Makaam ellenállhatatlan volt

2011.04.19. 09:10

Varga Zoltán triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makaam pályarekorddal kezdte az évet

Kiemelt versenyben ritkán látható nagy fölénnyel nyerte Makaam a Káposztásmegyeri Díjat. Az ötéves sárga győzelméhez egy pillanatig nem férhetett kétség, végül 12 hossz különbséggel verte a második helyezettet, és ráadásként még új pályarekordot is felállított.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kona és Morgana küzd a győzelemért

Látványos küzdelmet hozott a nap első futama, Kona (Varga Z.) és Morgana (N. Polli) az utolsó kétszázon fej-fejt küzdöttek, az utolsó métereken aztán Kona volt a gyorsabb, nyakhosszal előzte meg vetélytársát. A harmadik helyre nagyon messziről, nagy lendülettel Irmike (Ján Alexandra am.) érkezett meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az import Mediplomat a Kincsem Parkban veszítette el nyeretlenségét

A nyeretlenek mentek egy teljes kört a homokpályán ezután, a futamot a télen hazánkba került hároméves Mediplomat (Németh S.) biztosan nyerte meg. Második lett Footsie (N. Polli), harmadik Rivális (L. Kasal).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csillaghullás úgy jött, mint 2009-ben

Az 1400 méteres Tavaszi Díj a 2009-es Derby győztesének sikerét hozta. Csillaghullás (Nagy L.) a kanyarban jelent meg a frontban, majd nagyszerű utolsó négyszázat produkálva küzdelemben verte a szívósan védekező Jezsuitát (A. Ajtebi). A harmadik helyet a sokáig vezető Nemulass (Simon F.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Carpatty Cat biztosan nyert

Az osztott harmadosztályú hendikep első részével folytatódott a program, amit One Carpatty Cat (ifj. Fejes L.) biztosan nyert meg. A második helyen Magic Smile (Pap Gabriella am.), a harmadikon Melody Girl (Barabás Mónika) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garabonciás és az üldözők

Favoritgyőzelmet hozott a 2000 méteres Igazgatósági Díj. Garabonciás (Varga Z.) az utolsó háromszázon jött igazán lendületbe, a végén nem forgott veszélyben győzelme. A második helyet a Derby óta nem látott Emperor’s Stride (L. Kasal) szerezte meg, harmadik a mezőny második feléből zárkózó Fiery Wing (Simon F.) lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Értékes helyezések után Banyalbufar most győzni tudott

A nap hatodik magyar futamában a mindig közel végző Banyalbufar (L. Kasal) megszerezte pályafutása első győzelmét. Második lett Mecénás (Godó P.), harmadik a favorit Amira (A. Ajtebi).

 

A szezon első kiemelt futama, a Káposztásmegyeri Díj következett. Az 1400 méteres versenyben kétszáz méter után Makaam (Varga Z.) állt az élre, kemény tempót diktálva. Az ötéves mén előnye a kanyarig 1-2 hossz volt, ami a célegyenesre fordulva elkezdett nőni. Annyira, hogy a távoszlopnál már nem lehetett kérdés, hogy ki nyeri a futamot. Végül Makaam 12 hosszal verte a múltkori betlijét feledtető Black Mastot (Németh S.), ő fél hosszal előzte meg Father’s Dreamet (L. Kasal). Pár perc múlva az is kiderült, hogy Makaam új pályarekordot állított fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bugenwillea győzelemmel kezdte az évet

Jól sikerült a visszatérés az elmúlt években sérülésekkel bajlódó Bugenwilleanak (Tormási Gy.). A hétéves sárgát a vége előtt háromszázzal indította el idomár-lovasa és biztosan ment el az addig vezető Kékestető (Németh S.) mellett. A harmadik helyre Pató Pál Úr (Suták Csenge) érkezett meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utolsó futamban Ben Hur volt a leggyorsabb

Változatos lefolyású volt a nap utolsó futama. Az 1600 méteres, V/b-s futamban végül a Ben Hur (Rácz A. am.) – Napfogyatkozás (Németh S.) – Tita (L. Kasal) befutási sorrend született.

A versenynap hivatalos végeredményét az alábbi helyen találják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-04-17.HTM

A lovasok közül Varga Zoltán számára sikerült a legjobban a versenynap, a rutinos zsoké három győzelmet szerezett. A trénerek közt két duplázót találunk, Tormási Gyula és Ribárszki Sándor mehetett két-két alkalommal fotózásra futam után. Folytatás Húsvét vasárnap, mikor a napi főverseny a Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny lesz, ahol a háromévesek mérik össze tudásukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr112838909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Katalin Mária 2011.05.02. 16:32:28

Csodaszép ez a blog - szívből gratulálok! :)
A képeket ki fényképezi? (Ebben a posztban is ragyogóak a képek.)

thury 2011.05.03. 21:23:50

Köszönjük! :)
A képeket Maróti Viktória és Kovács Gábor készítik, ebben a posztban Kovács Gábor képei láthatók.
süti beállítások módosítása