Már nagyon a szezon vége felé járunk, a jövő héttől kezdve már az időjáráson múlik, hogy látunk-e még az idén galoppversenyt a Kincsem Parkban. Most vasárnap viszont még biztosan lesz egy tízfutamos versenynap, ahol az igazi különlegesség nem is a főfutam, hanem a Totalizatőr Hendikep lesz, hisz ez a futam a maga 3200 méterével a szezon leghosszabb távú versenye.

A nap egy tízlovas „ötbés” hendikeppel indul, majd a nyeretlen csikók első fele következik. Összesen tizennyolc kétévest neveztek a napra, kilencen a második, kilencen a negyedik futamban futnak, mindkét versenyben egy-egy újonccal találkozunk majd. A két csikóversenyt egy belföldi tenyésztésű nyeretlen lovak számára kiírt futam köti össze, itt nyolcan próbálnak megszabadulni nyeretlenségüktől.

Az ötödik futam a Szunyogh István Emlékverseny lesz, a szabad felállítású hendikepben nagyon erős mezőny jött össze. A futam távja 1600 méter, a kilenclovas mezőny zömével korábban napi főfutamokban találkozhattunk. A hatodik futam egy ötödosztályú hendikep, nyolc indulóval, 1600 méterre. Érdekes, hogy a holnapi versenynapon egymás után ez az ötödik futam lesz 1600 méterre, hisz a két csikófutam, a belföldi nyeretlen verseny és a szabad felállítású hendikep is erre a távra lett kiírva.

Nagyot ugrunk a távval a következő futamban, jön a szezon leghosszabb versenye, a 3200 méteres Totalizatőr Hendikep. Én nagyon szeretem a hosszú távú versenyeket, ez a futam az egyik kedvencem, ezért külön örülök neki, hogy viszonylag nagy és jó mezőny jött össze holnapra. Hősnő (ifj. Fejes L.) viszi az egyes rajtszámot, az ötéves kanca idén még nyeretlen, legjobb eredményét 1600 méterre II. kategóriában érte el, nem futott még kétezer méternél hosszabbra. Hadúr (J. Línek) a kettes programszámú induló, a hosszú táv nem ismeretlen számára, hisz ott volt a derbyben és a St. Legerben is. Idei egyetlen győzelmét 1800 méterre érte el, legutóbb kétezer méteres távon második volt, holnap a champion címért harcban álló Línek üli. A hosszú távú specialista Jareda (Nagy L.) a hármas, aki tavaly a St. Legerben placcon tudott lenni. Az idei éve valamivel gyengébbre sikerült, de hosszú távon mindig számolni kell vele. Miss Juliette (Bakos G.) is bizonyított már hosszú távon, legutóbb a 2800 méteres gátversenyben volt második. A gátverseny visszahozhatta futókedvét is, ugyanis az azelőtti három hónapja gyengébbre sikerült. Az ötös Tanger (V. Janácek) is gáton vitézkedett mostanában, mindkét 2800 méteres versenyben az élmezőnyben végzett (bár az egyik alkalommal hiba miatt diszkvalifikálták), ráadásul jó a beállítása is. Cash Game (ifj. Kozma I.) a hatos, a négyéves kanca idén már háromszor is nyerni tudott, ebből kétszer 2100 méteren. A hetes programszámú Swing (Bakos Szilvia) is hármat nyert már az idén, abból az egyik egy 1900 méteren történt. Az ő beállítása is jó, mindössze 53,5 kg-ot visz majd. Quai Brany (N. Polli) a nyolcas, pályafutása alatt egyszer futott hosszú távra, a tavalyi derbyben, ahol nagyon messze volt az elejétől. Nem igazán ment neki az idén, viszont mini súllyal fut. Az extrém hosszú táv után egy sprintverseny jön, ez a Viharsarok Hendikep, ahol a nap legnagyobb mezőnyét, 11 lovat látunk majd.

A napi főverseny az I. kategóriás Kincsem Park Díja lesz. Az 1400 méteres versenyben hét ló indul, öt magyar mellett találunk egy cseh és egy szlovák tréningből érkező telivért is. Az egyes startszámot Makaam (V. Janácek) viszi, a négyéves sárga nagyon jó idényt tud maga mögött, négy győzelem mellett sok értékes helyezést szerzett. Kedvenc távján fut, ha nem fáradt (múlt héten is futott) akkor nehéz lesz őt megverni. Xi (Varga Z.) a kettes programszámú induló, tavaly ő nyerte ezt a futamot, idén sérülés miatt mindössze háromszor futott. Legutóbb abban a Kállai Ev-Budapesti Díjban volt negyedik, amit Makaam nyert. Amfetamin (Mészáros Zs.) győzelemmel kezdte az évet, aztán pár hónapig gyengébben futott, majd ősz második felében úgy tűnik megint magára talált. Kérdés mit szól a távhoz, mert idei jó eredményeit 2-300 méterrel rövidebb távokon érte el. A cseh Wonder Horse (R. Koplik) a négyes, a kitűnő származású mén idén még nyeretlen, nyolc futásából ötször keresett pénzt. Azonban óvatosságra int, hogy erős versenyekben futott, és ahogy mondani szokás, „valamiért csak idehozták olyan messziről…”. A szlovák Black Mast (S. Georgiev) jóval közelebbről jön, és őt jól is ismerhetjük, mert utolsó három futása itt a Kincsem Parkban történt. Nem is akárhogy, legutóbbi két alkalommal győzni tudott, mindkétszer gond nélkül. Szlovák hendikepszáma 72, ami alig kisebb, mint a múlt heti nyerő Ypsilon Kingé. Bluff (N. Polli) a következő induló, ő öt hónap kihagyás után a múlt héten futott. Akkor helyezetlen lett, de az a futás hozhatott rajta. Vanity Queen (Tormási Gy.) a hetes programszámú ló, a remek kanca utolsó futásakor győzött, de futás közben megsérült, így két és fél hónapos kihagyás következett. Az a győzelem ilyen távra, az erős BBAG Díjban született, kérdés, hogy a kényszerpihenő mennyire vetette vissza formáját.

A főfutam után még egy versenyt látunk, egy III. osztályú hendikepet, amelynek a távja egy homok kör, azaz 1900 méter lesz. A versenynap programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Ami a várható időjárást illeti, az őszi tavasznak már vége, de vasárnap még elviselhető időre számíthatunk. Az ég borult lesz, de a csapadékot valószínű megússzuk. Viszont vegyenek meleg ruhát, mert a hőmérséklet 10-11 fok körül várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr152461423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása