Menedzser (Márton Lajos) biztosan nyerte a Pásztó Díjat

 

Fazekas Imre triplázott


 

Február második szombatján, hosszútávon mérkőztek a talpon lévő másodklasszisok a napi főfutamban. A verseny nem hozott túl sok izgalmat, annál inkább egy kis meglepetést. A nagy favorit, Magna Charta nem tudott győzni mert az élről forduló két "Ammás" ügető végig dominált. Menedzser a starttól kezdve vezetett, Montgomery pedig néhány hosszas távolságból követte. Az iram nem volt fergeteges, Menedzser elsőségét azonban így sem veszélyeztette senki, ráadásul Márton Lajos lova a finisben alaposan belehúzott és könnyedén hagyta magára ellenfeleit. Montgomery mögött Magna Charta lett a harmadik, míg mögöttük I. Q. M. Q. és Kazein végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A versenynap másik főszereplője Fazekas Imre volt. A champion tréner három győztest hajtott, az elsőt a Teofil Díjban. Társa az az Oguz volt, aki már legutóbb is megmutatta, hogy van benne fantázia, hiszen kis hibával is nyerni tudott. Ezúttal ugrás nélkül versenyzett és köszönhetően a remek iramnak, szenzációs időt ügetve, látványos sikerrel duplázott. Egyedül Nóraville nehezítette meg a szép sárga dolgát, de a befutóban meg kellett hajolnia előtte. A harmadik helyre jó hajrájának köszönhetően Orlando Bloom érkezett meg.

A Dorog Díjban egy másik Dorottya-ivadék, Norbert volt Fazekas Imre társa. A négyéves végig elöl ügetett, a befutóban pedig erőltetés nélkül védte ki Nigel és Life Dibielle próbálkozásait. Maggie Cristal jó momentummal futott, míg a negyvenről induló Reine D'Illiat sokáig az élmezőnyben versenyzett.

A nap kilencedik futamában, a Lívia Hendikepben érkezett a tripla, Láss csodát! révén. A Baka Hendikep óta nem látott hatéves látványos küzdelmet követően, az utolsó métereken gyűrte le a szintén pihenő után futó Luca-t. Jewel remek versenyt futott és a célban igen közel szaladt az előbb említett párosra. Harmadik helye nagyon meglepte a fogadókat, így hiába végzett a két kasszafavorit az első és második helyen, mégsem találta el senki a hármasbefutót!

A délutáni program a Greenville Hendikeppel indult, mely közben „déja vu” érzés kerített hatalmába. Vicen Pál mondhatni a szokásos, már jól bevált taktikáját alkalmazta, melyhez Jacamia ismét remek partnernek bizonyult. A nyolcéves kanca kihasználva gyorsaságát hamar az élre állt, de nem diktált túl nagy tempót a mezőnynek. A finisben aztán robbantott és biztos győzelmet aratott a jól zárkózó Keeper és Magic Boy ellenében. Lejtők hölgye halványabb volt a vártnál, K Vonal a finisben hibázott.

Nem hozott túl szép versenyt az Aba Hendikep. A mezőny már az első kanyarra érve nagyon szétesett, hiszen May Day és Nekifutó hibával, míg Jópofi és Kandidátus nagyon lassan kezdett. Illusion Star viszont hamar talpon volt, de csak az utolsó hatszázig vezetett, ott nagyon megállt. Jódlis viszont szinte csak sétált, Juhász Balázsnak csak a stílusra kellett figyelnie a befutóban. Kométa jól mozgott és lett második, megelőzve Joyous Woman-t.

A hosszútávú Amatőrverseny egy esélyes ló győzelmét hozta. Lady Diamond sikere azonban csak az utolsó lépéseken vált biztossá, Turbucz Sándor lova pont a célban kapta el a szinte végig vezető Jármi-t. Helyjegy biztos harmadik lett Magda és Incasso előtt. A helyezetteknek köszönhetően jackpottal indult a következő futam. A favorizált Kiara nagyon elfáradt a végére, Karamella, Jolly Guardian és Matyi hibával futott.

A kis pihenő után futó Magic Diamond Way tavalyi jó formáját hozta és küzdelem után verte Milli Nevi-t a Gizella Díjban. Kőbán Rita kedvencének egy átlagforma is elegendő volt a sikerhez. Muzsikaszó közeli harmadiknak szaladt fel és ha Marietta nem akadályozza a finisben talán még előrébb is végezhetett volna. Nyíresnek voltak gondjai a kanyarokban, végül azonban belendült és negyedikként végzett.

A hetedik futamban Mephisto aratott biztos győzelmet, miután Török Istvánnal a kocsijában elsétált a most hiba nélkül futó Kasztor mellett az utolsó százon. Mögöttük Féltestvér állhatott még dobogóra, megelőzve Ipor-t és Deer Dust-ot. Man in Black galoppozott, Ibi Lobell javult, de még messze jár topjától.

A Fatime Hendikep második része zárta a napot, ahol Noix megszerezte régóta esedékes győzelmét. A sikerért Imagine-nel kellett megküzdenie az Erika istálló szeme-fényének, a célban háromnegyed hossz volt a különbség Kele Judit lova javára. Handa közeli harmadiknak érkezett meg.

A hétvégén elkezdődik a nagy menetelés, jön az év első kiemelt futama, a Sennyey Géza Emlékverseny! Ne hagyják ki!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr802662482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása