Vasárnap - Dióspusztai Díj

2011.06.11. 12:14

Tíz futam várja azokat, akik vasárnap délutáni szórakozásnak a Kincsem Parkot választják. A pünkösdi versenynap legrangosabb futama a 2200 méteres Dióspusztai Díj lesz.

A futamok jelentős részében döntő lehet holnap a távbírás, ugyanis a tíz versenyből ötöt kétezer méterre vagy hosszabbra futnak. A kis képességű lovak versenye indítja a napot, az „ötbés” hendikepet most 2100 méterre futják és nyolcan küzdenek majd a győzelemért. A kiírt futamok közt két olyan is volt, amit a nevezések nagy száma miatt osztani kellett, illetve lehetett, ezekkel a versenyekkel folytatódik a program. Nyeretlenek versenyének első része lesz a második, a másodosztályú Pünkösdi hendikep első része a harmadik futam, majd ezen osztott versenyek második része a nap negyedik és ötödik futama. Ha még valaki tud követni a számok terén, akkor azt is hozzáteszem, hogy a nyeretlen futamokat 2000, a hendikepeket 1600 méterre futják. Hatodikként egy 2200 méteres homokpályás versenyt látunk (III.o.hp.), majd az 1400 méteres Tatai Díj (II.kat.) következik.

Második fordulójához ért a Németh Ferenc Emlékkupa sorozat, a MAFE kezdeményezésére kiírt versenysorozat holnapi futama közvetlenül a napi főverseny előtt kerül lebonyolításra. A napi főverseny pedig a Dióspusztai Díj lesz, a fuam indulói a következők:

Garabonciás (Varga Z.) – egy rövid nyakhosszon múlt, hogy nem címvédőként lép holnap pályára a sötétpej mén, ugyanis tavalyi Dióspusztai Díjban mindössze ennyivel szorult csak a második helyre. Idén eddig egyszer futott, biztosan nyerte az Igazgatósági Díjat (Elit kat.). Topsúlya ellenére a verseny egyik esélyese.

Sarpedon (ifj. Kozma I.) – háromszor futott az idén és három negyedik helyet szerzett (érdekesség, hogy tavaly ebben a díjban is indult és negyedik lett). Szinte mindig közel végez, de nyerni ritkán tud, tavaly kilenc futásból ez egyszer sikerült, ebben a kategóriában, hasonló távon.

Egyetlen (Paizs G.) – tavaly fantasztikusan fejezte be az évet (zsinórban 3 győzelem), majd az idén is jól kezdett (győzelem és egy 2. hely), majd legutóbb magához képest egy kicsit gyengébben futott. Ha ezt a legutóbbi futást figyelmen kívül hagyjuk, felveheti a versenyt a legjobbakkal.

Moliere (Bakos G.) – jól kezdte az évet, két harmadik helyezés után legutóbb győzni is tudott. Győzelmét ezen a távon érte el, így távbírással nem nagyon lehet gondja, azonban ilyen erős mezőnyben még sosem futott.

Emperor’s Stride (L. Kasal) – tavaly a derby után már nem tudott futni, idén eddig egyszer láttuk, egy második hellyel mutatkozott be az Igazgatóságiban (Elit kat.). Akkor épp Garabonciástól kapott ki, akivel szemben viszont most súlyban jobban áll.

Mick Titho (S. Georgiev) – három futás, három placc, így néz ki az idei statisztikája. Eredményeit kicsivel rövidebb távon, de hasonló erősségű mezőnyökben érte el, így nem lenne meglepő, ha jó sorozat folytatódna.

Miss Double Six (Németh S.) – az egyetlen kanca a mezőnyben, idén két futásból egy második és egy harmadik hely a mérlege. Súlyban jól áll, ami hosszú távon sokat számíthat, azonban a mezőny erősebbnek tűnik, mint előző két futásánál. Ha rá tud tenni előző formáira, a legjobbak ellenfele lehet.

Corona Osama (Nagy T.) – a mezőny egyetlen háromévese. Legutóbb biztosan megnyert egy alacsonyabb osztályú hendikepet, előtte kétszer évjárattársai ellen futott, az Erdődyben második, a Nemzeti Díjban helyezetlen. Soha nem futott még ilyen hosszú távra.

A versenynapot egy ötödosztályú hendikep zárja, melyet 1400 méterre futnak. A versenynap részletes programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf  A Távoszlopos tippek pedig egy órán belül felkerülnek az oldalra.

Holnap ideális lóverseny-látogató idő várható, a hőmérséklet 24-25 fok körül lesz. Időnként beborulhat, de esőre vagy komolyabb szélre nem kell számítanunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr252975015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása