Dollár Maker biztosan nyerte a gátversenyt

 

Izgalmas utolsó métereket hozott a vasárnapi főverseny, Apple Luro-t az utolsó százon alaposan megszorongatták, de a rutinos telivér visszavert minden támadást és nyakhossznyi előnnyel megnyerte a Gróf Batthyány Elemér Emlékversenyt.

Idén először ugróversennyel indult a nap, aki élőben látta a 2800 méteres Májusi Gátversenyt, biztosan nem bánta meg, hogy már kezdésre kijött a Kincsem Parkba. A futamot meglepetésre Dollár Maker (Farkas L. am.) nyerte, aki start után egyből az élre állt, kemény iramot diktálva a végére teljesen szétszórta a mezőnyt. Mögötte Holdfény (L. Matusky) hiába ért célba, mivel őt a harmadik gát elkerülése miatt diszkvalifikálták, így második lett Out Loud (Deczki A.), harmadik pedig a favorit Tacanas (M. Rigo). Pár perc múlva kiderült, hogy a Dollár Maker által diktált iram nem csak szemre tűnt gyorsnak, mivel a nyolc éves sárga új pályarekordot állított fel. Kicsit később pedig azt is megtudtuk, hogy a futamban sima befutóra találat nem volt, így a második futam befutó játéka jackpottal indult.

A második futamban a csikók voltak a főszereplők, mivel a szezon első Nyeretlen kétéves versenyével folytatódott a program. A csikófutamot a magyar tenyésztésű Margaret Queen (Varga Z.) nyerte, második lett Yeti (J. Línek), harmadik Landolf (Paizs G.).

Hendikepben ritkán látható nagy különbséggel nyerte a harmadik futamot Merkució (Németh S.). Az ötéves sárga start után egyből az élre állt, majd folyamatosan növelte előnyét, a többiek megközelíteni sem nagyon tudták. Második lett Tita (J. Línek), harmadik Nice guy (S. Georgiev).

A favoritok egymás közt döntötték el a győzelmet a Nyeretlenek versenyének első részében. Győzött a vége előtt százzal támadó Fey Fortune (L. Kasal), második a Kincsem Parkban most bemutatkozó Secret Spell (Bakos G.), harmadik Hobby Hawk (Varga Z.).

A nap egyenes pályás sprintversenye következett, amit a hároméves Ballagó (S. Georgiev) biztosan nyert meg. A második helyért nagy volt a küzdelem, végül Tyrannus (Nagy L.) egy nyakhosszal jobbnak bizonyult Almaritánál (J. Línek).

Az osztott nyeretlen verseny második része jött ezután, ahol a három nyeretlen futam legbiztosabb győzelmét láthattuk. Győzött a magas favorit Amira (ifj. Kozma I.), második lett Garam (Kiss S.), harmadik az először futó Mazsola (Németh S.).

A nap legnagyobb mezőnye állt starthoz a Dákai Díjban (III.kat), ahol a versenynap talán legizgalmasabb utolsó száz méterét láttuk. Az utolsó métereken szinte galoppugrásonként változott a sorrend, végül a lovak Kevios (L. Matusky) – Magic Smile (ifj. Kozma I.) – Figurázó (Suták Csenge) sorrendben értek célba. A küzdelem nagyságát jól mutatja, hogy az első hét helyezett két és fél hosszon belül ért célba.

Izgalmakban nem volt hiány a nyeretlen verseny harmadik részében sem, itt azonban az előző futammal ellentétben nem a fél mezőny, hanem két telivér küzdött egymással. A győzelmet orrhosszal Diadalünnep (Godó P.) szerezte meg, Persely (Kovács Viola) előtt, harmadik lett Rengés (Mészáros Zs.).

A nap kilencedik futama az 1600 méteres Gróf Batthyány Elemér Emlékverseny (I. kat.) volt. A mezőny együtt jött el a startgéptől, a nyolc telivér a kanyarban is nagyjából együtt galoppozott. A célegyenesbe érve aztán Apple Luro (ifj. Fejes L.) hosszú finisbe kezdett, egy-két hossz előnyre tett szert a többiekkel szemben. A távoszlopnál még úgy tűnt, hogy többen is veszélyesek lehetnek rá, végül azonban csak a későbbi második helyezett Viva Venus (ifj. Kozma I.) tudta tartani a lépést. A kanca folyamatosan támadta is vetélytársát, de az öreg Apple Luro nem hagyta magát, egy nyakhossznyival előrébb tudott lenni a célban. A harmadik helyért is küzdelem folyt, végül Eliza Griffith-nek (S. Georgiev) sikerült helyezést szereznie.

Harmadosztályú hendikeppel folytatódott a program, a futamot biztosan nyerte Canadian Princess (J. Línek). Második lett a hosszú idő után újra jól futó Bodza (Simon F.), harmadik a tragikusan induló Csillagmező (Godó P.).

Egy hosszú távú, negyedosztályú hendikeppel zárult a nap. A 2100 méteres futamban, a hendikepben először futó Footsie (Nagy T.) a távoszlopnál már nyerőnek tűnt, kicsit később azonban nagy lendülettel megjelent Danestar (Varga Z.) és végül övé lett a győzelem. A harmadik helyre a messziről zárkózó Aula (Virág A. am.) érkezett meg.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-05-29.HTM

A versenynap fotóit az alábbi linken találják: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/11866333-dc971ba3  (sajnos tegnap este óta valami gond van a képfeltöltéssel, így nem tudtam a cikkben elhelyezni a fotókat).

Ahogy mostanában megszokhattuk, a nap kiegyenlített volt a zsokék és trénerek szempontjából. A tizenegy futamgyőzelmen tíz lovas és kilenc idomár osztozott, a zsokéknál Varga Zoltán nyert kettőt, a trénereknél Jozef Roszival és Ribárszki Sándor duplázott. A szezon a Júniusi Lóverseny Fesztivállal folytatódik, a kiemelt versenynapon a Millenniumi Díj, az Alagi Díj és az Erzsébet Királyné Díj lesz a három legrangosabb verseny. A galopp versenynapra most június 4-én szombaton kerül sor, hisz másnap Pozsonyban Turf gála, nyolc magyar résztvevővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr752947822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása