Két-két duplázó lovas és tréner a versenynapon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendkívül szoros befutót hozó 89. Magyar Derby után voltak olyanok, akik kétségbe vonták, hogy valóban az arra legérdemesebb telivér nyerte a trófeát. A kételkedők július utolsó versenynapján csattanós választ kaptak, Ostinato vasárnap megmutatta, hogy győzelme nem volt véletlen, könnyen verte ugyanis erős ellenfeleit a Kisbér Díjban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namila könnyen nyert

Nem született meglepetés a nap nyitófutamában, az 1100 méteres ötödosztályú hendikepet Namila (Mészáros Zs.) esélyeshez méltó módon biztosan nyerte meg. A második helyet Kamaftu (Rácz A. am.), a harmadikat Apple Stone (J. Pavlícek) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viva La Diva győzelemmel kezdte pályafutását

Elégedett lehet kétévesei szereplésével a Vimar-Dvorníky istálló, a most bemutatkozó Viva La Diva (L. Kasal) könnyen nyerte a nyeretlen kétévesek versenyét, így eddig mindkét futott csikójuk neve mellett csak győzelem áll. A helyezéseken két magyar tenyésztésű telivér osztozott, második lett Rinaldo (Bakos G.), harmadik Staféta (Németh S.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corona Bin idei második győzelmét szerezte

Az osztott egyenes pályás sprintfutam első része Corona Bin (ifj. Fejes L.) start-cél győzelmét hozta. Az új tréningbe került, második helyezett Viharfelhő (Németh S.) próbálta támadni a sárga kancát, de csak megszorítani tudta. A harmadik helyet France (J. Pavlicek) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lady Darlene talán azt gondolta, hogy csak ez csak egy gyors munka volt

A favorit győzelmét hozta a nap első amatőrversenye. A mérföldes homokpályás futamot Lady Darlene (Berghoffer Szandra am.) nagyon könnyen nyerte Aula (Virág A. am.) és Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cél után a Baltazzi Emlékverseny élmezőnye, a célban még Corona Osama volt legelőrébb

A nap legizgalmasabb befutóját és legnagyobb meglepetését hozta az ötödik futam. A célba 1800 métert követően az első négy helyezett szinte teljesen egyszerre esett be, csak a célfotó után lehetett megállapítani a befutási sorrendet, ami Corona Osama (ifj. Fejes L.) – Miss Double Six (Németh S.) – Marrayah (Bakos G.) lett. Ezek után már nem is volt annyira meglepő, hogy a futamban hármasbefutó találat nem volt, így a következő futam jackpottal indult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemzeti Összefogás hosszakkal a mezőny előtt, az igazi ellenfél nem fért rá a képre

A következő futamot egyenesre futották, ez volt az osztott sprintfutam második része. Érdekesen alakult a verseny, mivel a győzelemért küzdő két telivér a pálya két szélén, a külső illetve a belső korlátnál, mesze egymástól versenyzett. Végül a külső barriernél győzött az esélyes Nemzeti Összefogás (J. Línek), idei első győzelmét szerezve fél hosszal előzte meg a belül versenyző Black Night-ot (Bakos G.). A harmadik helyet Wiro-Dzserix (Dömötör A.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érthető Línek mosolya Alfkona nyergében, ez sima ügy volt

Favoritgyőzelmet hozott az 1400 méteres Epsomi Díj, az újra Budapesten versenyző Alfkona (J. Línek) könnyen utasította maga mögé a mezőnyt. A hároméves kanca pályafutása alatt most másodszor futott a Kincsem Parkban, és most már itt is feliratkozott a győztesek közé. A második helyet az elnyűhetetlen Apple Luro (ifj. Fejes L.) szerezte meg, a harmadik helyen Jezsuita (S. Georgiev) végzett.

Az amatőrverseny második részével folytatódott a program, ahol Vidocq (Bihari Alexandra am.) a kanyarban elhúzott a többiektől, az ő vezetésével fordult a mezőny a célegyenesbe. A négyéves mén komoly előnye talán még lovasát is meglepte, nézegette hol vannak a többiek, akik reménytelennek tűnő távolságban voltak tőle. Azért a végén páran megközelítették, de megverni nem tudták, második lett Comm Il Faut (Berghoffer Szandra am.), harmadik Gordius (Orbay Cs. am.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostinato idei mérlege a Kincsem Parkban: kettőből kettő

Igazi csemegét ígért 2000 méteres Kisbér Díj (Elit kat.), hisz a futam egyszerre kínált visszavágási lehetőséget a derbymásodiknak, és bizonyítási lehetőséget a két háromévesnek az öreg klasszisok ellen. Ilyen előjelek alapján a többség – velem együtt – azt hiszem izgalmas befutót, komoly küzdelmet várt, ez azonban végül elmaradt. A győztes Ostinato (S. Georgiev) ugyanis a célegyenesben az élre állt, és előnyét folyamatosan növelve könnyen nyerte meg a futamot. A második helyet a jól hajrázó Letty (G. Hind), a harmadikat az idén eddig makulátlan mérleggel rendelkező Garabonciás (J. Línek) szerezte meg.

Hosszú távú homokpályás versennyel zárult a nap, amit a legkisebb súllyal versenyző Land Rover (Nagy T.) nyert meg. Elég messze tőle Diadalünnep (Godó P.) lett a második, a szürke Tita (Bakos G.) a harmadik.

Egyenletesen oszlott el a győzelmek száma a lovasok és a trénerek közt, mindkét kategóriában nyolcan-nyolcan mehettek fotózásra a győztesek körébe. Ezt a kellemes tevékenységet a zsokék közül ifj. Fejes Lajos és Jaroslav Línek, az idomároknál pedig Korona Károly és Kovács Sándor gyakorolhatta kétszer is. Folytatás rendhagyó módon most szombaton, mikor a Magyar Kancadíj lesz a nap főversenye, és újra láthatunk gátversenyt is.

A versenynap hivatalos eredményét az alábbi helyen olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-07-31.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr163121303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása