A favorit Pistenteufel biztosan nyerte a gátversenyt, Stanislav Georgiev triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lacis Whip visszavert minden támadást

 

Kettőből kettő, ez a Szenttamásiak mérlege eddig idén a kétévesek számára rendezett kiemelt versenyekben. Katona Béla idomítottja Lacis Whip (Paizs G.) ugyanis biztosan nyerte a Szent László Díjat, így a Gróf Károlyi Emlékverseny után a kétévesek nagydíjának trófeája is Törökszentmiklósra került.

Szakadó esőben vágtak neki az indulók a Varga Miklós Emlékverseny – Kezdők gátversenye 2800 méterének. Már az első gátnál becsúszott egy komoly hiba, messziről úgy tűnt, hogy Tanger (P. Misún) mintha a gát mellett ugrott volna, ezt a versenyintézőség is így látta, ezért diszkvalifikálta a hatéves mént. A negyedik ugrásnál Neardown Knigt csúszott meg, de ő még végigfutotta a távot, nem úgy Holdfény (L. Temel), aki az ötödik gátnál kitört és kiugrott a pályáról. Az utolsó métereken aztán látványosra sikeredtek, mert Pistenteufelt (M. Cagán) Tanger megszorongatta, azonban hiába, mert ő ekkor hivatalosan már nem volt versenyben, így biztosan győzött a szlovák favorit. Második lett a messziről zárkózó Marcipán (Kövesdy Zs. Am.), harmadik Neardown Knight (Nagy L.). Jött a nyeretlen kétévesek versenye, ami mint később kiderült, ez volt a nap egyetlen homokpályás futama volt. Itt győzött Frühlingswind (S. Georgiev), második lett a szerb vendég Vicenzo’s Niece (J. Havlík), harmadik az újonc Evader (Mészáros Zs.). A pálya nagyon vizes volt, a továbbiakban már versenyzésre alkalmatlan, így ettől kezdve a homokra kiírt futamokat a gyep pályán rendezték meg. Így gyepre került az 1600 méteres III. osztályú hendikep is, ahol a Patent (Ján Alexandra am.) – Rendes (Bakos G.) – Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.) befutási sorrend született.

Közben a gyep pálya is ázott rendesen, a startgép mozgatása tovább rontott volna az állapotán, így azoknál a starthelyeknél, ahol nem állt startgép, zászlós indítással indultak a futamok. Így volt ez az 1900 méteres nyeretlenek versenyénél is, ahol a szlovák Falcon Wing (S. Georgiev) vesztette el nyeretlenségét, második Meredis (Paizs G.), harmadik Egyetlen (J. Havlík). Az 1600-as starthelyen volt startgép, így a Bérczy Károly Ev. indulói gépből indultak. Küzdelmet követően győzött Apple Luro (ifj. Fejes L.), második lett meglepetésre Piramis (Simon F.), harmadik Eloise (J. Havlík). Futam után Eloise lovasa akadályozás miatt óvott a győztes ellen, a Versenyintézőség azonban az óvást elutasította, Apple Luro lovasát viszont megbírságolta az egyenes irány be nem tartása miatt. Két egyenespályás futam következett ezután, mindkettő zászlós indítású volt. Az ötödosztályú 1100 méteres hendikepet Tuareg (Varga Z.) nagyon könnyen nyerte Mi Legyen (Juszel B. am.) és Betolakodó (Füzi Villő am.) előtt. Nem kellett küzdenie a kétszáz méterrel hosszabb II. osztályú hendikep győztesének sem, Zadar (S. Georgiev) a távoszlopnál ellépett a többiektől és ettől kezdve nem volt kérdéses a győzelme. Második lett Father’s Dream (L. Kasal), harmadik az a Nemzeti Összefogás (Bakos Szilvia) aki az indításnál megkésett és a vége előtt háromszázzal még az utolsó helyen galoppozott. Ettől kezdve újra olyan futamok következtek, ahol gépből mehetett az indítás, így a Duna Kupa második fordulója is, amit nagy küzdelem után rövid nyakhosszal Katonás (Kocsis Edina am.) nyert meg a sokáig vezető Merkució (Manuela Slamanig am.) előtt, harmadik helyre nagy meglepetésre Napfogyatkozás (Jaroslava Mikulicová am.) jött fel. A magyar csapat másik tagja Virág András Aranyesővel csak a hatodik helyen végzett, de így is sokat hoztunk a pontversenyben vezető osztrák csapaton.

A napi főfutam, a Szent László Díj (Listed) volt a nap kilencedik futama. Érdekesen alakult a verseny, mert start után az egész mezőny könnyen lábra kapott, egy telivér kivételével, aki nem más volt, mint a későbbi győztes Lacis Whip (Paizs G.). A szenttamási kanca azonban gyorsan a többiek nyomába eredt és még a kanyar előtt megkerülve az egész mezőnyt, az élre galoppozott és ő hozta a mezőnyt a célegyenesbe. Ott aztán többen is támadták, de ő megőrizte, sőt az utolsó métereken még növelte is előnyét a favorit Tiny Smile (Varga Z.) és Zylan (Bakos G.) előtt. Lacis Whip győzelme alaposan meglepett mindenkit, ez a futam sima befutóján jól látszódott, az ugyanis több mint 62 ezer forintot ért. A Szent László Díj végeredménye:

I. Lacis Whip (Paizs G.)

II. Tiny Smile (Varga Z.)

III. Zylan (Bakos G.)

IV. Poker Face (N. Murru)

V. Dule’s Dream (L. Kasal)

A nap zárófutama egy IV. osztályú hendikep volt. A gyepre került versenyen Denebola (Bakos G.) újra bebizonyította, hogy gyepen olyan mintha kicserélték volna, könnyű start-cél győzelmet aratott. Második Rachel (Mészáros Zs.), harmadik meglepetésre Pöttyös Panna (Barabás Mónika). A versenynap a trénerek szempontjából kiegyenlített volt, a tíz győzelmen tíz különböző idomár osztozott. A zsokéknál Stanislav Georgiev teljesítménye emelkedett ki, a bolgár fiú három nyerőt lovagolt. Folytatás október első vasárnapján, a Magyar St. Legerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr872327818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása