Tizenegy futamos versenynappal búcsúzik október. A délelőtt 11:00-kor (!!!) kezdődő versenynap komoly gátversennyel indul, a napi főfutam pedig az egyenes pályás 1200 méteres Kerteskői Díj lesz.

A pálya előkészítése miatt a gátversenyek mindig első futamként kerülnek megrendezésre, amit holnap különösen sajnálhatunk, az Őszi Nagy Gátverseny ugyanis akár a napi főfutam is lehetne. Kilenc ló indul a futamban, a mezőnyből a szlovák vendég Saturnino (L. Sloup) emelkedik ki. Ő idén két akadályversenyben indult, az egyikben ugyan elsőként ért célba, de pályaelhagyás miatt mindkét futamban diszkvalifikálták. Hiába küzdött hatalmasat és szorongatta meg a nyerőt Tanger (P. Misún) első gátversenyében, mivel legutóbb őt is diszkvalifikálták. Ha holnap minden gátat jó helyen ugrik, kellemetlen pillanatokat okozhat a favoritnak. A hazai lovak közt lesz azért még néhány olyan, akik eséllyel indulnak holnap. Például Marcipán (Kövesdy Zs. am.), aki a szeptemberi gátversenyen egy második helyezést szerzett. Vagy a rutinos Dollár Maker (Benkő P.), aki tavaly három gátversenyben is indult, egyet megnyert és szerzett egy második és egy negyedik helyezést. A kőkemény mén idén sérülés miatt sokat kihagyott, két hete kezdett újra versenyezni, az a futás előre hozhatta. Miss Juliette (Nagy L.) még nem futott gátversenyben, de idén nyert már I. osztályban, ráadásul a 2008-as ugrólovas champion lovagolja. A Telivér Farm két lovat indít a futamban, Vanity Fong (Farkas L. am.) lesz a másik, az ötéves kanca tavaly negyedik lett egy gátversenyben, idei legjobb eredménye egy ötödik helyezés volt a Gr. Széchenyi Ev-ben. Zengős (Deczki A.) most debütál ugróversenyben, de idei első győzelménél három jelenlegi vetélytársát is verte. A nyíregyházi Odds (Kiss S.) nem sokat futott az idén, III-IV. osztályban ért el jobb eredményeket, az ugróverseny számára is újdonság lesz. A végére hagytam azt a lovat, akit sokszor láttunk már a jártatóban, de pályafutása alatt mindössze három versenyt sikerült befejeznie. Ő Holdfény (L. Temel), aki a szeptemberi gátversenyen a túlsó egyenes közepéig nagyon jól ment, ott azonban megvált lovasától, átugrotta a barriert és elhagyta a pályát. Nagyon jó a beállítása, messze a legkisebb súlyt viszi, kérdés, hogy az a súly rajta lesz-e célba érkezés után is.

A program két nyeretlen versennyel folytatódik, először a nyeretlen 3 éves és idősebb lovakat láthatjuk (lesz a mezőnyben egy 5 éves debütáns is), majd jönnek a kétévesek. A csikók nyolclovas mezőnyéből ketten kezdik most pályafutásukat. Ötödosztályú hendikeppel folytatódik a program, majd újra a csikók jönnek, megint nyolcan, a mezőnyből itt is ketten debütálnak. A II. kategóriás Hegyi László Emlékverseny lesz a nap hatodik futama, az 1400 méteres futamban kilenc ló küzd az első helyért. Ezután két hendikepet látunk, először egy II., majd egy III. osztályút, majd a napi főfutam, az I. kategóriás Kerteskői Díj következik. Az 1200 méteres futamban heten indulnak, ami az esélyeket illeti, egyetértve a szaklappal szerintem is az Álmos-Amfetamin-Spinning Crystal hármastól várhatunk jó teljesítményt. Álmos (S. Georgiev) és Amfetamin (Mészáros Zs.) ugyanezen a távon három hete már találkoztak egymással, akkor Álmos nagy küzdelmet követően egy rövid nyakhosszal verte ellenfelét. Az ESDE Bt. derbylova mióta sprint távra került, minden versenyét megnyerte, igaz mindkét rövid távú győzelme alacsonyabb kategóriájú versenyben született. Amfetamin legutóbb százzal rövidebbre egy Elit kategóriás versenyben futott, ahol másfél hosszas győzelmet aratott. Spinning Crystal (ifj. Kozma I.) legutóbb tett egy kirándulást középtávra, ami nem sikerült igazán jól, saját távjára visszakerülve viszont jó esélyt képvisel. A Telivér Farm kancája általában ennél magasabb osztályokban szokott futni, mindig tűzközelben van, győzni idén csak egyszer tudott, az I. kategóriás Szenttamási Díjat nyerte meg. Akkor épp National Nice (Paizs G.) volt az, akit küzdelemben megvert. National Flirt lánya a tavalyi nagyszerű éve után idén gyengébben muzsikál, de ezen a távon és ebben a kategóriában a favoritok ellenfele lehet. Érdekes Out Loud (Godó P.) indítása a futamban. A sötétpej mén a múlt héten szerezte meg idei első győzelmét, 2000 méteres távon. Legutóbb 2006-ban futott ilyen rövidre. A mezőny legidősebb indulója Cinkostárs (Deczki A.), az egykori klasszis már tíz éves, idei legjobb eredménye ebben a kategóriában egy második hely, igaz az kétszázzal hosszabbra született. Tyrannus (Simon F.) a futam hetedik indulója, a négyéves sárga nyert már az idén ezen a távon versenyt, egy II. osztályú hendikepet, jobb eredményeit alacsonyabb osztályokban érte el.

Két hendikeppel zárul a nap, a főfutam után egy 1600 méteres IV. osztályú hendikepet láthatunk nyolc indulóval, az utolsó futam pedig a nap „ötbés” hendikepe lesz a nap legnagyobb mezőnyével, tizenegy lóval. A versenynap programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Amint bizonyára tudják, hajnalban sajnos elkezdődik a téli időszámítás. Ez azt jelenti, hogy a versenynap már délelőtt elkezdődik, a gátverseny 11:00 órakor startol. Ami az időjárást illeti, szerencsére télről még nem beszélhetünk, október legvégéhez képest egész szép idő várható. Napsütés és a legmelegebb délutáni órákra 12-14 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk. Szóval érdemes lesz kijönni a Kincsem Parkba.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr742410249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása