„Felborult a bioritmusom” hallhattuk Nagy Ferótól a nyolcvanas évek elején. Az Ős-Bikini kiváló száma lóverseny szempontból most igazán aktuális, hisz ezen a hétvégén felcserélődik a két szakág versenynapja, szombaton galoppozunk, vasárnap pedig az ügetőderbyt futják a Kincsem Parkban.

A holnapi versenynap fő témája a lovas, a zsoké. A futamok híres zsokéink nevét viselik és ezen a napon rendezik a Lovasbajnokságot is. A Lovasbajnokságba három futam számít bele, és tíz lovas küzd az elsőségért. A múlt heti tizenegy magyar futam után most kilenccel kell beérnünk, kiemelt versenyt nem rendeznek, a napi főfutam az I. kategóriájú Janek Géza Emlékverseny lesz.

Az ötödosztályú Varga Lajos Emékverseny hp-pel indul a nap, majd nyeretlen kétévesek mérik össze erejüket. Ezután a Gutai János Emlékversennyel következik, ez a futam egyúttal a Lovasbajnokság első futama is egyben. A futamban a bajnokság mind a tíz résztvevője kapott lovaglási lehetőséget, a mezőnyt nézve a Palmillát lovagló Stanislav Georgiev és a Bombajót ülő Jaroslav Línek kezdheti jól a különversenyt.

Ezután „franciázunk”, utána egy belföldi nyeretlen verseny jön, majd a Lovasbajnokság második futama, ami a II. osztályú Keszthelyi István Emlékverseny hp. A futamban sajnos csak kilenc telivér indul, így a zsokéverseny indulói közül ifj. Fejes Lajos eggyel kevesebb lehetőséghez jut, mivel ő maradt ló nélkül. Könnyen előfordulhat, hogy újra a külföldi zsokék játsszák a főszerepet, mert Línek a sorozatnyerő Saus und Prid-ot, Georgiev az újra magára találó Frankot lovagolja, Lukas Kasal pedig a friss nyerő Black Zephyr nyergében ül majd. Azonban Mészáros Zsolt személyében lesz magyar esélyese is a futamnak, ő Fanbuddytasticot üli.

Az id. Klimscha Albert nevét viselő III. osztályú hendikeppel folytatódik a program, majd jön a Lovasbajnokság utolsó futama, az Esch Győző és Sándor Emlékverseny. Itt Varga Zoltán is komoly szerephez juthat, aki az erősebb mezőnyökhöz szokott, hendikepben először induló Choir Solo-t lovagolja. Mészáros Zsolt Merlo hátán a placcért küzdhet, de Georgiev és Línek sem esélytelen, egyikük Spartacust, a másik Vidocq-ot lovagolja.

A Lovasbajnokság lezárulta után jön a napi főfutam, a Janek Géza Emlékverseny. Az 1200 méteres, egyenespályás futamban sajnos a nap legkisebb mezőnye jött össze, mindössze heten futnak majd. Egy hónappal ezelőtt azt mondtam volna, hogy Spinning Crystalnak (S. Georgiev) itt hoznia kell a kötelező győzelmet, azóta azonban futottak egy Flandorffert, ahol Naraan (ifj. Kozma I.) pont ezen a távon, a holnapival megegyező súlyviszonyok mellett ¾ hosszal verte istállótársát. Így azt hiszem nyitott az elsőség kérdése. De még mennyire nyitott, hisz indul a szürke Csák Máté (J. Línek), aki három fantasztikus győzelemmel kezdte az évet, legutóbb ugyan helyezetlen volt, de más távon, így én képesnek tartom őt arra, hogy legyőzze a két már említett Telivér Farmos lovat. És ott lesz még Amfetamin (Mészáros Zs.) is, aki legutóbb ugyan Naraan mögött végzett, de most súlyban jobban áll.

A napot a Bonta Ferencről elnevezett „ötbés” hendikep zárja, tíz indulóval. Ez lesz tehát a szombati galopp, vasárnap ügetőderby, jövő vasárnap pedig Bestens-Pannónia Életbiztosító Díj, Overdose főszereplésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr892204152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása