Ifj. Kozma István négy, Bakos Gábor három nyerőt lovagolt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Spinning Crystal győzelme itt már nem forgott veszélyben

Ha sprintverseny, akkor Spinning Crystallal mindig számolni kell. Nem volt ez másképp vasárnap sem, mikor a Telivér Farm klasszis kancája biztosan nyerte a Kerteskői Díjat. A gátverseny favoritjának már jobban meg kellett dolgozni a sikerért, végül azonban Saturnino visszavert minden támadást és szállította az újabb ugrósikert északi szomszédainknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saturnino a gát fölött

Érdemes volt már az első futamra kiérkezni október utolsó vasárnapján. Az Őszi Nagy Gátverseny élvezetes versenyt hozott, a vége előtt két ugrással még a fél mezőnynek esélye volt a győzelemre. Az utolsó ugrás után még mindig nem dőlt el semmi, a favorit Saturnino (L. Sloup) vezetett valamennyivel, de Miss Juliette (Nagy L.) keményen támadta. Végül a szlovák tréningből érkező fekete telivér erősebbnek bizonyult és másfél hosszas győzelmet aratott. A harmadik helyért is nagy volt a küzdelem, ezt végül a fantasztikus hajrázó Holdfény (L. Temel) szerezte meg.

Nem született meglepetés a Nyeretlenek versenyében, az 1200 méteres futamban a The Artful Dealer (ifj. Kozma I.) – Canadian Princess (S. Georgiev) – Fáradhatatlan (Godó P.) befutási sorrend született. A kontrajátékosok a harmadik futamban sem örülhettek, mivel a nyeretlen csikóverseny I. része is a favoritokról szólt, győzött Mosoly (ifj. Kozma I.), második Banyalbufar (Paizs G.), harmadik Amidala (S. Georgiev). Hiába támadták Praire Hillt (Bakos G.) a Pénzesgyőri Hendikepben, a hároméves sárgának maradt a célban még egy fejhossznyi előnye a második Iowa (S. Georgiev) előtt. A harmadik helyet Lendület (Paizs G.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Singapure Luck könnyen nyert

Könnyen nyerte a Nyeretlen Kétévesek versenyének II. részét Singapore Luck (Bakos G.). A jó származású újonc valamivel féltáv után állt az élre, onnantól kezdve már csak a helyezésekért ment a küzdelem. Második lett Nefertiti (Paizs G.), harmadik Raisonetta (S. Georgiev).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Black Mast még egy hossznyira a céltól

Változatos lefutású volt a Hegyi László Emlékverseny, az 1400 méteres futamot végül a szlovák Black Mast (S. Georgiev) nyerte Nemulass (Nagy L.) és Piramis (Simon F.) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendes idei második győzelmét szerezte meg

Rendes (Bakos G.) már a kanyarban az élre állt az 1600 méteres Szépalmai Hendikepben, ettől kezdve előnyét apránként növelte és a végén biztos győzelmet aratott. Második lett Noble Groom (Mészáros Zs.), a harmadik helyet küzdelmet követően pedig Jareda (Nagy L.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brisbane centiméterekkel a többiek előtt

A nap legszorosabb befutóját hozta a nyolcadik futam. Az 1300 méteres, harmadosztályú hendikep utolsó méterei Brisbane-nek (Deczki A.) sikerültek a legjobban, a négyéves sárga fejhosszal verte Makkászt (Tímár Zsuzsa am.), aki rövid nyakhosszal előzte meg Brillt (S. Georgiev).

Az 1200 méteres Kerteskői Díj következett, ahol a favoritok játszották a főszerepet. Féltávnál az Álmos (S. Georgiev), Amfetamin (Mészáros Zs.), Spinning Crystal (ifj. Kozma I.), National Nice (Paizs G.) ellépett a többiektől, itt már biztosak lehettünk benne, hogy köztük dől el az elsőség sorsa. A távoszlopnál aztán Spinning Crystal támadást indított, gyorsan az élre állt és a célig bebiztosította győzelmét. Második lett Álmos, harmadik National Nice.

Biztosan győzött és ezzel duplázott Egyetlen (Ján Alexandra am.) a kilencedik futamban. Második lett az idén eddig elég halovány Csillagmező (ifj.Kozma I.), harmadik Spartacus (S. Georgiev). Egy 1200 méteres V/b-s hendikep zárta a versenynapot, győzött Aranyeső (ifj. Kozma I.), második lett McMahon (Mészáros Zs.), harmadik Csipke (Tormási Gy.).

Ami a lovasokat illeti, két zsokénak is kiemelkedő napja volt. Ifj. Kozma István négy, Bakos Gábor pedig három győzelmet szerzett. A trénereknél jóval kiegyenlítettebb volt a helyzet, a tizenegy győzelmen tíz idomár osztozott, egyedül Kovács Sándornak sikerült dupláznia.

A versenynap hivatalos eredményeit az alábbi helyen találják:

http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN10-10-31.HTM

Folytatás vasárnap, mikor a szezon utolsó kiemelt galopp nagydíja, a 2800 méteres Lovaregyleti Díj lesz a napi főverseny.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr892418232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása