Lester megint a topon

2011.04.18. 15:57

 Lester (Jozé Sagaj) a Pulay Kornél Emlékverseny nyerője

 

Lester remek idővel, 16.7-ben verte a pálya legjobbjait a Pulay Kornél Emlékversenyben. A tizenöt éves klasszis kocsijában újra megszokott hajtója, Jozé Sagaj ült, az eredmény pedig egy biztos győzelem. Az első kanyarig komoly pozícióharc folyt, mely áldozata Youp Lucswolle lett, aki hibája után esélyét vesztette. What a Man viszont remekül kezdett és egészen a befutóig elöl volt, bár az utolsó kanyarban elbizonytalanodott kissé. A finisben viszont nem volt orvosság, Lester ellenállhatatlanul rohamozott és két hosszal verte a jól hajrázó Kádor-t. What a Man mögött Imike szoros negyedik lett, Simb Illusion-t előzve.

Oguz negyedik győzelmével indult a versenynap. A Baggio istálló nagy reménységét ezúttal Földi Péter hajtotta, a sárga mén pedig most is nagyon erősnek bizonyult. A szívósan küzdő Obi Wan Kenobi csak kétszáznál adta meg magát, a 18.1-es nyerő idővel ő sem tudott mit kezdeni. A bronzérmet pont a célban vette el Öttusázó a most jobban futó Markota-B-től. Nubia az első egyenes bejáratánál hibázott, Őszi Fény hatszáznál tette ugyanezt.

Az Amatőrversenyben is javulnia kellett a nyerőnek. Nigel jó formák után várta a futamot, mégsem számított első favoritnak. Fazekas Andrea és az Ali istálló lova viszont tovább fejlődött és biztosan védte ki a mezőny végéről érkező Happy Bluejay rohamát. A bronzérem May Day-nek jutott. Keep Smiling sokáig vezetett, de a finisre nagyon megállt, Igéző és Nick Nolte jó momentummal versenyzett.

A következő egy óra a Hico istállóról szólt. A Platter Chatter Díjban Nevegal és Veljko Mazsity hozták a papírformát. A négyéves biztosan duplázott rá legutóbbi győzelmére, mégpedig úgy, hogy tizedre ismételte remek idejét, ami ezúttal egy könnyű sikerhez volt elég. Nanucy Molly és a javuló Ne Nana mögött a hibával futó Nikki végzett. Mamma Roma sokáig vezetett, de hibázott. Metal Boy most sem volt hajlandó elstartolni.

A Viktória Díjban Ottey Boss realizálta esélyét és istállótársához hasonlóan biztosan verte vetélytársait. Marko Simin nem kapkodott, miután élre állt, nem diktált gyors tempót, így O'Pennina az első egyenesben meg is tudta előzni. Az utolsó félkörben aztán Emma Boss lánya nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt és nem volt kérdéses a győzelme. Oscar Wilde hiba nélkül futva lett második, megelőzve a trénerével korrigáló Örömtűz-t. Márvány szoros negyedik lett, Nariwa jó pozícióban hibázott. Az újonc Ontario R. gyengén indult, majd gyors szakaszokkal vétette észre magát.

Az AMMA Rt. teljes sikerét hozta a Grammofon Díj. Mambo Girl majd' két körön keresztül vezetett, de a befutóban az addig mögötte meghúzódó Nacho Nico ellenállás nélkül sétált el mellette. A Márton Lajos által hajtott négyévest küzdelemre késztethette volna a támadó Nobody, de a nagy lendülettel érkező mén kétszáznál elugrotta magát. Messzi harmadiknak Klaudetta érkezett meg Impi elé.

Meglepetést hozott a Tonio Hendikep. A negyvenről forduló lovak játszották a főszerepet, közülük pedig a már legutóbb is jól futó Exxon Valdez (Ottey Boss féltestvére) tudott győzni, amire nagyon kevesen számítottak. Veréb Zsolt remekül hozta a befutóban a hatévest és kisebb küzdelem után kivédték Knock-down és Mausi támadásait. Káleb sokáig mutatkozott, Mácsó megint ugrott. A hármasbefutóra nem volt találat.

Az Ipse Hendikepben nem kellett izgulniuk a favoritban bízóknak. Királyhágó Rácz Jánossal a kocsijában, „tizenhármas” tempóban kezdett, atomokra szedve ezzel a mezőnyt. A második körre lassított ugyan Veres László idomítottja, de korántsem annyira, hogy a többiek bármilyen veszélyt jelentsenek a győzelmére. Lili Lobell pont a célban kapta el Deer Dust-ot az ezüstéremért vívott harcban. Low Fox kisebb, Mistral durva hibával versenyzett. Lady Sakura gyengén indult, így is negyedikként végzett.

Numero Uno magánszáma késleltette a Bűvész Hendikep startját. A négyéves már nem először jelezte, hogy nem kedvence a fordulóstart, most ráadásul még hanyatt is vágta magát, végül nem indult. Napraforgó így papíron ellenfél nélkül maradt és ezt az esélyt végül győzelemre is váltotta a pályán. Földi Péter így elégedetten, két győzelemmel zárta a napot. A négyéves kancához Kairo Sun végzett a legközelebb, mögötte pedig Inspe ért célba Kiara előtt.

Nelson győzelme mondhatni keretbe foglalta a versenynapot, a Diadora istálló lova szintén negyedszerre győzött zsinórban. Turbucz Sándor fokozatosan hozta a négyévest így csak a befutó közepén vált egyértelművé a sikerük, ehhez talán az is kellett, hogy a védekező Netto „lábában” már volt egy hiba, melyet a start után vétett Hajnal Tibor négyévese. Nagyon közeli harmadik, a nem erőltetett és a verseny közben kisebb sérülést szerző Jódlis lett. Láss csodát! sokat ment kívül, Jorvik Viking gyengébb volt a vártnál.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr282836999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása