Lucky Luke könnyű győzelme

2010.08.31. 12:48

Lucky Luke (Lakatos Csaba) sétálva nyerte a G. H. Robinson Díjat

 

A Pannónia Díj megnyerése után az aktuális napi főfutam sem jelentett gondot Lucky Luke számára. Az ötéves mén, Lakatos Csabával a kocsijában, szinte csak sétált a mezőny mellett, majd a befutóban könnyedén köszönt el tőlük, ezzel zsinórban a harmadik győzelmét aratta. A lefutási idő hasonlóan remek, mint három hete. A többiekre sem lehetett panasz, Magna Charta szépen zárkózott a befutóban és lett közeli második, míg Jessie James kis kihagyása ellenére is a topjához közeli formával jelentkezett. A nálunk most bemutatkozó Royal Arnie AM hibával kezdett, a többiek a gyors versenyben nem tudtak küzdelembe kerülni.

 

 

 

 

 

 

 

 

A vasárnapi versenynap első futamában a nyeretlenek álltak starthoz. Ketten kimagaslottak a mezőnyből és a papírjátékosok nagy örömére ők csatáztak a győzelemért. Nobile (Varga Sándor) szokása szerint hamar élre állt és diktálta a jó tempót, amit Night Lady kivételével kevesen bírtak. A Kanca Díj másodikja az utolsó százon közelített ugyan hároméves vetélytársához, de megelőzni nem tudta. A bronzérem nagy meglepetésre a második versenyében hatalmasat javuló Nóraville zsákmánya lett. A szétesett mezőnyből Nikon és Machupichu mutatkozott még.

 

A Cursus istálló legfrissebb importja, Gilbert (Dénes Áron) könnyedén győzött a Paris Díjban. A négyéves herélt a starttól kezdve uralta a versenyt és szemernyi esélyt sem hagyott ellenfeleinek. No Bi próbálkozott a legkitartóbban, de végül ő sem jelentett komoly veszélyt a nyerőre. No fear korrigálta két botlását és a számára sokkal gyengébb mezőnyben, negyvenről fordulva, könnyen szaladt fel a dobogóra. Carpe Diem sokáig helyezettnek tűnt. Nadrág és Naomi átlagformát futott, Nudli hibával versenyzett.

 

Jolly Guardian villant egy nagyot a nap harmadik futamában. Árokszállási Pál idomítottja májusi győzelme után sem rontott a formáin, de a Coriolanus Hendikep megnyeréséhez tovább kellett javulnia. A hétéves kanca Klasszikussal és Georgia-val vívott látványos csatát a befutóban, előbbinél nyakhosszal volt előrébb a célban. Grandfather és Jópofi nem sokkal maradt le a helyezettek mögött.

 

Az Elly Hendikepben „déja vu” érzésem támadt. Az elmúlt hetekben Vicen Pál már alkalmazta ezt a taktikáját, méghozzá sikeresen és most is ezzel a fegyverrel élt. Nevezetesen: egy jó starttal élre állni, majd alaposan lelassítani a versenyt, ezt követően pedig a befutóban, élről indulva, „darabra” megverni a mezőnyt. Így leírva persze ez egyszerűbbnek hangzik, mint amilyen. Jacamia mindenesetre jó partner volt és a számára kissé idegen hosszútáv ellenére, könnyedén hagyta magára a bóbiskoló ellenfeleket az utolsó kétszázon. Jogging és Igloo végig közel helyezkedtek, ami az ilyen versenyekben sokat számít. Ez aranyat ugyan most nem ért, de két helyezést igen. Jorvik Viking elkésve támadott a végén, Jegenyefa hibával kezdett.

 

Magic Boy már legutóbb jelezte, hogy kezd formába lendülni, a Nevadian Hendikepben pedig nyomatékosította is ezt. Tolnay László hathatós segítségével, a látottnál könnyebben húzta be idei első győzelmét. A befutóra még Kicker hozta a mezőnyt, ott azonban kicsit elfáradt és a nyerőn kívül még a javuló Kétsoprony és a megbízható Pipistrella is átszaladt rajta. Iron Man, trénerével jól mozgott, legközelebb még előrébb végezhet. Kitti és Filigrán egyaránt hibával futott.

 

Sárközi Máriára emlékeztünk a nap hatodik futamában. A hosszútávú versenyben a favoritok játszották a főszerepet, Miklós és Magiszter végig a frontban ügetett, a cél előtt végül Fazekas Imre négyévese került fölénybe és megszerezte idei ötödik győzelmét. Nikki zsákutcából kikeveredve, könnyedén vette el Knock-down-tól a bronzérmet. Low Fox sokáig közel látszott, Karola Magic rossz szokása szerint galoppozott.

 

Az Amatőrverseny sem tartogatott különösebb meglepetést. Maroshévíz legutóbb kissé talán peches versenyt futott, most viszont nem zavarta semmi, végig az élmezőnyben versenyzett vele Kelemen Tamás. A Bácskai istálló négyévese, a sokáig vezető Troja-t hatszáznál előzte meg, majd biztosan védte ki az újra jól futó Keeper támadását. Escorial közeli negyediknek érkezett meg. Lucky Boy most is óvatosabban indult, de a második körben ezúttal nem volt benne annyi, hogy dobogóra érjen.

 

Látványos, izgalmas versenyt hozott augusztus utolsó futama. A Ceres Hendikepben a favoritok hibázása borzolta a kedélyeket, Nikkel Lady a startnál, Netto a második kanyarban galoppozott. Ezt követően, sokáig úgy tűnt, hogy a Kolozsival újra jól mozgó Királyhágó lehet a nyerő, hiszen Go On elfáradt a végére, Nemo pedig nem tudott újítani a finisben. Az utolsó métereken azonban Fazekas Imre harcba dobta a rengeteg teret behozó Nikkel Lady-t és pont a célban letakarta a már biztos elsőnek látszó riválisát. Hóvirág javult, Márvány hibával kezdett, Intézet már a start előtt esélyét vesztette.

 

A héten visszaáll a megszokott ritmus, szombaton nem akármilyen versenyekkel kezdődik az ősz! A nemzetközi Marschall József Emlékverseny és 96. Hungária Díj igazi csemegét ígér!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr82261399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása