Youp Lucswolle (Hajnal Tibor) nyerte a Derengő Díjat

 

Nagydíjszintű mezőny állt starthoz a hosszútávú Derengő Díjban. Élről egyedül Youp Lucswolle fordult és Hajnal Tibor lova maximálisan ki is használta a remek beállítást. A holland import már első hazai versenyében is mutatkozott, most viszont végig elöl volt, a többiek szinte meg sem tudták közelíteni. A hatéves mén igencsak jó igazolásnak bizonyul, ha így folytatja, még nagyon sok örömet okozhat a menedzsmentnek. Lali Király jó momentummal versenyzett és lett végül második, míg a harmadik helyre az egyre jobb formába lendülő What a Man érkezett meg. Imike a befutó elejéig bírta, Lester jó kezdés után az utolsó félkörben torpant meg, míg a futam névadójának fia, Merengő ezúttal is ugrott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egész napot a remek időteljesítmények, rekordjavítások jellemezték. Az első futamban Jackpot Star sétált haza, Hajnal Tibor így két nyeréssel zárta a szombatot. A nyerő mögött a tréningtárs Tequila Baldwin és a jól zárkózó Jorvik Viking ért célba. Jódlis biztos helyezettként, a cél előtt nem sokkal esett szét. Háremhölgy negyedik lett a hajrázó Kandidátus előtt.

Nelson ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. A négyéves mén, Horváth Zoltánnal a kocsijában zsinórban a harmadik győzelmét aratta, pedig az Ámor Díj mezőnye már nem volt gyengének mondható. Nigel igazolva a Tavaszi Hendikepben elért jó formáját, ezúttal a második helyig jutott, No Fear pedig újra helyezést szerzett, most a harmadikat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Amatőrverseny Hendikepben Ileda Bi és Kelemen Tamás fordulhattak vissza győztesként a közönség elé a futam után. A kilencéves egy jó és két gyengébb forma után, remek idővel verte a sokáig vezető Mokány-t az utolsó százon. A harmadik díjért Márki és Fáraó küzdött, végül előbbi állhatott dobogóra. Kiara jó momentum után, a végére nagyon megállt.

Jött a papírforma a Literatura Hendikep I. részében. Lear Király, megszokott hajtójával, Lakatos Csabával korrigálta legutóbbi hibáját és biztosan verte ellenfeleit. Jackson Junior mögött Jávor Class kisebb küzdelemben védte meg a harmadik pozícióját Knock-down előtt. Jólelkű sokáig vezetett, de végül elfáradt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Segédhajtó Kupa idei negyedik etapját Cser László nyerte Lucky Boy sulkyjában. A hosszútávú versenyben a nyerő mögött a két favorit, Napfény és Jegyzőnő végzett. Az utolsó fordulóban Illusion Star hibázott és ezzel Nemo-t is megzavarta. Exxon Valdez már az elején kiszállt.

A zavaros lehet, hogy enyhe jelző a Klarinét Díjra. A kilenc indulóból heten (!) futottak kisebb-nagyobb hibával és nem sokon múlt, hogy csak ketten állhassanak dobogóra. Number One mindenesetre nem rontott és nagy javulással sétált haza, tette mindezt Molnár Katával. Mögötte Ottey Boss jó versenyt futott, rajta kívül még az ugrással versenyző Overseas fejezte be érvényesen a futamot.

Nevegal és Marko Simin győzelmét hozta a Gigant Díj. A négyéves legutóbb elugrálta esélyét, most viszont hamar élre állt és bár a végén erősen szorongatta Numero Uno valamint a tovább javuló Orlando Bloom, megnyerte a versenyt. Nóraville közeli negyedik lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivett gyorsan ráduplázott egy héttel ezelőtti győzelmére. A kilencévest ezúttal trénere, Várhidi Róbert hajtotta, de csak a stílusra kellett figyelnie a végén, hiszen a többiek nem tudták megszorítani. Sokáig Knock tűnt helyezettnek, de a befutóra érve szétesett a mozgása, így kívülről Kitti, belülről Igéző is megelőzte. Lardon már a startnál elveszítette minden esélyét.

A nap utolsó futamát Handa nyerte, Fejér Kornáliával. A kanca legutóbb idegen kézben hibázott, most viszont biztosan hozta el az első díjat Kishölgy és a nem erőltetett Hóvirág elől. Grandfather már helyezettnek tűnt, amikor ugrott a befutó elején. Jolly sokáig vezetett, Márvány már a start után kiszállt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr922801696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása