Saldenzar nem volt régi önmaga

Augusztus első versenynapjának Garabonciás (J. Línek) volt a főszereplője, a sötétpej mén ugyanis biztosan nyerte a Kisbér Díjat. A futam előtt azt gondoltuk, hogy a futamban az újra itthon futó Saldenzar (Bakos G.) is komoly szerephez jut majd, a hatéves sárga azonban várakozás alatt szerepelt, csak az ötödik helyen ért célba.

A nap Betolakodó (Ján Alexandra am.) biztos győzelmével indult, a négyéves kanca a célegyenesben állt az élre és egy pillanatig nem hagyott kétséget afelől, hogy ő lesz augusztus első nyerője. Második Tiszató (Paizs G.), harmadik Csipke (Varga Z.). A Szenttamási istálló percei következtek ezután, hisz a csikóverseny első és harmadik helyét is a törökszentmiklósi istálló lovai szerezték meg. Az eredmény: Dancing Hussy (Paizs G.) – Corona Osama (ifj. Fejes L.) – Lacis Whip (J. Pavlicek). A meglepetést hozó csikófutam után a favoritokról szólt az Augusztusi Díj első része. Győzött a trénere által lovagolt Vanity Queen (Tormási Gy.), második lett Almarita (S. Georgiev), harmadik Jezsuita (J. Línek).

A Papp István II. Emlékverseny következett ezután, amit Miss Juliette (ifj. Kozma I.) nyert meg, második lett Melody Girl (Barabás Mónika), a harmadik helyre pedig meglepetésre Piramis (Fézer R.) ért oda. Érdekes volt ezután a IV. osztályú 2100 méteres hendikep, legalábbis az osztaléka mindenképp. Az első két helyen ugyanis a Turf által véleményezett két ló végzett, a játékosok azonban nem hallgattak a szaklapra, így fordulhatott elő, hogy a Cash Game (J. Havlík) – Kona (Varga Z.) befutási sorrend több, mint 16 ezer forintot ért. A harmadik helyen Szamóca (J. Línek) végzett. Ezután a Nyeretlenek versenye következett, ahol a Szfinx (L. Kasal) – Egyetlen (J. Havlík) – Fáradhatatlan (Paizs G.) befutási sorrend született.

A nap hetedik magyar futama az Epsomi Díj volt, ahol a nap legnagyobb hármasbefutó osztalékát láthattuk. Győzött Morasco (J. Pavlicek), második lett Apple Luro (ifj. Fejes L.), harmadik Eliza Griffith (S. Georgiev). A favorit Makaam (L. Kasal) csak negyedik, így érthető, hogy 212 ezer forintot is meghaladta az hármasbefutó osztalék. Ezzel szemben az Augusztusi Díj második része papírforma eredményt hozott, így aki eltalálta a Double Piccolo (J. Línek) – The Artful Dealer (Varga Z.) – Fanbuddytastic (Fézer R.) sorrendet, csak 5.200.- Ft-tal lett gazdagabb.

 

 

 

 

 

És elérkeztünk a főfutamhoz, a 2000 méteres Kisbér Díjhoz. A futam különlegessége Saldenzar hazai visszatérése volt, a 2007-es Év lova egy súlyos sérülés miatti hosszú kihagyást követően bő egy év után lépett újra a Kincsem Park gyepére. A verseny aztán a várakozásokkal ellentétben nem róla, hanem tréningtársairól szólt. Biztosan győzött ugyanis Garabonciás (J. Línek), két hosszal mögötte végzett Limoncello (J. Havlík), aki 1 ¾ hosszal verte Rendezvous-t (Varga Z.). Ezzel Green Seed négyéves fia hosszú távon idehaza kezd egyeduralkodóvá válni, idén ugyanis 3 hazai futásból 2 győzelem és egy második hely a mérlege. Saldenzar (Bakos G.) csak ötödik, ezért felmerült annak a lehetősége, hogy a népszerű „Cár” a tenyésztésben folytatja pályafutását, de erre még biztos alszanak néhányat a Szindikátus istálló tulajdonosai.

Kettős Telivér Farmos sikert hozott a Francis Cavaliero Emlékverseny, Black Zephyr (J. Pavlicek) győzött France (L. Kasal) előtt, a harmadik helyet Nemzeti Összefogás (J. Línek) szerezte meg. Az utolsó futamban aztán újra a szenttamásiak örülhettek, Nighdire (Paizs G.) ugyanis könnyen verte Kartalt (Kocsis Edina am.) és Keszőt (Ján Alexandra am.).

A folytatás rendhagyó lesz, ugyanis a következő galopp versenynapot szombaton rendezik meg. A főszerepet a sprinterek játsszák majd, a napi főfutam ugyanis az 1200 méteres Janek Géza Emlékverseny lesz. És könnyen előfordulhat, hogy rá nyolc napra újra a rövid távról szól majd a versenynap, hisz szó van arról, hogy augusztus 15-én Overdose-t újra láthatjuk futni a Kincsem Parkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr502193867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása