Magna Charta (Vezér Emese) a Tóbiás Díj győztese

 

A favorit Magna Charta győzelmét hozta a szombati főfutam, a Tóbiás Díj. Vezér Emese kancája jó startot véve a vezető lovak – Nobody és Likviditus – mögött helyezkedett egészen a befutó elejéig. Ott aztán utat talált, így könnyedén lépett el vetélytársaitól az utolsó százon. Az ötéves tehát továbbra is tartja bombaformáját, idei mérlege: négy start – két győzelem – két harmadik hely. Az istálló joggal várhatja bizakodva a tavasz további kiemelt versenyeit. A nyerő mögött az istállótárs és testvér Nobody illetve Likviditus végeztek. Lencsi durva hibával kezdett, majd a finisben is ugrott.

 

Látványos futammal és holtversennyel indult a napi program. A sokáig élen haladó Georgia-tól hatszáznál vette át a vezetést K Vonal és Miki Manó, utóbbi a befutó közepén már nyerőnek tűnt, de a küzdelem hevében ugrott. Poruben Tímea azonban nem lélegezhetett fel, mert megérkezett Mistral Gold és Fazekas Imre hathatós közreműködésének köszönhetően pont a célban utolérte vetélytársát, így megosztoztak az első díjon. A bronzérem a viszontagságos versenyt futó Király zsákmánya lett.

A negyedik futamban aztán már egyedül örülhetett a fiatal hajtónő. A mini mezőnyben, a jó esélyt képviselő Intézet végig érvényesíteni tudta fölényét és kis küzdelem után kivédte Lala próbálkozását, megnyerve a futamot. Kishölgy remek versennyel korrigált és lett harmadik a szétesett mezőny előtt. Firtató hibával kezdett.

A Molly Ask Hendikep második részében sokkal nagyobb küzdelem folyt a győzelemért. Hexe Sörn végig a frontban ügetett ugyan, de a „beugró” Kőmíves Péternek össze kellett szednie a tízéves kancát a befutó végén, mert Klementina rohamozni tudott – köszönhetően a lassú versenynek. Tolnay László idomítottja így két évet követően, ha nem is sokkal, de ismét hazaért. A bronzéremért Láma jelentkezett be, könnyen megszerezve azt Imagine előtt. Harlekin és Mátyásföld a befutóra fordulva hibáztak, utóbbi már az előző kanyarban is bizonytalankodott.

Keeper jutalomjátékát hozta a hosszútávú Simone Hendikep. Turbucz Sándor a mezőny végéről indította el a hétévest, az pedig igen könnyen lépte le a jó erőkből álló mezőnyt a finisben. A nyerő mögött nagy csata dúlt a helyezésekért, végül Ida June és a végén kibontakozó Jegyzőnő ért helyre, de James és Gida is mutatkozott. Kolostor az utolsó kanyar előtt szállt ki a versenyből.

 

Lehet, hogy egy Derby – várományost csodálhattunk meg a Kuplé Díjban. A nem túl népes társaság legyőzése csak könnyű tréning volt Orlando Bloom számára. Fazekas Imre háromévese még azt is megengedhette magának, hogy a startnál adjon egy kis fórt a többieknek. A túlsó egyenesben már látszott a fölénye Nadrág-gal szemben és mindenféle erőltetés nélkül sétált el mellette az egyenesben. Marietta harmadik helyét senki sem veszélyeztette, hiszen mindenki más hibával futott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy másik hároméves, az olasz import Orifiamma Jet is megvillantotta tudását szombaton. A Twiddle Díjban Hajnal Tibor lovának a sokat javuló Soir Du Vivier támadását kellett visszavernie ahhoz, hogy győzelemmel kezdhesse az idei évét. Overseas ismételt, de ez most csak egy bronzéremre volt elegendő. Oberon Goal kitűnt, a többiek kisebb-nagyobb hibákkal futottak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Amatőrverseny Hendikep testvérharcot hozott. Balogh Bernadett végig az élen ügetett lovával, Jármi-val, de a győzelmért meg kellett harcolniuk, mert Lucuska az utolsó félkörben szinte végig közel ügetett a későbbi nyerőhöz. A cél előtt aztán Ivory Boy is megjelent, de már csak szoros harmadik lehetett az említetteket megközelítve. Hamburg jó versenyt futott, Jewel ismét hibával indult.

Színvonalas, jó versenyt és remek befutót hozott a Rocco Hendikep. A végig egy csomóban ügető mezőnyt sokáig Jegenyefa vezette, aki egészen százig elöl volt. Ekkor azonban több támadás is érkezett a vezetők ellen, melyek közül Háremhölgy rohama volt a legenergikusabb, így a tízéves kanca, Kovács Dórával a kocsijában tovább folytatta remek sorozatát. Il Gatto viszont továbbra sem túl szerencsés, negyedszerre is „megtalálták”, újabb második helyezés jutott neki. Kométa sokáig kereste helyét a befutóban, ezért csak harmadik lehetett Magic Boy-t előzve.

 

Hajnal Tibor dupláját hozta az Elragadó Díj. A két favorit várt küzdelme elmaradt, mert Netto könnyedén lépett el Nanucy Molly-tól, még mielőtt izgalmassá váltak volna a dolgok. Nekifutó ezúttal hiba nélkül futott és jött fel harmadiknak Mamma Roma elé.

A hétvégén már integethetünk a télnek, hiszen jön a Tavaszi Hendikep!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr782724254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása