Kovács Sándor tripla az első augusztusi versenynapon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hazafi Díj tavaszi megnyerése után Exlibris egy újabb klasszikus kancaversenyben bizonyult a legjobbnak. Ráadásul nem is akármilyen győzelem volt a szombati, a pej kanca szinte lelépte a Magyar Kancadíj mezőnyét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kezdők Gátversenyének élmezőnye

A Kezdők gátversenyével indult a nap, a 2400 méteres futamban a némi ugrórutinnal rendelkező telivérek végeztek az első három helyen. Győzött Tanger (M. Cagán), második lett a sokáig vezető Out Loud (Deczki A.), harmadik Rachel (M. Rigo).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendes a célban

Az esélyes lovak játszották a főszerepet az Augusztusi Díj (IV.kat.) első részében. A 2200 méteres versenyt Rendes (J. Havlík) nyerte a derbyt is megjárt Armagedon Fire (J. Línek) és a hátulról zárkózó Just Chief (V. Janácek) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raisonetta pályafutása első győzelmét szeerezte

Biztosan nyerte Raisonetta (J. Línek) a mérföldes ötödosztályú hendikepet, ahol a helyezésekért azonban nagy volt a küzdelem. Végül a második helyet a kis súllyal versenyző My Great (Z. Smida) szerezte meg, a harmadik hely pedig a nagyot hajrázó Voldemorté (Suták Csenge) lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Euridikát ilyen győzelem után biztosan nem látjuk többé V/b-ben

Hendikepben ritkán látható fölénnyel nyerte a negyedik futamot a szlovák Euridika (P. Hodán am.). Az ötéves kanca tizennégy hosszal verte a második Belniszt (Berghoffer Szandra am.) a nap „ötbés” futamában. A harmadik helyet Lady Shaddad (Barabás Mónika) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rushworth a meglepetés-nyerő

Meglepetést hozott a következő futam, a Nyári hendikepet (I.o.) ugyanis az a Rushworth (Bakos G.) nyerte, aki mióta hazánkba került, még sosem végzett negyedik helynél előrébb. A második helyen Ideo (J. Havlik), a harmadikon Love Craft (S. Georgiev) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outrider megérdemelten nyert

A favorit nyerte az Augusztusi Díj (IV.kat.) második részét, Outrider (Bakos G.) a célegyenes bejáratánál állt az élre, ettől kezdve elsősége nem nagyon forgott veszélyben. A második helyen National Gold (Simon F.) végzett, ő lassan kiérdemli az örök második jelzőt, mert sorozatban harmadszor végzett ezen a helyen. A harmadik helyet Amidala (J. Havlik) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Városbíró és Amfetamin küzd a győzelemért

Az utolsó métereken dőlt el az 1000 méteres Kincsem Park Díja (I.kat.). Az öreg Városbíró (S. Georgiev) a vége előtt bő ötvennel még csak a harmadik helyen volt, azonban a falon fantasztikus hajrát produkált és végül megszerezte a győzelmet. Második lett Amfetamin (Mészáros Zs.), harmadik Double Piccolo (J. Línek).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titulaire erőlködés nélkül győzött

Könnyen nyerte az 1400 méteres harmadosztályú hendikepet a favorit Titulaire (J. Línek). Küzdelem csak a második helyért volt, amit végül orrhossz különbséggel Csatadal (Nagy T.) szerzett meg a rosszul induló és nagy lendülettel zárkózó Argonauta (Mészáros Zs.) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exlibris magányosan a cél előtt pár méterrel

Komoly nemzetközi jelenlét jellemezte az év legnagyobb kancaversenyét, a Magyar Kancadíjat (Listed), mivel a mezőny fele külföldi tréningből érkezett. A győzelmet azonban a magyar tréningben álló Exlibris (V. Janácek) szerezte meg, mégpedig nagyon könnyen, hét hosszal verve Szlovákiából érkező üldözőit, Tormentát (Z. Smida) és Belle Messagere-t (J. Línek), akik közt mindössze egy rövid fejhossz döntött. Exlibrist a derbyben csak mének tudták megverni, most csak saját nemének képviselői ellen futva bebizonyította, hogy hosszú távon ő a legjobb hároméves kanca.

A nap záró futama Almaszüret (Németh S.) start-cél győzelmét hozta. A hároméves ménre a végén a helyezettek nagyon rászaladtak, de így is maradt fél hossz előnye a végére. Mögötte ketten szinte egyszerre estek be a célba, végül Daime (J. Línek) lett a második, Jaszuna (Tormási Gy.) a harmadik.

A lovasok és idomárok közt három duplázót és egy triplázót találunk. Jarolav Línek és Bakos Gábor a zsokéknál, Jozef Roszival a trénereknél szerzett két-két győzelmet. Ennél több első helyet csak Kovács Sándor gyűjtött a versenynapon, ő háromszor mehetett fotózásra a winner’s circle-be. A hétvégén megint visszatér minden a rendes kerékvágásba, újra vasárnap láthatjuk a galopp futamokat. Most a főszerep a magyar tenyésztésű telivéreké lesz, hisz ők indulhatnak a napi főfutamban, a mérföldes Hesp Róbert Emlékversenyben (Elit kat.)

Az első augusztusi versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-08-06.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr853137960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krasne 2011.08.11. 18:39:43

Sajnálom, hogy pont az utolsó futamról nincs fent fotó! :(((

thury 2011.08.11. 18:47:24

@Krasne:
Sajnos ebben nem tudok segíteni. :( Elnézést!
süti beállítások módosítása