Amfetamin volt a leggyorsabb

2010.10.18. 20:23

Két-két duplázó lovas és tréner október harmadik versenynapján

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amfetamin (Mészáros Zs.) és Double Piccolo (E. Dubravka) néhány méterrel a cél előtt

 

Az ötéves Amfetamin (Mészáros Zs.) nyerte a Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyt. A sárga kanca a távoszlopnál nagy lendülettel az élre tört és hiába támadta őt Double Piccolo (E. Dubravka), az Esztergomi Istálló lova biztosan győzött.

Jött a papír a nap első futamában. A favorit Meredis (Paizs G.) a négyszázas táblánál az élre állt és könnyű, 3 ½ hosszas győzelmet aratott. Mögötte a két másik leggyakrabban játszott ló Eminens (Ján Alexandra am.) és Szélforgó (ifj. Kozma I.) osztoztak a helyezéseken. A második futamban is a három legjobban favorizált ló végzett az első három helyen, a Mary Poppins (Paizs G.) – Masterpiece (Varga Z.) – Ost Star (S. Georgiev) befutási sorrendnél talán csak az import csikó harmadik helye volt némi meglepetés. A versenynap érdekessége volt, hogy az első két futamot teljes testvérek nyerték, hisz mindkét kanca Donatesso-Maryland származású. Ezzel a dupla győzelemmel a nagyszerű Maryland két futó ivadéka egy napon, fél óra különbséggel vesztette el nyeretlenségét.

Utolsóként fordult a célegyenesbe a harmadik futam nyerője Irmike (Ján Alexandra am.), aztán óriási lendülettel kezdte ledolgozni komoly hátrányát és végül könnyű, 3 hosszas győzelmet aratott. Második lett Iowa (Kövesdy Zs. Am.), harmadik Kamaftu (Hegedűs Cs.). Szlovák győzelmet hozott a második csikófutam, Carpatty Queen (S Georgiev) nyert, Igor Herceg (Deczki A.) és Nice Guy (Bakos G.) előtt.

Úgy tűnik, hogy Nemulass (Nagy L.) újra a régi. A sárga start után rögtön az élre állt a Zsibói hendikepben, a célegyenesben aztán úgy tűnt, hogy beérik őt üldözői, de a hatéves herélt újítani tudott és megőrizte előnyét. Második lett Taliasin (Kovács Viola), harmadik a rég látott Magic Smile (Varga Z.). Szoros versenyt, izgalmas befutót hozott az amatőrverseny. A célba hárman szinte egyszerre estek be, a célfotó után a befutási sorrend: Missouri (Ján Alexandra am.) – Vincent (Kövesdy Zs. Am.) – Pirog (Rácz A. am.). Biztosan nyerte General Ludd (ifj. Kozma I.) a Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díjat. A Telivér Farm hatévese a vége előtt háromszázzal galoppozott az élre és ellentmondást nem tűrve húzta be a győzelmet. Midalgo (E. Dubravka) második helye sem forgott veszélyben, a harmadik helyért viszont nagy volt a küzdelem, azt végül Palmilla (S. Georgiev) szerezte meg.

Jöttek a sprinterek és a napi főfutam a Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny. A starttól együtt jött el a társaság, először Double Piccolo (E. Dubravka), majd Jezsuita (Varga Z.) vezette a mezőnyt, majd ez a páros kiegészült Naraannal (ifj. Kozma I.) és Amfetaminnal (Mészáros Zs.), a vége előtt háromszázzal ez a négyes nagyjából együtt galoppozott. A távoszlopon belül aztán kétszereplőssé vált a küzdelem, Amfetamin került az élre, Double Piccolo pedig támadta őt. Végül az esztergomi telivér megőrizte előnyét és 1 ½ hosszal megnyerte a versenyt. Double Piccolo maradt a második, a harmadik helyre pedig National Nice (Paizs G.) érkezett meg.

A táv és a pálya maradt az utolsó futamra is, csak az osztály változott. A III. osztályú hendikep izgalmas véghajrát hozott, győzött a gyepen szinte mindig nagyszerűen teljesítő Denebola (Bakos G.). Második lett a szokásához híven rosszul startoló Nemzeti Összefogás (Deczki A.), harmadik National Face (Godó P.). A versenynapon négyen dupláztak, Paizs Gábor és az amatőr Ján Alexandra tudott kettőt nyerni a lovasok közt, Németh Ildikó és Katona Béla pedig kettőt a trénereknél. Ezzel a zsokéranglistán Paizs Gábor már csak két győzelemre van az élen álló Georgiev, Línek kettőstől. Folytatás rendhagyó módon szombaton, mikor a Kétévesek Kritériuma lesz a napi főverseny.

A versenynap hivatalos eredményeit az alábbi helyen találják:

http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN10-10-17.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr722381940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása