A Hazafi Kör kezdeményezésére hosszú idő után 1999-ben kaptak először lehetőséget a hároméves kancák, hogy egymás között is megmérkőzzenek a klasszikus 1600 méteres távon. Az első nyerő Satelit lovasa, Szalai Mónika. Az azóta eltelt több, mint egy évtizedben bebizonyosodott, hogy a futam elérte célját, az itteni nyerők meghatározói lettek az évjáratnak és szinte kivétel nélkül nagy reménységei a hazai telivér tenyésztésnek.

Az utódok egyelőre nem váltották meg a világot, de erről nem biztos, hogy az anyakancák tehetnek, a probléma sokkal összetettebb és megér egy külön tanulmányt. A győztesek listáját böngészve feltétlen kiemelendő Leylandi Ciprus, Shakira Mia, Estemona, Crimson és a tavalyi hős Letty neve, mindegyik nagyversenyek sorában bizonyított a későbbiekben is. A futam mostantól későbbi időpontban kerül megrendezésre, így a ménekhez hasonlóan a kancák is megkapták az időt a tökéletes felkészülésre, ennek ellenére a koraiságnak és a robbanékonyságnak változatlanul kiemelt jelentősége lesz. A Hazafi Díj körüli ünnepélyességet tovább növeli, hogy a másik nagy klasszikussal a Nemzeti Díjjal egy napon futják a Kincsem Parkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr412884438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása