A régió legjobb sprinterei előtt, taktikus versenyzéssel nyerte Overdose 15 hónap kihagyás után első versenyét.

A jártatóban Overdose még feltűnően izzadt, ami annak a jele, hogy ideges, egy kicsit elszokott a versenyzéstől. Szinte versenytempóban indult meg a startgép felé, nem volt könnyű visszafogni, hogy ne idő előtt adja ki magából az erejét. A startot követően lovasa, az angol Gary Hind rögtön az élre tudott állni vele, és pozícióját meg is őrizte a kanyarban. Ez azért volt fontos pillanat, mert Pozsonyban az ezer méteres távot nem egyenes pályán, hanem egy 180 fokban visszaforduló szűk kanyaron keresztül futják, így aki kívülre kerül, sokat veszíthet. Overdose elsőként fordult a rövid, mindössze 400 méteres célegyenesre, ahol ugyan a többiek nagyon jöttek, de lovasa nem kért tőle többet, mint ami a győzelemhez feltétlenül szükséges volt.

Lovasát, az angol Gary Hind-ot zsokétársai a verseny előtt a PannoniaOverdose.hu tudósítójának jelenlétében froclizták, hogy tudja-e milyen másodiknak lenni, és tudja-e, hogy ma véget ér a karrierje, mert kikap, és soha többé nem kap jó lovat. A díjátadás után, amikor a többiek már a következő versenyre készültek, vagy éppen zuhanyoztak, Gary a serleggel a kezében egy hatalmas ugrással érkezett a zsokék öltözőjébe, és az egész épület beleremegett, amikor elkiáltotta Overdose nevét.

Mikóczy Zoltán a versenyt követő rövid sajtótájékoztatón megköszönte azt a feléjük áradó szeretetet amit mindenhol érzett ahol csak megfordult, mert ez kellett ahhoz a kitartáshoz, hogy ez a kis csapat átvészelje azt a rengeteg bajt és valóságos pechszériát, ami őket érte az elmúlt 15 hónapban. Ez adott reményt arra, hogy lesz folytatás. Ebből a betegségből nemhogy győztesen nem szoktak visszatérni a lovak a versenypályára, hanem sok esetben olyan súlyosan torzul a pataszerkezetük, hogy járni se tudnak. A németek nevezték el csodalónak, amit ma láttunk, az a második csoda!

Forrás: pannoniaoverdose.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr542160469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Ödön Pejkó 2010.07.20. 18:26:57

www.metoo.sk/tvstream/play/571

A pozsonyi élő közvetítés linjke legközelebbre. A kredit nem nekem jár érte, hanem sporttársunknak és egyben baráti riválisunknak, Mr. Abrakmesternek, azaz (bár ki ne ismerné) Sárközi Péternek. Ő mondta a tippet a verseny előtt. Azt hittem, hogy csak én lassúztam el a dolgot, és csak én nem tudom, de hallottam, hogy más is így van vele. Better late than never... :)

Főszrekesztő Sporttárs! Szuper az írása. As usual... :)

smulo 2010.07.20. 19:02:44

Azt hiszem a stream-nél a szám a végén mindig változik. De a "metoo.sk" örök. Az aktuális nap linkje pedig mindig ott található legfölül aznap.
Amúgy köszi Pejkó! :-)
süti beállítások módosítása