Indulás Angliába

2011.05.13. 20:49

 

Május 13-a pontosan úgy kezdődött Alagon, mint minden egyéb munkanap. A Roszival istálló dolgozói már hajnali 6 órakor a dolgukat végezték, égett a kezük alatt a munka. Trágyázás, lópucolás egy gyors kávé az istálló előtt. Csakúgy, mint bármelyik napon. Senkinek nem kell mondani mit csináljon, a szerkezet mindig óramű pontossággal jár.

 

Egyvalaki mégis kicsit izgatottabb volt, mint társai, mert az a ló, akit csikó kora óta végez, akinek minden rezdülését ismeri, akire egy egész nemzet büszke ma nagy útra indul. Kedves olvasóink kitalálhatták, hogy Overdose-ról van szó, de vajon tudják-e, hogy ki az, aki ugyanúgy izgul érte, mint a remek mén tulajdon gazdája?

 

Kevesen tudják, de amióta Overdose Alagon tréningben van Nagy László, egy apró termetű, halk szavú, őszülő halántékú szakember viseli gondját. A világsztár sprinter minden rezdülését jól ismeri, a ló szempillantásából is kitalálja mire gondol a hatéves pejkó, s ami mindennél fontosabb, Ovedose is szereti Nagy Lászlót.

 

Röviddel fél 8 előtt utánfutót húzó gépkocsi gördült az udvarba. A volán mögül Mikóczy Zoltán szállt ki. Gyors megbeszélés után Overdose-t gondozója kivezette az istállóból, s gond nélkül feltette a trélerre. Osztényi Zoltán, Ovedose munkalovasa kis csomagját a hátsó ülésre dobta. Az istállókban megállt egy pillanatra a munka, mindenki kijött az udvarra, s jókívánságok közepette bocsátották útjára azt a lovat, aki Kincsem óta először viszi győzelmi eséllyel magyar gazdájának versenyszíneit a lóversenyzés őshazájában.

 

A kétnaposra tervezett út első állomása Baden Baden, ahonnan szombaton indul tovább Angliába a csapat.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr122901792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása