Nobody (Csordás Emil) könnyű sikere a Zápolya Díjban

 

Nem hozott túl izgalmas versenyt a napi főfutam, a Zápolya Díj. Nobody remekül indult és lényegében ezzel a jó startjával el is döntötte a versenyt. A mögötte libasorban érkező mezőnyből senki sem jelentett veszélyt a vezető lóra, és ami még meglepőbb volt, sokáig senki sem merte bevállalni a második pozíciót sem. Ennek megfelelően Csordás Emil lova úgy nyert, ahogy akart, a remek formában lévő Carpe Diem-nek ezúttal a második hely jutott. Jason Ask térhátránya ellenére dobogóra állhatott, Jogging viszont gyengébben ment a vártnál és csak negyedik lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Gyöngyharmat Díjban sokáig Lencsinek állt a zászló, remekül indult, de Landlord tapadt rá, míg szokásos taktikájával, azaz a harmadik spúrban közlekedve Joyous Woman is melléjük zárkózott. Némi meglepetésre Landlord fáradt el először a trióból, Joyous Woman viszont végig bírta, így az már nem volt váratlan, hogy az utolsó ötvenen biztosan hagyta le ellenfelét. Szennovitz Adél nyolcévese továbbra is remek formában van, idei harmadik sikerét könyvelhette el. Landlord-ra nagyon rászaladt a messziről érkező Miki és a Fábry Sándorral, jó versennyel korrigáló Lézer, de nem érték utol a favoritot, akinek így legalább a bronzérem megmaradt.

A nagy érdeklődéssel várt Galopposok Hajtása Hendikep jó versenyt hozott. Ribárszki Sándornak nem okozott gondot a nem túl egyszerű hajtású Reine d’Illiat, aki nagyon bekezdett és remek tempót diktált az élen. A másik favorit, Napfény közepes start után került egyre közelebb a vezető lóhoz, és a befutó elején már látszott, hogy komoly ellenfele lesz majd. Rutinos hajtójával, Szarka Mártonnal aztán a finisben lépésről lépésre közelített a francia kancához és küzdelem után meg is tudta verni. Sokáig úgy tűnt, hogy Ribárszki mellett egy másik tréner, Kovács Sándor is jöhet majd a díjátadásra, May Day azonban a cél előtt elugrotta magát, így Kitty Magic lett a harmadik, kocsijában Hammersberg Elemérrel.

Nem tartva be az időrendet, folytassuk az Internationale Díjjal, mely meglepetéssel indult, hiszen a favorit Orifiamma Jet durva hibával kezdett, így lényegesen nyíltabbá vált a verseny. A jól kezdő Johanna Gold gondoskodott a megfelelő tempóról, de a befutóban már nem róla, hanem a Kolozsi testvérekről kellett beszélni. Nóraville és a hároméves Öttusázó nagyon erős volt, kettejük közül is elsősorban a tavalyi Szalay János Emlékverseny nyerője, aki végül a látottnál biztosabban nyerte a futamot. Kolozsi László tehát stílszerűen behúzta az egykori idomítottjáról elnevezett díjat.

Ezzel a „logikával” az sem volt meglepetés, hogy a Fiola Hendikepet Fazekas Imre nyerte. Karamella egyébként is jó formában várta a futamot, de ahhoz, hogy nyerni tudjon, kellett az is, hogy az élről fordulók ne diktáljanak túl nagy tempót. Sőt! Az igen lassú versenyben Karamella két másodperccel előző nyerő száma alatt tudott újra nyerni, Jópofi és a favorit Open előtt. Jetti Lobell és Hóvirág legközelebb előrébb végezhet.

Hajnal Tibor sem maradt nyerés nélkül, ezúttal az általa először hajtott Nick Nolte-t vezényelte győzelemre. A nap első futamában az egyre erősebb négyéves végig jó pozícióban ügetett, első helyét csak egy rövid időre engedte át másnak. Nanucy Molly volt az, aki a hajrához közeledve próbált megszökni és előnnyel fordult a befutóra, de Nick Nolte újra jött és biztosan verte meg, idei első sikerét megszerezve. Igloo-ra most is lehetett számítani, újabb harmadik helyet szerzett.

Jól futottak az esélyes lovak az Amatőrverseny Hendikepben. Márki és Ninette bevezetett a mezőnynek, de a finisre elfogytak, Napraforgó viszont erős volt és bár Képzőművész megközelítette a célig, biztosan ért haza. Fazekas Andrea résen volt és remekül osztotta be a Baggio istálló négyévesét. Nudli már a start előtt kiszállt, Hetita Nevi pedig nem ért oda a starthoz, a jelentős hátrányát pedig már nem tudta ledolgozni.

A Nyeretlenek Versenyében Nautika törte meg sorozatát. Élete első győzelmét végig vezetve szerezte meg Vezér Emesével a kocsijában. Az indítás után már Nautika vezetett, mögötte igazából csak Orient Boy és Nyári Zápor látszott közel. A finisre fordulva csak annyiban változott a helyzet, hogy Orient Boy fáradni látszott, Nyári Zápor viszont csak későn tudott kibújni a falról, így Nautika biztosan győzött. Messze tőlük Opál Lady és Ontario R. végzett.

Orinoco könnyű dupláját hozta a Fanketti Díj. Weber Zsolt lova legutóbb korrigálva hibáit, kisebb küzdelem után győzött, most tovább javulva, csak játszott a mini mezőnnyel. Egy másik favorit, Nixon sem ment rosszul, de a második helynél nem tudta előrébb verekedni magát. Mögötte a végére elfáradó Oro Noble végzett, de ehhez az kellett, hogy Salto Du Bouffey hibázzon a hajrá elején, így hiába jött fel Nixon mögé, diszkvalifikálták. Ovo Ono első fordulóstartos versenyében nem indult jól.

Jól indult viszont Lakatos Csaba másik lova, Kolostor, a nap utolsó futamában. A hosszútávú Duzzogó Hendikepben a hétéves csak játszott a mezőnnyel, szinte távolozta ellenfeleit. Kolostor idén még nem állt dobogón, ami ezt a futását látva meglepőnek tűnhet. Ha így folytatja, most egy másik sorozata kezdődhet. Knock-down negyvenről is fel tudott jönni másodiknak, míg mögötte Jármi szerezte meg a harmadik helyet. Lady Diamond sokáig jó pozícióban versenyzett, de a végére elfáradt. Jackson Junior hibázott, ugyanezt tette a sokáig élen ügető Kiara.

Folytatás ezúttal vasárnap, hiszen következik a legjobban várt versenynap, a 97. Ügetőderby, remek keretprogrammal!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr443119966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Ödön Pejkó 2011.08.03. 21:34:08

Ha Nobody nyert, akkor kinyert...? :)

Remek írás, mint mindig, kedves Kolléga Úr!

Szerintem Ön azért rendkívül tehetséges, mert szóban (szpíkerként) és írásban is folyamatosan tud brillírozni. Az írásainak könnyű megfejteni a titkát: remek nyelvhelyesség, a sport perfekt ismerete, és a szakma szeretete. S a szpíker titkát? Ezt nem tudom, de ne is árulja el senkinek. További sok sikert, jó munkát! És még egyszer: bravo!

smulo 2011.08.05. 07:36:21

Ooooh, köszönöm! :-)
süti beállítások módosítása