Két-két duplázó tréner és lovas május első versenynapján

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quissisana biztosan nyerte az év második kiemelt versenyét

Kancagyőzelem született a Batthány-Hunyady Díjban. Quissisana, a Vimar-Dvorníky istálló négyévese jól mutatkozott be a Kincsem Parkban, ahol az erős mezőny ellenére biztos, két és fél hosszas győzelmet szerzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rivális a célban

A sárga Rivális (L. Kasal) győzelmével indult a csapadékos versenynap. A hároméves mén a kanyarban vette át a vezetést, az addig élen álló, végül második helyet szerző Mister Bintől (Németh S.), aki ugyan egy darabig próbálta vele tartani a lépést, a távoszlopon belül azonban már egyértelmű volt, hogy ki nyeri a futamot. A harmadik helyet Danestar (Tormási Gy.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Cape Rodney és az üldözők

A nevezők nagy száma miatt a nyeretlenek versenyét három részre kellett osztani, az első rész Cape Rodney (Bakos G.) sikerét hozta, a Motivator ivadék három hosszal verte az újból jól futó Kardivot (ifj. Fejes L.). A harmadik helyet némi meglepetésre a sokáig vezető Kagán (Rácz A. am.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kona újból start-cél győzelmet szerezett

Izgalmas versenyt hozott a Majális Díj (III. kat.). Kona (Varga Z.) szokásához híven egyből az élre állt, pozícióját tartotta a célegyenesbe érve is, ahol aztán sorra rázta le üldözőit. Az utolsó százon már csak a favorit Kevios (L. Kasal) támadta őt, de sikertelenül, mert fél hossz különbség maradt a végére is köztük. A harmadik helyen Grand Csarló (Tormási Gy.) végzett. A hatéves Kona remekül kezdte az évet, három futásból két győzelem és egy második hely idei mérlege.

A nyeretlenek versenyének második része következett, amit Okawango (Paizs G.) könnyen nyert meg az újonc Gianina (Bakos G.) előtt. A harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül fejhosszal a favorit National Goldnak (Bakos Szilvia) sikerült helyezést elérnie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szamóca, Mick Titho, Ideal Match

Változatos lefolyású versenyt hozott az 1800 méteres Zirci Díj. A befutó egyenesbe még együtt fordult a mezőny, ekkor úgy tűnt, szinte bármelyik telivér megnyerheti a versenyt. A távoszlopon belül még mindig négyen voltak győzelemre esélyesek, a hajrá aztán Szamócának (Varga Z.) sikerült a legjobban, fejhosszal verte Mick Titho-t (Bakos G.), mögöttük Ideal Match (L. Kasal) lett a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pergőtűznek nem volt ellenfele

Meglepetés eredményt hozott a nyeretlenek versenyének harmadik része. Pergőtűz (Rácz A. am.) start után nem sokkal az élre állt, több hosszal a mezőny előtt galoppozott, előnye a célegyenesben sem csökkent és végül hét hosszas győzelmet aratott. Küzdelem csak a második helyért volt, végül Voldemort (Bihari Alexandra am.) lett a második, Gyrus (Paizs G.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahol minden pont számít

A nap hetedik futama egyúttal a Németh Ferenc Emlékkupa sorozat startját is jelentette. A hat futamból álló versenysorozat első részét a derby óta nem látott Chimborasso (Pap Gabriella am.) nyerte. Mögötte Csillagmező (Godó P.) és Sasfiók (Tímás Zsuzsa am.) szinte egyszerre esett be a célba, végül egy orrhosszal a kanca bizonyult jobbnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel elérkeztünk a főfutamhoz, a mérföldes Batthány-Hunyady Díjhoz, amely igazi csemegének ígérkezett. Start után nem sokkal a két hete 1400-on pályarekordot felállító Makaam (Németh S.) állt az élre, a kanyarban Lettyvel (Nagy T.) a nyomában ő vezette a mezőnyt. A befutóra fordulva aztán Quissisana (G. Hind) vette át a második helyet és az élboly mögött megjelent Mezzanine (Bakos G.) is. A célegyenesben aztán első két helyen galoppozó telivér ellépett a többiektől, az utolsó százon pedig a kanca kerekedett felül, végül biztosan nyerte meg az év második kiemelt versenyét. Néhány hosszal mögöttük Mezzanine hajrázott jól, így a végére a Quissisana Makaam Mezzanine befutási sorrend alakult ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Küzdelem az első helyért

A nap egyetlen sprintversenyével folytatódott a program, amit nagy küzdelmet követően a szürke Mutaraakim (Hegedűs Cs.) nyert meg Nexus (Dickinson Judit am.) előtt. A harmadik helyre messzi távolról Betolakodó (Tímás Zsuzsa am.) érkezett meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banyalbufar duplázott

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy a nap úgy végződött, ahogy kezdődött, ugyanis az utolsó futamot is egy hároméves sárga mén nyerte a Ferenczi istállóból. A harmadosztályú hendikep nyerője Banyalbufar (L. Kasal) volt Kékestető (Németh S.) és Canadian Princess (G. Hind) előtt.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-05-01.HTM

Mind a trénereknél, mind a lovasoknál két-két duplázót találunk, az idomároknál Jozef Roszival és Kovács Sándor, a zsokéknál pedig Lukas Kasal és Varga Zoltán mondhatja el magáról, hogy kettőt is sikerült nyernie. De talán mégis Ribárszki Sándor volt a legboldogabb a pályán, hisz a főfutam első két helyét az ő idomítottjai szerezték meg. Május második versenynapján a Top7 Lóverseny Fesztivál első napjával, Nemzeti Díj Fesztivállal folytatódik a szezon. Ezen a napon futják a Hazafi és a Nemzeti Díjat, így a Kincsem Park mközönsége két klasszikus futamot is láthat egy napon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr682875483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása