Light Lady nyerte a főfutamot

2010.11.30. 19:46

 Light Lady (Veljko Mazsity) biztos sikere a Jen Díjban

 

Hívatlanul érkezett és letette névjegyét Tél Úr, minek eredményeképpen a hétvégi galopp programot törölni kellett, de az ügetőpályán is komoly nyomokat hagyott a péntek éjjeli havazás. Mély, sáros pálya, lassú, lovat próbáló körülmények várták a versenyzőket szombat kora délután.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A napi főfutamot, a Jen Díjat az egyik esélyes, Light Lady nyerte, biztosan, start-célban. Veljko Mazsity kedvenc taktikáját alkalmazta, gyorsan élre állt az ötéves kancával és könnyedén hárította Lovely Beauty meg-megújuló támadásait. A harmadik helyre nagy hajrával Káma érkezett meg, Nobody elé.

Veljko Mazsity a Kétévesek Versenye után is örülhetett, hiszen idomítottja, az újonc Oliver Twist biztosan ért haza a meglehetősen foghíjas mezőnyben. Könnyen elképzelhető, hogy a jó származású kétévessel a jövő évi nagyversenyekben is találkozunk majd. A nyerő mögött Orifiamma Jet és Opál lány végeztek. Obi Wan Kenobi hibával futott.

Meglepetéssel indult a nap, a Palmyra Díjban Medália viccelte meg a favoritokat, Nanuci Molly-t és Gilbert-et. Karács László hamar a frontba vezényelte a most lényegesen könnyebb beállításból induló kancát és nem kellett izgulnia a végén, a célban bő három hosszas volt az előnyük az üldözők előtt. Mode közel végzett, de kis hibája miatt a diszkvalifikálás sorsára jutott.

A Festival Hendikep két részében, a mostanában gyengébben teljesítő, idős lovak bizonyíthattak. Előbb Harlekin küzdötte „haza” magát, megelőzve az esélyes Kairo Sun – Lili Lobell párosát. Varga Zoltánnak már féltávtól volt dolga, de a többiek is nagyon elfáradtak a mély pályán, így a kilencéves idei harmadik sikerét könyvelhette el.

Két órával később a papírformát játszók örülhettek, mert újra Varga Zoltán hajtotta a nyerőt. Kapitány ellentmondást nem tűrően szakított magának akkora előnyt, hogy az utolsó százon már lazíthatott is kicsit. Hóvirág kis hibája ellenére biztos második lett Gejzír előtt.

A Forgószél Díjban meglepő végeredmény született. Persze nem Nelli Gull és Donata DZ helyezése „sokkolta” a fogadókat, annál inkább Nariwa sikere. Babicz Norbert háromévese eddig nem sokat mutatott, de most jól alakult számára a verseny és a körülmények is kedveztek neki, végig az élen ügetve, küzdelem után szerezte meg élete első helyezését, rögtön a győzelmet.

A hűséges Pikolóra emlékeztünk a nap ötödik futamában. A népes mezőnyből Julia R. számára szavazott bizalmat a játékosok nagy része és a Baggio istálló megbízható kancája meg is hálálta ezt. Fazekas Imrének azonban résen kellett lennie, mert Gioconda megszökni látszott a befutó elején, de a végén már a hétéves volt elöl és biztosan győzött, idén már harmadszor. A bronzérem a javuló Kométa-nak jutott. Maroshévíz és Magic Diamond Way ezúttal gyengén mentek.

Pipistrella év eleje óta talpon van és nagyon hasznosan, eredményesen teljesít. A Döme Lajos Emlékversenyben újra győzni tudott, méghozzá úgy, hogy Vezér Emese kancája kétszáznál szinte elszállt a mezőnytől. Jegenyefa és K Vonal nagy finissel értek fel a nyerő mögé, letaszítva Keep Smiling-ot a dobogóról. Soraja Speed hibával kezdett, Kisasszony mutatkozott.

Kelemen Tamás növelte előnyét az amatőrök sampionátusért folytatott küzdelmében, Matyi duplázott ugyanis a kilencedik futamban. A négyéves herélt most sem kezdett optimálisan, de bőven volt ideje korrigálni, így hiába szaladt rá Jozsó a végén, a négyéves herélt sikere nem forgott veszélyben. Jolly Guardian kis pihenőjét követően remek versennyel tért vissza és lett harmadik. Napfény galoppozott.

Fazekas Imre is duplázni tudott, második győzelmét a Kalifa Hendikepben, a favorit Nikkel Lady kocsijában aratta. Úgy tűnik Golden Lady lánya, új trénerénél kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket. Utolsó öt startjából négyszer is nyerni tudott, ezúttal, a lassan az „örökös helyezett” címre pályázó Reine D’Illiat és Lucuska előtt sétált haza. May Day és Ildóka közel végeztek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr402484335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása