Stanislav Georgiev, ifj. Kozma István és Friebert Attila a nap duplázói

Nem várt eredményt hozott a vasárnapi főfutam. A nagyszerű hajrát produkáló Eliza Griffith az egész mezőnyt megkerülve biztos győzelmet szerzett, megszakítva ezzel a favorit Choir Solo tavaly nyár óta tartó veretlenségi sorozatát.

A versenynap Natália (ifj. Kozma i.) duplázásával indult, a négyéves kancára az idén szinte rá sem lehet ismerni, a jelenlegi szezonban nem volt még harmadiknál rosszabb, az 1100 méteres V.o. hendikepben már idei második győzelmét szerezte. A második helyet a jól hajrázó Kamaftu (Varga Z.), a harmadikat Auenwüste (Tormási Gy.) szerezte meg.

Kettős Korona sikert hozott a csikófutam, a győzelmet a már látott Mennydörgés (ifj. Kozma I.) szerezte meg istállótársa Lennifer (ifj. Fejes L.) előtt. A harmadik helyen Meteorit (Simon f.) végzett.

Két telivér különversenyét hozta az utolsó kétszázon a nyeretlenek versenyének első része. Kagán (Godó P.) és Budapest Jo (Paizs G.) a távoszloptól kezdve sokáig szinte fej-fejt haladtak, a vége aztán Kagánnak sikerült jobban, így a Dióspusztai istálló lova vesztette el nyeretlenségét. Mögöttük elég messze Maid of Ice (L. Kasal) lett a harmadik.

Egymás után második egyenes pályás győzelmét szerezte Ballagó (S. Georgiev). A hároméves mén a külső barrier mellett versenyezve könnyen nyerte a futamot. A második helyet Tyrannus (Simon F.), a harmadikat Nosza (Ján Alexandra am.) szerezte meg.

Következett a nyeretlen verseny második része, ahol Almaszüret (Németh S.) pályafutása második versenyében szétszórva a mezőnyt, könnyen vesztette el nyeretlenségét. A második helyet National Gold (Varga Z.), a harmadikat Álomvilág (Mészáros Zs.) szerezte meg, akinek helyezése alaposan meglepte a fogadókat, a rá kifizetett hely osztalék (5.200.- Ft) rögtön toplistás is lett.

Hátradőlve nézhette a Júniusi Díj utolsó párszáz méterét Silent Blessing (Paizs G.) tulajdonosa, ugyanis a hároméves mén győzelme a távoszlopon belül egy pillanatig sem forgott veszélyben. Második lett Hobby Hawk (Varga Z.), harmadik Grand Csarló (Tormási Gy.).

Ló és lovasa is pályafutása első győzelmét szerezte az Amatőrverseny hendikepben (V/b). Voldemort (Bihari Alexandra am.) a vége előtt háromszázzal állt az élre és hiába támadta őt keményen a későbbi második Iowa (Orbay Cs. am.), az előnyből a célban maradt bő másfél hossznyi. A harmadik helyet meglepetésre Land Rover (Berghoffer Szandra am.) szerezte meg.

Folytatódik-e Choir Solo nagyszerű sorozata? – ez volt a vasárnapi főfutam legnagyobb kérdése. A négyéves kancát legutóbb tavaly júniusban verték meg, így nem meglepő, hogy ő számított a Fenékpusztai Díj (I. kat.) legnagyobb esélyesének. A futamban aztán egy darabig úgy tűnt, hogy nem lesz meglepetés, a favorit háromszázzal a vége előtt az élre állt, ekkor sokan arra számítottunk, hogy ellép a többiektől egy újabb első helyezés kerül a neve mellé. De nem így történt, a távoszlopon belül ugyanis hirtelen azt láttuk, hogy Eliza Griffith (S. Georgiev) hátulról óriási lendülettel megindul, elmegy mindenki mellett, majd az utolsó métereken bebiztosítja győzelmét. Choir Solo (Németh S.) így csak a második helyet tudta megszerezni. A harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül Csillaghullás (Nagy T.) orrhossz különbséggel ért oda a képzeletbeli dobogóra.

Időutaztunk egy kicsit a nap kilencedik futamában, az első két helyezett ló ugyanis a 2009-es évet idézte. A győztes Hősnő (Nagy T.) legutóbb 2009. augusztusában tudott nyerni, a második helyezett Wiro-Dzserix (Horpácsi Bernadett) pedig abban az évben futott legutóbb pénzért. A harmadik helyet Amira (ifj. Kozma I.) szerezte meg.

Nehéz lenne rangsorolni, hogy mi is volt a nap legnagyobb meglepetése, az biztos, hogy az utolsó futam is a váratlan eredményt hozó versenyek sorába tartozott. A befutási sorrend McMahon (Simon F.) – Moréna (Mészáros Zs.) – Argonauta (Varga Z.) lett, ami olyannyira meglepte a fogadókat, hogy senki sem volt, aki ezt a hármasbefutót eltalálta volna. Így komoly, több mint félmillió forintos Jackpot keletkezett, ami a következő futam hármasbefutó nyereményalapjához adódik.

Június harmadik versenynapján többen is duplázni tudtak. A lovasoknál Stanislav Georgiev és ifj. Kozma István nyert kettőt, a trénereknél pedig Friebert Attila javította a statisztikáját két első helyezéssel. Folytatás június utolsó vasárnapján, mikor a napi főfutam az 1400 méteres Orosházi Díj (I.kat.) lesz. És onnan már csak egy hét július első vasárnapja, a 89. Magyar Derby napja.

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-06-19.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr993005740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása