyedik futam, a III. osztályú mérföldes hendikep első része. Küzdelem után a győzelmet Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.) szerezte meg, a második helyen Paola Princess (J. Línek) ért célba, azonban őt óvás után a Versenyintézőség a negyedik helyre hátrahelyezte. Így a második helyet Argonauta (Mészáros Zs.), a harmadikat az akadályozott Óbuda (Varga Z.) szerezte meg.

Fanbuddytastic (Németh S.) start-cél győzelmét hozta a Vass Lajos Emlékverseny Hendikep (II.o.), a Gyolai Racing négyévese könnyen nyerte meg az 1400 méteres futamot. A második helyen Grand Csarló (Tormási Gy.), a harmadikon One Carpatty Cat (L. Kasal) végzett.

Két szürke küzdött az első helyért a III. osztályú 1600 méteres hendikep második részében, végül Wiro-Dzserix (Bakos G.) lett az első, Blushing Girl (ifj. Kozma I.) második. A harmadik helyet a hátulról nagy lendülettel zárkózó Cikázó (Rácz A. am.) szerezte meg.

Horvátországból érkezett az Istvántelki Díj (I.kat.) nyerője, a hároméves Irtidaa (ifj. Kozma I.) biztosan nyerte a mérföldes versenyt. Második lett a sokáig vezető Hősnő (Németh S.), harmadik a hátulról zárkózó Jezsuita (S. Georgiev).

Negyedik fordulójához ért a Németh Ferenc Emlékkupa sorozat, a vasárnapi futamot a start után egyből az élre álló Turulmadár (Ján Alexandra am.) nyerte. Küzdelem csak a helyezésekért volt, végül a második helyet Pergőtűz (Godó P.), a harmadikat Katonás (Papp Gabriella am.) szerezte meg. A versenysorozat élmezőnye négy forduló után: Papp Gabriella 27 pont, Ján Alexandra 26 pont, Godó Péter 22 pont.

Hat ló állt starthoz a főfutamban, ahol a hosszú táv ellenére többen is nagy iramban kezdtek. A mezőnyt Letty (Németh S.) vezette, előnye egészen a távoszlopig tartott, Limoncello (J. Línek) ott ért mellé, majd előzte meg őt, így a kancának végül csak a második hely jutott. Közben komoly küzdelem folyt a harmadik helyért, amit nyakhossz különbséggel a hátulról zárkózó Unico (S. Georgiev) kaparintott meg. A verseny képe alapján nem lepődtünk meg, mikor kiderült, hogy Limoncello új 2200 méteres pályarekordot állított fel. Limoncello győzelmével a Szent István Díj az idén külföldre került, mivel az ötéves mén már szlovák tréningből futott. A Blaskan SK istálló lova egyébként nem először szerezte meg ezt a trófeát, mivel 2009-ben – még magyar tréningben – megnyerte ezt a díjat.

A versenynapot egy „ötbés” hendikep zárta, amit Tita (Fézer R.) könnyen nyert meg. A második helyen Mi legyen? (Godó P.), a harmadikon Destiny’s Colt (Barabás Mónika) végzett.

A hétvégén a Kincsem Park mellett Orosházán is rendeztek hivatalos galopp futamot. A verseny az 1600 méteres Bogárzói Díj (V.kat.) volt, amelyet Szipirtyó (Kocka Á. am.) nyert meg Káin (Farkas L. am.) és Célbíró (Fodor S.) előtt.

A lovasoknál egyenletesen oszlottak el a győzelmek, egyedül Bakos Gábor jutott két győzelemig. A trénereknél ezt hárman mondhatják el magukról, itt Friebert Attila, Kovács Sándor és Korona Károly duplázott. Folytatás augusztus első hétvégéjéhez hasonlóan újból szombaton, mikor a főfutam a Kozma Ferenc Emlékverseny (Listed) lesz, de újra látunk gátversenyt és a Női Amatőrlovas EB két futamát is a Kincsem Parkban rendezik.

A verseny hivatalos eredménye itt olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-08-21.HTM

A versenynapról készült fotók az alábbi linken találhatók: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/12832531-a7a4aedb

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr13174205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Ödön Pejkó 2011.08.25. 21:13:13

Szerintem csak Jaroszláv nem volt meglepve... :)
süti beállítások módosítása