Kádor (Márton Lajos) biztos győzelme a Sipos Tamás Emlékversenyben

 
Rosszul indult, de jól folytatódott a szombati versenynap. Technikai problémák miatt az első két futamot fogadások nélkül futották, de aztán szerencsére hamar helyreállt a rend(szer) és a versenyekre sem lehetett panasz. A napi főfutamot Kádor nyerte, a Puncs Kupa pedig ismét látványos befutót hozott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bessie hibája borzolta a kedélyeket a Sipos Tamás Emlékverseny első fordulójában. Branislav Mukity mindenáron élre akart állni, de Mikes tartotta vele a lépést, mely eredménye a favorit galoppozása lett. Egy másik esélyes, Kazein az utolsó kanyarban rontott, így Kádor ellenfél nélkül sétált haza, tette mindezt Márton Lajos közreműködésével. Lester és Masterpiece külön meccset folytattak a helyezésekért, míg Mikes a negyedik helyre csúszott vissza.
 
Az első két futamra nem lehetett fogadásokat elhelyezni, így a közönség csendesen konstatálta Indíts! győzelmét a Pandúr Hendikepben. Tolnay László öreg harcosa negyven méteres térhátránya ellenére, biztosan verte a mezőny végéről zárkózó Istis Augenweide-t és Kétsoprony-t. Norah Jones hibával indult, míg Knock-down remek pozícióban, a befutó közepén került zsákutcába és esett ki a versenyből.
 
A papíresélyt képviselő Nóraville szinte elszállt a mezőnytől a Hang Díj startja után, de csak az első egyenesig bírta ugrás nélkül. Innentől kezdve Nyíres diktált és aratott könnyű sikert Hajnal Tiborral. A sok galoppozó lóval tarkított futamban Názáret és Marót szerezték meg az érmes pozíciókat. Matyi gyenge startja után helyezettként vétett kis hibát, de így is pénzért futott.
 
Heterogén mezőny jött össze a Nyeretlenek Versenyében. A négy favoriton kívül Maya Goal-ról és Napfény-ről beszéltünk többet a futam előtt, ők pedig bizonyítottak is, idén először, mindketten dobogóra állhattak. Utóbbinak négyszáznál még nyerő momentuma is volt, de Török István idomítottjában is maradhatott még. A győzelmet, az élete második versenyét teljesítő, későn érő Magic Titan szerezte meg. Fazekas Imre végig „kézben tartotta” a heréltet, a befutóban pedig biztosan verték a vetélytársakat.
 
A Puncs Kupa meghívásos futama a várakozásoknak megfelelően sportszerű, látványos versenyt, izgalmas finist tartogatott számunkra. Troja végig az élen versenyzett, de a nyakán lihegett a fél mezőny. Piroch Gábor azonban talán szándékosan fogta meg kicsit a tempót, mert a hatéves kanca a végküzdelemben szívesen újított és minimális különbséggel ugyan, de kivédte Fülöp Király, Háremhölgy, Igloo és a startnál akadályozott Kandidátus támadását. 
 
A Dupla jackpotos Dőre Hendikepben jól futottak a favoritok. Az év első felében nehéz feladatok elé állított Nick Nolte, új trénerével, Kolozsi Lászlóval, csak játszott a mezőnnyel, úgy nyert, ahogy akart. Pipistrella a negyven méter ellenére is biztos második lett, míg Jólelkű kis küzdelmet követően védte meg a dobogó alsó fokát Ebony Star-ral szemben. Hófehér sokáig vezetett, de a befutó elején hibázott, ezzel pedig Nigel-t hozta nehéz helyzetbe.
 
Lutri Fort start-cél győzelmét hozta a nap hatodik futama. Varga Sándor remekül indult az ötévessel, aki szívesen versenyzett az élen, a többiek pedig nem tudták igazán megnehezíteni a dolgát. New Orleans zsinórban harmadszor lett második, a már legutóbb is mutatkozó Milli Nevi előtt. Gong egy hete a küzdelem hevében hibázott, most ezt közeli negyedik hellyel korrigálta. A nagy favorit Numero Uno meglepetésre csak az ötödik helyre volt jó.
 
Az Amatőrversenyben, a múlt heti versenyében problémákkal küzdő Harpia Bege hozta el az első díjat Csató Gyulával. A kissé ellassúzott futamban csak a befutóra érve gyorsultak fel az események, ekkor került az élre a kilencéves kanca és biztosan védte ki a zsákutcából későn szabaduló Klasszikus támadását. Ivett könnyű harmadik hellyel javította gyengébb futását. Jewel sokáig vezetett, de Montreal Man-nel együtt nagyon visszaestek a végére.
 
Nelson könnyedén szerezte meg idei negyedik győzelmét a Józan Hendikepben. Horváth Zoltán kezében nagyon jól mozog a mén, tudásához képest remekül áll ezekben a versenyekben. A favoritjátékosoknak most sem volt okuk izgulni, csak a helyezésekért alakult ki némi küzdelem. Végül Kopogj! a célban vette el a második helyet Jacamia-tól, de utóbbinak köszönhetően így is remekül fizetett a hármas. Domingo Vita tovább jött előre, csak a végén szorult vissza negyediknek. A többiek igen halványan teljesítettek.
 
A nap végére is maradt izgalom és látvány. A Hugó Hendikep csak a célban dőlt el, mégpedig Miki Manó javára. Új trénerével, Veres Lászlóval már legutóbb is mutatkozott az egyébként jó képességű, de mostanában elég megbízhatatlan négyéves. Most, hosszú idő után újra győzött, a sokáig vezető Jópofi-t kapta el a cél előtt. A favorit Királyhágó közeli harmadikként végzett, bár nem sokon múlt, hogy a remekül hajrázó Márki el ne kapja. 
 
Ne feledjék: nem ez volt szeptember utolsó ügető versenynapja, a tervek szerint szerdán újra találkozunk!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr622323357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása