Oguz a Derby-nyerő

2011.08.10. 11:22

 Oguz (Fazekas Imre) a 97. Magyar Ügetőderby győztese

 

Night Lady (Hajnal Tibor) nyerte a Pannónia Díjat

 

Fazekas Imre, Hajnal Tibor és Lakatos Csaba is duplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem történt meglepetés. Ismét a Fazekas istállóba került a Derby serleg, miután Oguz szinte végig vezetve, 18.8-as kilométerátlagot ügetve győzött az év legjelentősebb versenyében. A zavaros első félkör több „áldozatot” hozott, Ottey Boss, Orlando Bloom és Obi Wan Kenobi is ugrott, míg Opal River nehéz helyzetbe került. Eközben Oguz az élre állt és végig éppen olyan tempót ment, amire még rá tudott tenni a finisben, így hiába jött a végén az egyik favorit, Ortega, csak megközelíteni tudta Bazsonyi Zsolték háromévesét. Dorottya fia az év eleje óta talpon van, egyetlen kisiklástól eltekintve mindig dobogós volt és a Derbyben idei ötödik győzelmét aratta. A legnagyobbat. Ortega mögött a hatalmasat futó Opal River érkezett meg a harmadik helyre Öttusázót megelőzve. Oliver Twist sokáig helyezettnek tűnt, de a befutóban elfáradt. Fazekas Imre pályafutása ötödik Derby sikere volt ez, Detroit, Jungfrau, Kentish Boy és Naná után Oguz is felkerült az általa hajtott győztesek listájára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Pannónia Díjban kis szerencse is kellett az egyik favorit, Night Lady sikeréhez. Amikor azonban a befutó közepén utat talált Hajnal Tibor négyévese, akkor a tőle már megszokott fantasztikus hajrával robogott át a már nyerőnek tűnő Masterpiece-en. Night Lady ebben az évben már hatodszor győzött, ezúttal is remek időt ügetve. Istállótársa, Netto is remekül futott, a harmadik hely lett az övé. A tavalyi Derby két főszereplője, No Not Me és Naná sokáig az élen ügetett, de végül mindketten lecsúsztak a dobogóról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Sinka József Emlékversenyben teljes mértékben érvényesült a papírforma. Csakúgy, mint néhány hete, Starfighter LM jött, látott és győzött. Jaromír Kotásek lovának elég volt egy gyors szakasz a finis elején és máris eldőlt a verseny. Abano Boy második futására is jól ment, sokáig nem volt útja, de a végén így is feljött másodiknak a remekül mozgó Kádor elé. Lali Király az utolsó kanyarig vezetett, Youp Lucswolle sorsa a startnál pecsételődött meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bisbac Dániel Emlékversenyben Nyíres visszavágott legutóbbi vereségéért. Virágos fia már a start után az élen volt és ezúttal biztosan védte ki Guernica támadását. Noble Rose jó versenyt futott és lett harmadik. Jegenyefa kis pihenőjét követően jól mozgott, de Jorvik Viking is közel végzett. Hajnal Tibor négyévese idén nagyon jó, ez már az ötödik sikere volt.

Marschall Norbertre emlékeztünk az Amatőrversenyben, ahol a rutinos hajtók jól hozták az esélyeseket. A gyors Ilarita mellett végig ott volt Nigel, aki Nagyváry Andrea felhívására biztosan tett rá a befutóban és védte ki Norbert messziről érkező rohamát. A formában lévő Nemo ezúttal is dobogóra állhatott.

A Kétévesek Versenye ezúttal is nagyszerű, izgalmas csatát hozott. Platina Lady és Piccardo Mo látványos küzdelmet vívott az utolsó félkörben, végül az utolsó centiken Fazekas Imre idomítottja került fölénybe. Szinte biztosra vehető, hogy mindkét csikó főszereplő lesz az év hátralévő versenyeiben is. Poéta már elsőre is mutatkozott, most hiba nélkül futott és lett harmadik a sokáig élen ügető Puszedli előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap nyitó versenyében Open számára elég volt egy gyors utolsó száz méter, hogy megelőzze a már nyerőnek tűnő Marót-ot és Hadúr-t. Kolozsi László végig az élmezőny mögött helyezkedett a háromévessel, szinte a végtelenségig várt a támadással, így is meglett a biztos siker. Norman és Ontario R. sokáig zsákutcában versenyzett, legközelebb mindketten előrébb végezhetnek. Go on sokáig elöl volt, de a végén nagyon megállt, míg Mátyásföld hibájáig jól volt versenyben.

Őrangyal csak az utolsó pillanatokban került ki a Derby mezőnyéből, és kapott egy lényegesen könnyebb feladatot. Az Andal Díjban nem sok esélyt hagyott a többieknek, jó start után élre állt és előnyét tetszés szerint növelve úgy nyert, ahogy akart, Lakatos Csabának csak a stílusra kellett ügyelnie. Nicole Goal topot futott és nagy küzdelem után védte meg az ezüstérmét a végén belelendülő Márvány előtt. Örömtűz szoros negyedik lett.

Klarissza volt a legerősebb a nap nyolcadik futamában. Lakatos Csaba sokáig csak az élmezőny mögött helyezkedett lovával, a befutóban pedig ellenállhatatlan volt, a negyvenről is remekül futó Medália-t verte könnyedén az utolsó százon. Kaméliás hölgy győzelme után ezúttal harmadiknak jött fel. Jólelkű sokáig helyezettnek tűnt.

Két peches futást követően most zavartalanul alakult Jackson Junior versenye, így Horváth György lova biztosan ért haza a hosszútávú Hitelező Hendikepben. A második körben már a nyolcéves ügetett az élen és erőltetés nélkül nyerte idei második versenyét. Firtató nagyot küzdött és lett ezüstérmes Járulék előtt. Jármi sokáig mutatkozott, de a végén lecsúszott a dobogóról. Kolostor könnyű sikerét követően a verseny elején elugrálta esélyét. Knock-down és Keeper gyengén ment, nem tudták ledolgozni térhátrányukat.

Mistral topközeli formája győzelmet ért a Belami Hendikepben. Vezér Emese taktikája bevált, villámgyors starttal nem engedett senkit maga elé, így a 16,7-es első pálya után elég volt egy lassabb második kör is a sikerhez. A verseny meglepetés lova Káleb volt, aki most várásra hajtva, nagy lendülettel zárkózott a finisben a nyerő mögé. Johanna Gold sokáig a vezető ló mellett ügetett, a végén viszont még a harmadik helyért is meg kellett küzdenie Miklóssal. A sűrű mezőnyben a gyengébben kezdő, illetve második soros lovak nem tudtak felzárkózni az élbolyhoz, közülük Kingston Lörn volt a legjobb és lett ötödik.

Az ünnepi versenynap záró futamára sem lehetett panasz. A favorizált Magda és a gyors kezdősebességét kihasználó Kisasszony között még a célfotó sem tudott különbséget tenni, így Tolnay László és Lakatos Árpád megosztozott a képzeletbeli aranyérmen. A bronzért is nagy csata dúlt, ha Nikon nem hibázik a verseny elején, bizonyosan nem Indiana Rosa lett volna a harmadik.  Ne Nana mutatkozott, Nelli Gull egy gyors első pálya után elfáradt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr403139493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása