Lézer (Lakatos Csaba) szép finissel nyerte az Orosházi Lovas Egyesület Díját

 

 Fazekas Imre négy győzelmet szerzett

 

Látványos küzdelem után, a Bohumil istálló ásza, Lézer nyerte az „orosházi” nap legrangosabb futamát. A gyors versenyben Menedzser gondoskodott az iramról, majd Lovely Beauty került az élre és már nyerőnek tűnt, azonban Lakatos Csaba a legjobbkor hozta az ötéves kancát és az biztosan takarta le ellenfelét a célban. Lézernek ez volt idén a harmincegyedik futása, de ez egyáltalán nem látszott meg a teljesítményén. A harmadik helyre Montgomery érkezett meg. Joyous Woman a befutóban hibázott.

Fazekas Imre négy győzelmével előnyre tett szert a sampionátusért vívott harcban. Az első futamban a kasszafavorit New Orleans csak sétált az élen és játszi könnyedséggel utasította maga mögé tréningtársát, Nigel-t és a kis pihenője után jó versennyel jelentkező Nótás Fanti-t.

Fél óra múlva már komoly küzdelemre késztették Fazekas Imre lovát, de Napraforgó állta a sarat és ha nem is sokkal, de kivédte Muzsikaszó és az utolsó métereken nagyon belelendülő Gilbert támadását. Nick Nolte a vártnál talán gyengébben ment, Matyi jó pozícióból szállt ki.

Újabb fél óra múlva jött a mesterhármas! Nyakék futásán egyáltalán nem látszott, hogy két galoppozással a háta mögött érkezett a versenyre, nyolcszáznál robbantott vele Fazekas és pillanatok alatt hagyták állva az egész mezőnyt. A Boxi istálló kancája idei negyedik győzelméhez csak statisztáltak a többiek, legközelebb hozzá Life Dibielle és a nehezen utat találó Markota-B végeztek. Nyíres sokáig vezetett, végül szoros negyediknek esett vissza.

A negyedik sikerre az ötödik futamig kellett várnia a tavalyi sampionnak. Az Újkígyósi Díjban az idén még nyeretlen Káma egy igen könnyű győzelemmel búcsúzott ettől a nem túl hízelgő jelzőtől. A hatéves kanca a befutóban már komoly előnnyel bírt, így nem volt izgalmas a verseny vége, a helyezések sorsa is hamar eldőlt, Jessie James lett a második, megelőzve Likviditus-t.

Természetesen Lakatos Csaba sem akart lemaradni, a főfutam megnyerésén kívül a Nyeretlenek Versenyében is győztesként fordulhatott vissza. Nelli Gull élete negyedik futására szerezte meg első sikerét, mégpedig igen könnyen. A megbízható Nautika mögött, meglepetésre Mr. Fishbone ért még dobogóra, köszönhetően Noix és az általa megzavart Nyári zápor utolsó kanyarban vétett hibáinak. Nemzetes Úr már a startnál ugrott.

A Kulik Farm Díja Hendikepben sokáig újabb Fazekas-győzelem lógott a levegőben. Napfény nagyot javulva biztosan haladt az élen, de a befutóban jött Netto és ezúttal hiba nélkül futva látványos stílusban sétált haza. Hajnal Tibor háromévese nagyon tud menni, ha teljesen megkomolyodik, nagy javulás lehet még benne. Milli Nevi biztos harmadiknak robogott fel a végén.

A Gy & Gy Istálló Díjáért tizenegyen szálltak harcba és a kvóták alapján meglepetésről beszélhettünk. Jólelkű utolsó versenyiben már nagyon mutogatta magát, most pedig a befutó elején robbantva könnyedén repítette át elsőként a célon Kovács Dórát. Ivett és Ildóka helyezéseinek is köszönhetően nem volt találat a hármas befutóra. Indian Lady messziről ért fel a negyedik helyre, megelőzve a peches versenyt futó Kaméliás hölgy-et.

A Tompa Farm Díja Hendikepben jó ideig úgy tűnt, hogy a favoritot játszók örülhetnek majd. Izzy Star azonban kissé lankadt a végén és a megbízható Kisasszony biztosan szaladt át rajta az utolsó százon. Várhidi Róbert hatévese idén is eredményes szezont produkált, ez már a negyedik sikere volt. Lucuska igen könnyű harmadiknak sétált fel, Istis Augenweide elé. A többiek momentum nélkül versenyeztek.

A nap utolsó versenye, az idei Amatőrkupa záró felvonása volt. Az már korábban eldőlt, hogy a serleget Fazekas Andrea szerzi meg, ő pedig stílszerűen egy győzelemmel zárta a sorozatot. Troja jó szokása szerint hamar az élen volt és megszerzett előnye éppen kitartott a célig, a rohamozó Poltergeist M.-mel szemben. Liv Action a mezőny második feléből érkezett a dobogó alsó fokára. Julia R. az első kanyarban hibázott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr552518538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása