Két-két duplázó zsoké és tréner május negyedik versenynapján

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mindig közel végző Badguy hosszú idő után most győzni is tudott, a négyéves mén nyerte ugyanis a Szenttamási Díjat. Jozef Roszival idomítottja végig a frontban galoppozva már a célegyenes elején az élre állt és visszaverve minden támadást három hossz különbséggel nyerte a főfutamot.

Favoritgyőzelemmel indult a nap, az 1400 méteres Mezőtúri hendikepet (III.o.) ugyanis a játékosok kedvence Corona Osama (ifj. Fejes L.) nyerte. A futamban csak a helyezésekért folyt küzdelem, második lett Melody Girl (Barabás Mónika), harmadik Irmike (ifj. Kozma I.).

Némi meglepetést hozott ezután a nyeretlenek versenyének első része, Lady Darlene (ifj. Kozma I.) győzelmére nem sokan számítottak ugyanis. A favorit Igor Herceg (S. Georgiev) lett a második, a másodszor futó Black Night (Paizs G.) a harmadik.

A Háromévesek versenyében aztán jött a papír, az első három helyen ugyanis a véleményezett és legjobban játszott három telivér végzett. A kanyarban ugyan még nyílt volt a verseny, a végét azonban az esélyek bírták a legjobban, így a versenyben a Zylan (S. Georgiev) – Carpatty Queen (Németh S.) – Tiny Smile (Varga Z.) befutási sorrend született.

A három részre osztott nyeretlen verseny második felvonásával folytatódott a program, az 1400 méteres verseny küzdelmet és meglepetés nyerőt hozott. Olajág (Godó P.) és Starfish (ifj. Fejes L.) küzdöttek a győzelemért, végül meglepetésre Olajág végzett előrébb. A harmadik helyet Nefertiti (Paizs G.) szerezte meg.

Két harmadik hely után Moliere (Varga Z.) megszerezte első idei győzelmét a hosszú távú Binder Ottó Emlékverseny hendikepben (II.o.). A négyéves mén már a túlsó egyenes végén az élre állt és biztosan őrizte első helyét. Második lett a nagy lendülettel zárkózó Rendes (Bakos G.), a harmadik helyre pedig az utolsó métereken Lendület (Ján Alexandra am.) érkezett meg.

A nyeretlenek versenyének harmadik része a favorit győzelmét hozta, bár a derbyre is nevezett Alone Famous-t (Bakos G.) a végén nagyon megszorongatta Sunny Runer (ifj. Kozma I.). A harmadik helyet meglepetésre Garam (Kiss S.) szerezte meg, nagyon messze az első két helyezettől.

Az egyenes pályás Törökszentmiklósi Díj (III.kat.) a rövid táv ellenére változatos lefolyású versenyt hozott. A vége előtt százzal Figurázó (Suták Csenge) állt az élre, ugyan végig támadta őt Tyrannus (Nagy L.), de a nyíregyházi telivér végül biztosan szerezte meg idei második győzelmét. A harmadik helyre hatalmas lendülettel a nehezen lábra kapó és borzasztó messziről finiselő Jaszuna (Kovács Viola) érkezett meg.

Az 1400 méteres Amatőrverseny hendikeppel (V.o.) folytatódott a program, a befutó egyenesbe érve szinte bárki megnyerhette volna a futamot, annyira együtt jöttek a lovak. Az utolsó kétszázon aztán háromra csökkent a potenciális győztesek száma, kisebb küzdelmet követően a lovak Merlo (Orbay Cs. am.) – Apple Stone (Farkas L. am.) – Mi legyen? (Virág A. am.) sorrendben értek célba.

Következett az 1800 méteres Szenttamási Díj (I.kat.), ahol lejelentés miatt végül csak hatan indultak. A kis mezőny nagyjából együtt fordult a célegyenesbe, ott aztán Badguy (Varga Z.) megpróbált ellépni a többiektől. Próbálkozása sikerrel járt, két-három hosszas előnyre sikerült szert tennie üldözőivel szemben. A távoszlopon belül aztán már csak egy üldözője volt, a sárga Mick Titho (Bakos G.), de támadása hiábavaló volt, a különbség nem csökkent köztük, végül Badguy három hosszal nyerte a futamot. A harmadik helyet a favorit Mezzanine (S. Georgiev) szerezte meg.

A főfutamot egy homokpályás sprintverseny követte, a negyedosztályú hendikepet könnyen nyerte Corona Bin (ifj. Fejes L.), aki egyébként az első futam nyerőjének anyai féltestvére. Második lett a másfél év kihagyás után futó Taktyk (Godó P.), harmadik Csajhos (Varga Z.).

A versenynapot egy „ötbés” hendikep és egy komoly hármasbefutó osztalék zárta. A befutási sorrend Golden Sun (Horpácsi Bernadett) – Natália (ifj. Kozma I.) – Tiszató (Bakos G.) volt, amire több mint félmillió forintot fizetett a totalizatőr.

A versenynap hivatalos eredménye itt talalható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-05-22.HTM

Nagyon kiegyenlített volt a nap zsoké és tréner szempontból, az első duplázóra a kilencedik futamig kellett várni. A végére aztán a lovasok közül ifj. Fejes Lajos és Varga Zoltán, az idomároknál pedig Korona Károly és Friebert Attila tudott két-két nyerőt felmutatni. Folytatás május utolsó vasárnapján, mikor megrendezésre kerül az év első gátversenye, a napi főfutam pedig a Gróf Batthyány Elemér Emlékverseny lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr702930708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása