Lester (Jozé Sagaj) pályarekorddal nyerte a Köztársasági Díjat

 

Magna Charta (Vezér Emese) sikere a Németh László Emlékversenyben

 

Lester újra jött, látott és győzött. A Köztársasági Díj erős, nemzetközi mezőnyében a papírforma nem magyar győzelmet ígért, a versenyben ennek megfelelően a külföldi lovak domináltak. Jozé Sagaj öreg klasszisa a befutóban ellenállhatatlan volt és biztosan finiselte le a jó versenyt futó, szintén szlovén Cash Hammering-et. A nyerő ideje 1,16.8, ezzel Lester saját korosztályos pályarekordját adta át a múltnak. A mieink „becsületét” Simb Illusion mentette meg, harmadik helyével. Kádor sokáig vezetett, istállótársa Masterpiece többször is hibázott. Addington meglepetésre nem tudott küzdelembe kerülni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Németh László Emlékversenyben az egyik favorit Magna Charta alaposan ráijesztett a rá fogadókra a start előtt. Vezér Emese azonban gyorsan rendezte a sorokat és szinte berobbantak az autó mögé, majd faképnél hagyták a mezőnyt. Ezt követően már „csak” okosan kellett gazdálkodni a megszerzett előnnyel és az végül ki is tartott a célig. Lencsi nem futott túl szerencsés versenyt, a befutóban éppen tréningtársa akadályozta kissé, de így is második lett, a falon zárkózó Jackpot Star előtt. Kazein közeli negyediknek szaladt fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vasárnapi versenynapon a hölgyek alaposan kitettek magukért. Az első futamban a favorit Numero Uno-t Szabó Melinda segítette biztos győzelemhez. A háromévesnek egy erős utolsó kétszáz méter is elég volt ahhoz, hogy megszerezze idei második sikerét. Mephisto mögött Lala ért célba, de mivel jármódja miatt diszkvalifikálták, Nigel-nek jutott az igazi bronzérem. Lili Lobell hibával kezdett, Diaboló nem ment jól.

Az Emma Hendikepben Nagyváry Andrea képviselte a „gyengébbik nemet” és a sok hibázó lóval tarkított futamban meg is szerezte a győzelmet. Társa az a Fiorina volt, aki legutóbb hibája ellenére is dobogóra fért. Most nem volt problémájuk a startnál, az eredmény pedig egy biztos siker, a Zabos istálló kancája a jól futó és korrigáló Carpe Diem-et verte a befutóban. Edith On Line küzdelemben védte meg harmadik helyét No Bi-vel szemben. A többiek galoppoztak.

A Jóvér Hendikepben Kele Judit is feliratkozott a győztes hölgyek napi listájára. Kiskegyed egész évben remek formában versenyez, Klaudetta és Indiana Rosa támadását hárítva idén már negyedszer fordulhatott vissza győztesként. A top favorit Nelson hibával kezdett, a gyors versenyben a térhátrányról fordulók nem jutottak szerephez.

A Normafa Hendikepben Komáromi Krisztina és Jorvik Viking voltak a főszereplők. A fantasztikus végsebességű mén már megmutatta párszor, mire is képes, most újabb győzelemre váltotta kirobbanó formáját. A forgatókönyv a megszokott volt, a "viking" az utolsó lépéseken terítette le „áldozatát”, most éppen a pihenőjét követően jól futó I. Q. M. Q.-t. A nyerő istállótársa Happy Bluejay némi meglepetésre szintén dobogóra állhatott, a favorizált Montgomery-t előzve. Itaka még az első kanyar előtt kiszállt.

Jött a papír az Eretnek Hendikepben. No fear saját társaságában versenyezve, könnyedén masírozott haza, sulkyjában trénere, Veljko Mazsity üldögélt. Kétsoprony a célban előzte meg a sokáig vezető tempófelelőst, Knock-ot. Luca sokat ment kívül, végül közeli negyediknek esett vissza.

A Bácsi Hendikepben viszont borult a fogadók valamennyi elképzelése, Jewel győzelmére szinte senki sem számított. Nyilasi Bálint remekül osztotta be a hétéves erejét és a falról csak a befutó elején kibújva, látványos küzdelem után verte meg a favorizált és jó versenyt futó Kamikaze-t. A harmadik helyre az idomárjával újra megvillanó Gioconda küzdötte fel magát. Indian Lady ezúttal nem fért fel a dobogóra. Jackson Junior hibával futott, Hurry Up Star múlt heti remek formája után, most nagyon halvány volt.

Két favorit vívott látványos küzdelmet a Várad Díjban. A hosszabb kényszerpihenő után induló Nanuci Molly és Nevegal egyaránt „üveglábakon” jártak a finisben, végül minimális különbséggel Márton Lajos remek képességű kancája ért haza. Napfény újra jól futott és szerzett ismét helyezést. Nicole Goal sokáig vezetett, de a finisre érve elfáradt. Master Lexus habár idejét tekintve nem javult sokat, mégis bíztatóan mozgott.

Az Amatőrkupa idei negyedik etapja nem hozott túl látványos versenyt. Erről az élről fordulók „tehettek”, hiszen remek tempót diktálva, esély sem hagytak a mezőny többi részének. Illusion Star jó szokása szerint hosszak özönével ment el vezetni és Fodor László támogatásával bírta is saját iramát, így könnyedén győzött, ebben az évben már harmadszor. Mögötte két tréningtársa ért célba, Kiara és Kis Herceg. James kihagyása utáni versenyében sokáig mutatkozott, a többiek közül egyedül Imperiál tűnt még fel, de hibázott.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr732399321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása