Tóth László: Élj a mának!

2011.03.16. 09:51

 Carpe Diem (Tóth László) biztos győzelme a Tavaszi Hendikepben

 

Ez aztán a visszatérés! Tóth László amerikai engedéllyel ugyan, de újra itthon versenyzett és ha már sulkyba ült, rögtön jelezte, hogy továbbra is komolyan kell vele számolni. Persze ehhez kellett Hajnal Tibor idomítottja, az idén először startoló ötéves kanca. Carpe Diem is. A rangos Tavaszi Hendikep a várakozásoknak megfelelően kiegyenlített, látványos küzdelmet hozott és csak a célban dőlt el. Legalábbis a helyezések sorsa. Carpe Diem ugyanis a befutó közepén ellépett a többiektől és biztos győzelemmel igazolta trénere várakozásait. A végig jó tempónak köszönhetően a placcok is az élről forduló lovaknak jutottak, a sokáig vezető Klaudetta lett a második, megelőzve Nigel-t. Poltergeist M és Naomi nagyon szorosan, a dobogósok mögött ért célba. Nick Nolte nem futott zavartalan versenyt, a befutó közepén, Netto már a start után hibázott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hosszútávú Unoka Díj meglehetősen zavaros versenyt hozott. A favoritok sorra hibáztak, először Just A Star, majd Magna Charta és Kazein. A tavalyi év egyik sztárja, No Not Me viszont nem rontott és Veljko Mazsity hajtásával, a befutóban a látottnál könnyebben védte ki Landlord támadását. Lencsi jó versenyt futott, sokáig vezetett, végül harmadiknak esett vissza. Jason Ask nagyon elfáradt a végén, de még így is neki jutott a negyedik díj.

 

Meglepetéssel és egy kis jackpottal indult a versenynap. A két favorit nem ment rosszul, Kiskegyed sokáig elöl volt, míg Luca végül peches versenyt futva szoros harmadiknak érkezett meg, de a győzelmet egy olyan ló szerezte meg, akire kevesen számítottak. Pedig Poruben Tímea napok óta jó formában hajt, mégsem vették komolyan a fogadók. Jewel ezúttal is jól kezdett, majd egy kicsit visszaült vele hajtónője, hogy aztán a finisben egy huszáros hajrát követően leterítse vetélytársait. Ida June mutatkozott, Igama Di Re a második kanyarban hibázott.

Jó napja volt Hajnal Tibornak, hiszen a Tavaszi Hendikep megnyerésén kívül két futamban is az ő idomítottjának jutott a győzelem. Az Impressario Hendikepben Nikki magas esélyt képviselt, ennek megfelelően egy pillanatra sem volt kétséges a futam végkimenetele. A négyéves végig az élen versenyzett és fölényesen nyert Indian Lady és Iron Man előtt. Ivett az utolsó méterekig helyezettnek látszott.

Egy órával később is Hajnal Tibor örülhetett, Night Lady sikere viszont már nem számított papírformának. A Kanca Díj helyezettje idei első startjára nagyon meggyőző volt és előnyét tetszés szerint növelve úgy nyert, ahogy akart. No Fear jól zárkózva lett második, míg a bronzérem Nóraville zsákmánya lett. Miki remek versennyel korrigált, Edith On Line viszont nagyon megállt a végére.

 

 

 

 

 

Napfény könnyű versennyel kezdte idei sorozatát. Bazsonyi Zsolt négyévese az Ali Díjban igazolta, hogy idén komolyabb feladatokat is megoldhat. A komoly ellenfélnek tartott Soir Du Vivier a befutó elején galoppozott, ekkor került az élre a nagy javulást hozó Nicole Goal. Száznál viszont már Napfény látszott elöl és jó idővel, biztosan győzött. A harmadik helyre a megbízható Nikon érkezett meg, Nubia, Nautika és a javító Salto Du Bouffey előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Cumplit Díjat a megfontolt tempó jellemezte, ennek ellenére akadtak hibázó lovak a mezőnyben. Násfa az első egyenes közepétől kezdve elöl volt, de a befutóban utolérte Orgonabokor és a célig biztosan verte. A Kolozsi testvérek küzdelmét ezúttal tehát Sándor nyerte. Örömtűz az befutóban megindult és lett harmadik megelőzve tréningtársát, a gyenge startot vett Ostrom-ot. Óhatatlan nehezen kapott lábra, hibázott is, aztán jól zárkózott, Number One szintén ugrott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Amatőrkupa idei harmadik etapját Láss csodát! nyerte Nagyváry Andreával a kocsijában. A Tavaszi Hendikep tavalyi nyerője a start előtt kicsit erőszakoskodott ugyan, de a versenyben már jól viselkedett és a túlsó egyenesben, gyorsan dűlőre vitte a dolgot. Könnyedén állt élre és komoly támadás híján biztosan haza is ért. Jákfa és Izzy Star szerezték meg a helyezéseket, a jó momentummal futó, de hamar kipukkadó Imperiál előtt. May Day az utolsó kanyar bejáratánál hibázott.

A segédhajtók is összecsaptak, az aktuális vetélkedésüket Fejér Kornélia nyerte, Ibi Lobell sulkyjában. A folyamatosan javuló kanca sokat ment külső pozícióban, ennek ellenére biztosan lépett el a mezőnytől az utolsó kétszázon. Fáraó hosszú idő után villant fel ismét és érkezett meg a második helyre, mögötte Milli Nevi minimális különbséggel, de megverte Laza-t és felálhatott a dobogóra. Georgia megint elfáradt a finisre, Larissza hibával futott. A meglepetésre senki sem számított, csak tétre és helyre volt találat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lassú versenyt hozott a Teofil Hendikep. A befutó viszont viszonylag látványosra sikerült, öten szinte egyvonalban küzdöttek, végül a könnyen újító Mácsó, Tolnay Lászlóval a kocsijában kivédte a nyerő momentummal versenyző Hurry Up Star rohamát. Maya Goal javított és bejött harmadiknak Hóvirág és Kis Herceg előtt. A favorit Miki Manó szinte végigugrálta a versenyt.

A héten sem maradunk kiemelt futam nélkül, következik a Bródy János Emlékverseny!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr92743583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása