A kétéves évjárat számára a szezon utolsó kiemelt versenyét rendezik a hétvégén. Szombaton futják a Kétévesek Kritériumát, az 1600 méteres Listed besorolású versenyben nyolc csikó vesz részt.

Újra napot cserélt a két szakág, így a galopp versenynap szombat délben kezdődik majd. Két nyeretlen versennyel indul a nap, először hároméves nyeretleneket látunk, ők kilencen lesznek és a mezőnyben egy olyan lovat is találunk, aki még csak most kezdi pályafutását. Majd a kétévesek jönnek, csikók számára hosszúnak számító 1600 méterre. Itt nyolc kétéves fut majd, ketten jönnek szlovák tréningből és kettő a futamban az újonc csikók száma is. A tízlovas Kedvesi József Emlékverseny lesz a nap harmadik futama, majd újra nyeretlen kétévesek jönnek, az 1600 méteres futam második része. Itt a csikófutam első részéhez hasonlóan nyolc kétéves fut, a mezőny egyetlen újonca egyben a futam egyetlen szlovák résztvevője lesz.

Jó lovak a 2000 méteres Horák János Emlékversenyben, ami egy II. osztályú hendikep tíz indulóval. Majd az Elit kategóriás Köztársasági Díj következik. A táv 1800 méter, itt is tízen lesznek, az indulók többségét általában napi főfutamokban szoktuk látni. Ezután a Bayer András Emlékverseny Hendikepet futják (III. o.), az 1600 méteres versenyben találkozunk a nap legnagyobb mezőnyével, pont egy startgépnyi indulóval. A hét magyar futamot egy francia közvetítés követ, majd a napi főverseny a Kétévesek Kritériuma.

A Kritérium legutóbbi négy nyerője kanca volt, mén legutóbb 2005-ben tudott nyerni, akkor Hassaleh volt eredményes. Mén győzelemre az idén nagyobb az esély, mivel a mezőnyben csupán egyetlen kancát találunk. A futam indulói:

Corona Osama (ifj. Fejes L.) – a mezőny legrutinosabb indulója, a szombati már a hetedik futása lesz az idén. Legjobb eredménye az Elit kategóriás Blaskovich Emlékverseny megnyerése volt, legutóbb a Szt. László Díjban hetedik lett.

Ostinato (J. Línek) – a Blaskovichban harmadik hellyel debütált, majd három hete Ebreichsdorfban ötven méterrel hosszabb távra tréningtársát Titulaire-t verve megnyert egy 8000 euro összdíjazású csikóversenyt.

Evader (Paizs G.) – a Szenttamási Istálló lova, ami az idén a kétéveseknél komoly ajánlólevél, hisz mindkét kiemelt csikófutamot a törökszentmiklósiak nyerték. A pej mén eddig még csak egyszer futott, nyeretlenben volt harmadik, nagy kérdés mennyit tud másodikra javulni.

High Rock (J. Pavlicek) – a Telivér Farm lovát eddig két nyeretlen versenyben láthattuk, ötödik hellyel kezdett, majd egy erősebbnek tűnő mezőnyben egy rövid nyakhosszas második helyezéssel folytatta. A táv nem lesz idegen számára, mert az a második hely a szombatival megegyező távon született.

Lenz (S. Georgiev) – a szlovák tréningből futó ménről azt tudjuk, hogy jó ló, de azt nem, hogy igazán mit tud. Eddigi egyetlen futásakor 20 hosszal verte a második, 27 hosszal a harmadik, 37 hosszal a negyedik helyezettet. Erőlködés nélkül, de ne felejtsük, hogy az egy nem túl acélos mezőny volt.

Poker Face (N. Murru) – a mezőny egyetlen kancája, aki nagyon megbízhatóan teljesít. Megnyerte az Arquana-Babieka Díjat, majd futott mindkét kiemelt csikóversenyben, ahol harmadik és negyedik helyet szerzett.

Titulaire (ifj. Kozma I.) – a várakozásokhoz képest gyengébben kezdte az évet (két 6. hely), majd legutóbb a már említett ebreichsdorfi csikóversenyben csak fejhosszal maradt le Ostinato mögött. Súlyban most jobban áll, azonban tréningtársa lovasa a championátusért küzd.

Zylan (Bakos G.) – nyeretlenségét első futására elvesztette, azóta csak díjakban futott, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva két 2., egy 3. és egy 4. helyet szerzett, szinte mindig közel a nyerőhöz.

A napot a kis képességű lovak versenye zárja, az V/b-s hendikepben nyolcan versenyeznek egymással. A versenynap részletes programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Ősz van, így az időjárástól különösebb csodát nem nagyon várhatunk. Felhős, de csapadékmentes időt ígérnek a meteorológusok, tizenegy fok körüli hőmérséklettel. Szóval az idő október végének megfelelő lesz, a kabát alá kell egy melegebb pulóver és már indulhatnak is a Kincsem Parkba. Érdemes, mert néhány hét és jön a téli szünet.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr352389913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása