Szoros versenyt hozott a Lovasbajnokság. A záró futam előtt Mészáros Zsolt és Stanislav Georgiev egyenlő pontszámmal álltak az élen, végül a döntő futamban a magyar zsoké egy ponttal többet tudott szerezni vetélytársánál, így ő végzett az élen. Ami pedig a napi főfutamot illeti, a Telivér Farm képviselői a verseny utolsó méterein nyugodtan hátradőlhettek, mivel az elsőség két lovuk közt dőlt el, a győzelmet végül Naraan (ifj. Kozma I.) szerezte meg.

Megint gond volt a homokpályával. A péntek esti eső ugyanis újból használhatatlanná tette azt, így a homokra kiírt futamokat gyepen futották. Én erre már nem is mondok semmit, csak az illetékesek figyelmébe ajánlanám a 2010. július 31-i hvg Mika János éghajlatkutatóval készült interjújának (32-33. oldal) egy rövid részletét: „A csapadék mennyisége … a jelenleginél kevesebb napon, viszont nagyobb intenzitással fog megérkezni.”

De nézzük inkább a versenyeket. Első futam, a favorit Katyusa (Tormási Gy.) trénerével a nyeregben biztosan győzött, második Corona Bin (ifj. Fejes L.), a harmadik helyen holtverseny alakult ki Maxima (Kunstár S. am.) és Kamaftu (Hegedűs Cs.) közt. Győzelemmel mutatkozott be a csikófutamban a német tenyésztésű Dárdahegy (J. Línek), aki nagy küzdelemben verte a Telivér Farm két magyar tenyésztésű lovát Helinat (Mészáros Zs.) és Amirat (ifj. Kozma I.). Helina második helye alaposan meglepte a fogadókat, ugyanis a kanca helyezésére 4.720.- forintot fizettek, ezzel felkerült a rekord nyeremények listájára, ez a nyeremény ugyanis minden idők negyedik legnagyobb hely osztaléka! A harmadik futamot könnyen nyerte Palmilla (S. Georgiev), második lett General Ludd (L. Kasal), harmadik a sokáig élen álló szlovák Fiery Wing (F. Drozda). Ez a verseny volt a Lovasbajnokság első futama, így győzelmével ekkor a bolgár Georgiev állt az élen.

Tetszett a talajváltás Meglepinek (Bakos G.), hosszú távon most futott először gyep pályán a Kallisto ivadék és kis súlyával könnyű, öt hosszas győzelmet aratott. Második Aula (Paizs G.), harmadik Berengár (Simon F.). Következett a Lovasbajnokság második futama, a Keszthelyi István Emlékverseny, amit Fanbuddytastic (Mészáros Z.) nyert Saus und Prid (J. Línek) és Viharfelhő (ifj. Kozma I.) előtt. A futam után a zsokék küzdelmében 16-16 ponttal holtversenyben állt az élen Mészáros Zs. és S. Georgiev, mögöttük 13 ponttal Jaroslav Línek állt a harmadik helyen, így a döntés a bajnokság utolsó versenyére maradt. A nap legnagyobb meglepetését láthattuk ezután, Vincent (Kövesdy Zs. am.) start-cél győzelmét. A helyezések sem a favorizált lovak közt oszlottak meg, második lett Admirális (J. Línek), harmadik Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.). A meglepetés mértékét jól mutatja, hogy a nyerő lóra tét fogadást senki sem kötött (így a következő futam tét jackpotos volt), a hármasbefutó osztaléka pedig több, mint 426 ezer forint volt. A futam felkeltette a Versenyintézőség figyelmét is, a nyerő lovat ugyanis doppingvizsgálatra kötelezték.

A Lovasbajnokság záró futámát láttuk ezután, ahol a Choir Solo (Varga Z.) – Kim Possible (Paizs G.) – Merlo (Mészáros Zs.) befutási sorrend született. A zsokéversenyben élen állók közül Mészáros Zsolt szerepelt a legjobban, így ő nyert a lovasok küzdelmét. A Lovasbajnokság „befutási sorrendje”:

1. Mészáros Zs. 22 pont

2. S. Georgiev 21 pont

3. J. Línek 16 pont.

A napi főfutam, az 1200 méteres Janek Géza Emlékverseny következett, ahol a Telivér Farm lovai játszották a főszerepet. Győzött Naraan (ifj. Kozma I.), aki 5/4 hosszal verte istállótársát Spinning Crystalt (S. Georgiev). A harmadik helyet Amfetamin (Mészáros Zs.) szerezte meg. Egy „ötbés” hendikeppel zárult a nap, ahol a Denebola (Bakos G.) – Apple Stone (J. Pavlicek) – Katonás (ifj. Fejes L.) befutási sorrend született.

Ez volt tehát a szombati galopp versenynap, ilyen cserét az évben még egyszer, október végén látunk majd. Jövő vasárnap pedig Bestens – Pannónia Életbiztosító Díj, azaz újra látjuk Overdose-t a Kincsem Parkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr822207517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása