Idén először csikók is a Kincsem Parkban

 

A múlt héthez hasonlóan tizenegy futamos lesz a holnapi versenynap is. A nap több szempontból is különleges, idén először gátversennyel indul a program, és idén először rendeznek kétéves lovak számára versenyt.

Holnap mindenképpen érdemes lesz kijönni már a versenynap kezdetére, hisz elsőként a Májusi Gátversenyt láthatjuk. A 2800 méteres futamban kilenc ló küzd egymással és a sövényekkel, a mezőny nagyobbik fele már rutinosnak számít gáton. Mint ahogy a lovasok is, hisz több ugrólovas érkezett Szlovákiából csak erre a versenyre. Az év első ugróversenyét az év első csikóversenye követi, a Nyeretlen Kétévesek Versenyére nyolc induló gyűlt össze. A mezőny fele-fele arányban áll hazai tenyésztésű és import kétévesekből.

A program a nap „ötbés” hendikep futamával folytatódik, majd a három részre osztott nyeretlen verseny első része következik. Egy másodosztályú egyenes pályás sprintfutam lesz az ötödik a futamok sorában, utána újból a nyeretlenek jönnek, a hetedik futam pedig egy 1400 méteres III. kategóriájú díj lesz. Nyolcadikként a nyeretlenek versenyének harmadik részét láthatjuk, majd jön a főfutam, az 1600 méteres Gróf Batthyány Elemér Emlékverseny (I. kat.). A futam indulói:

Viva Venus (ifj. Kozma I.) - az egykori kancadíj harmadik, a tavalyi Káposztásmegyeri Díj (Listed) nyerője idén még csak egyszer futott, a Batthyány-Hunyady Díjban (Listed) helyezetlen lett. Az viszont egy sokkal erősebb mezőny volt, ebben a társaságban, második futásra sokkal eredményesebb lehet.

Apple Luro (ifj. Fejes L.) – a hétéves mén szinte mindig a győzelemért küzd, a múlt szezonban nyert egy versenyt ebben a kategóriában és távon, és további három ilyen szintű vagy magasabb besorolású futamban második lett. Idén új tréningből fut, a szezonban most látjuk először.

Eliza Griffith (S. Georgiev) – az ötéves kanca tavaly a szezon első felében két versenyt is nyert ebben a kategóriában, az év második felében aztán kevésbé volt eredményes, igaz akkor általában erősebb mezőnyökben futott. Idén kétszer futott, a Káposztásmegyeri Díjban (Listed) negyedik, majd a Székkutasiban (I.kat.) ugyan csak hatodik, de a nyerőtől három hosszon belül volt.

Eloise (Varga Z.) – a jó képességű, de sokszor sérüléssel bajlódó kanca tavaly győzelemmel mutatkozott be, majd az utolsó versenyét kivéve mindig pénzért futott. Idén még nem futott, tavalyi topjával a győzelemre is esélyes lenne.

Bluff (Barabás Mónika) – az elmúlt másfél évben egészségügyi problémák miatt keveset futott, meg sem közelítette hároméves-kori jó eredményeit. Idén eddig kétszer futott, egy ötödik és egy utolsó hely áll a neve mellett, holnap sokat kellene javulnia egy jó eredményhez.

Hadúr (J. Línek) – a tavaly két győzelem mellett több értékes helyezést is felmutató mén az idén eddig csak árnyéka önmagának, egy hatodik mellett két kilencedik helyet tud csak felmutatni. Talán ez lehet az oka a távváltásnak is, ugyanis ilyen rövidre csikókora óta nem futott.

Cemberlitas (Németh S.) – a sárga kanca tavaly jobb eredményeit a szezon első felében érte el, később nem nagyon jöttek a jó helyezések. Idén eddig egyszer futott, erre a távra egy kategóriával lejjebb egy hatodik helyet sikerült szereznie. Arra a formára rá kellene tennie néhány kilót a jó szerepléshez.

Hősnő (Nagy T.) – a hatéves kanca tavaly gyenge évet zárt, nyeretlen maradt, pénzért is csak minden második-harmadik alkalommal futott. Ez nagyon eddig az idén sem változott, három futásból egy pénzes hely, viszont tavalyi és idei legjobb eredményét is erre a távra érte el.

A napot két homokpályás hendikep zárja, egy harmadosztályú 1600 méterre és egy negyedosztályú 2100-ra. A versenynap részletes programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf A heti Távoszlop-Tippek pedig valamikor délután-estefelé kerülnek fel oldalunkra.

A holnapi időjárás mind hőmérséklet, mind csapadék szempontjából jobbnak ígérkezik a mainál. Olyan 22-24 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk ugyanis és nagy valószínűséggel megússzuk a napot csapadék nélkül. Bár ez utóbbi témában megoszlik a szakemberek véleménye, az általam meglátogatott három meteorológiai weboldal közül ugyanis az egyik elképzelhetőnek tartja záporok kialakulását. De egy-egy zápor még belefér, csak tartós eső ne legyen, az pedig úgy látszik, hogy nem lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr502938819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása