Főszerepben: Overdose

2010.08.14. 18:13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy napra ébredünk holnap reggel. Nagy napra, hisz egy igazi világsztárt láthatunk újra a Kincsem Parkban, Overdose-t a tizenhárom versenyén veretlen ötéves mént, aki a nap zárófutamában a Bestens-Pannónia Életbiztosító Díjban áll starthoz, a hazai közönség nagy örömére.

Kiemelt versenynapról van szó, így nem szakítja meg külföldi futam miatti szünet az élő programot. Én speciel nem bánnám, ha ez minden héten így lenne… Tíz futamból áll a versenynap, ami egy osztott negyedosztályú rövid távú hendikep első részével indul, amit a nyeretlen kétévesek versenye követ majd. A csikófutamban tízen indulnak, közülük hatan most kezdik pályafutásukat. Tíz indulója lesz a nap „ötbés” hendikepének, amit most hosszúra, 1900 méterre futnak. Importok számára is nyitott nyeretlen versennyel folytatódik a nap, amit a tulajdonosok ki is használnak, hisz a mezőnyben csak három olyan telivért találunk, aki hazánkban született.

Népes mezőny, tizenegy induló az 1400 méteres Vass Lajos Emlékversenyben, majd a homokpályát kell figyelnünk, ahol az osztott negyedosztályú hendikep második részét futják. A pálya marad, az osztály és a táv változik a következő futamra, ami az 1600 méteres „A Tenkes kapitánya” III. osztályú hendikep lesz. Ezt a Kincsem tréneréről, Hesp Róbertről elnevezett 1600 méteres Elit kategóriás verseny követi. Ebben a futamban programon van a tavalyi derbynyerő Csillaghullás (J. Línek), akit a derby óta nem láthattunk. Ő még tavaly komolyan megsérült, műteni is kellett, kíváncsian várjuk visszatérését. „Sose halunk meg”- ez nem a Kétfarkú Kutyapárt választási ígérete, hanem a premier előtti musical címe, aminek nevét a kilencedik futamként rendezendő díj viseli. A futamot 2000 méterre futják és tízen küzdenek majd a győzelemért benne.

És akkor el is érkeztünk az utolsó futamhoz, a Listed besorolású Bestens – Pannónia Életbiztosító Díjhoz, ami holnap A FUTAM lesz. Nézzük a résztvevőket:

Franko (F. Drozda) – a Telivér Farm négyévese egy év kihagyás után idén nyáron tért vissza, idei legjobb eredménye egy második helyezés volt, amit épp ezer méteres távon ért el. Az azért más mezőny volt, a pej méntől holnap egy pénzes helyezés már bravúr lenne.

Makaam (L. Kasal) – nyolc futásából háromszor tudott nyerni az amerikai tenyésztésű telivér, legjobb eredményeit 1200 méteren érte el, ilyen rövidre még nem futott. Pénzes futását várom, akár placcra is érhet.

Overdose (G. Hind) – 13 futás, 13 győzelem. Nála csak egyetlen kérdés van, az egészségi állapota. Tavaly még az életben maradásáért kellett aggódni, de legyőzte a betegséget és négy hete Pozsonyban győzelemmel tért vissza. Tizenöt hónap kihagyás után! Holnap izgatottan figyeljük, hogy mekkora előnnyel nyeri meg a versenyt, és próbáljuk kitalálni, hol áll másfél évvel ezelőtti önmagához képest. Mert azt nehéz elképzelni, hogy holnap ne ő nyerje a futamot.

Saldenzar (J. Línek) – rajthoz állása igazi kuriózum. Derbynyerő, Hármas Korona nyerő, 2007-ben az év lova, hosszú időn át igazi régiós klasszis volt – hosszú távon! Pályafutása öt éve során soha nem futott még ilyen rövid távra! Szinte megtippelhetetlen, mire lesz képes holnap ebben a sprintfutamban. Azért a sárga klasszisa és trénere eredményei miatt én pénzes futás várom.

Cake of Luck (R. Sara) – a szlovák vendég idén többször futott már legjobb sprintereink ellen, szerény eredménnyel. Pénzes futása meglepetés lenne.

Naraan (Mészáros Zs.) – idén kétszer is megverte istállótársát Spinning Crystalt, azonban mindkét alkalommal számára sokkal kedvezőbb súlyviszonyok mellett. Most egyforma terhet visznek, ezért inkább csak a pénzes helyezésben bízhat.

Spinning Crystal (J. Havlík) – a sprinterkirálynő, idén itthon egy betlitől eltekintve mindig placcon végzett. Tavaly Overdose mögött a második lett, ezt az eredményt holnap megismételheti.

Almarita (S. Georgiev) – a hároméves kanca általában hosszabb távon szokott futni, egyetlen győzelmét 1300 méterre szerezte. Pénzes futása meglepetés lenne.

Mahiki (Varga Z.) - a gyors kezdő sárga kanca négy futásából kétszer volt placcon, legjobb eredményét egy második helyet a 900 méteres Villám Díjban érte el. Mivel a táv kedvező számára, holnap akár a dobogóra is felérhet.

Ez lesz tehát a holnapi Overdose Day, ami igazi családi nap lesz, hisz a lóversenyen kívül is gazdag program várja az érdeklődőket. Póni lovaglás, állatsimogató, ügető hajtás, a nap végén koncert, a szünetekben úszó EB a kivetítőn, tényleg érdemes lesz kijönni a parkba. Holnap egyébként 30 fok körüli időre számíthatunk, zápor-zivatar is előfordulhat, de azt majd a sörsátorban átvészeljük. És még egy fontos info, indulás előtt egy ezressel többet tegyenek be a pénztárcájukba, mert most belépő is lesz, de egy kis szerencsével ezt gyorsan visszanyerhetik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr852221803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása