Kádor (Varga Sándor) biztos sikere a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter Díjában

Nem túl népes, de erős mezőny gyűlt össze az idei FVM Díjában. A verseny előtt azt találgattuk, vajon What a Man és Simb Illusion kipihenték-e, az előző vasárnapi dupla futást Ausztriában és vajon mire lehet képes a hosszú kihagyás és remek próbafutam után startoló Kádor. Eme kérdéseinkre a futam egyértelmű választ adott. A start Kádor számára meglehetősen rosszul sikerült, az AMMA Rt. hatévese ugyanis bizonytalankodva, kisebb hibával indult, ezzel pedig kissé megnehezítette a saját dolgát. Varga Sándor idomítottja azonban az első néhány méter után már újra úgy mozgott, mint egy héttel azelőtt és a befutóegyenesben biztosan hárította az újra formát futó What a Man rohamát, ezzel pedig ráduplázott tavalyi sikerére. Likviditus sokáig komoly tempóban vezetett, végül óriási küzdelem után megőrizte a bronzérmes pozíciót a támadó Taylor Boko és Simb Illusion előtt.

Varga Sándornak egyébként kitűnően sikerült a napja, hiszen a főfutamon kívül, másik két versenyben is az ő idomítottja haladt át elsőként a célon. A First Dust Hendikepben a keveset, de akkor igen eredményesen futó Jogging aratott start-cél győzelmet, idén már negyedszer. Lézer-t átlagformája ezúttal helyezéshez juttatta és a korrigáló Lucky Luke is újra dobogóra állhatott. Kisebb meglepetésre sem Lovely Beauty, sem pedig Jackpot Star nem játszott szerepet a futamban.

A nap utolsó, Peki van Kemp-ről elnevezett hendikepjében Keep Smiling és Márton Lajos szereztek újabb sikert a trénernek és az AMMA Rt.-nek. Az erősen favorizált kanca új egyéni rekordot ügetve, igen könnyen, húsz méterrel sétálta le ellenfeleit. A helyezésekért már sokkal nagyobb csata dúlt. Kerámia legutóbbi botlását javítva jött fel másodiknak, míg a folyamatosan formát futó Jeans Lady az utolsó lépéseken vette el Jacamia-tól a bronzérmet. Indíts! csakúgy, mint legutóbb, ezúttal is sokáig elöl látszott, de a végére ismét elfáradt.

Ugorjunk vissza néhány órát, egészen délután négyig, hiszen a kánikula miatt ezen a szombaton ismét két órával később kezdődött a versenynap. A nyitó futamban a két favorit, Numero Uno és Norbert is elfogadhatóan teljesített, de a győzelmet, pályafutása során először a jó származású Sors-ivadék, Mephisto szerezte meg, sulkyjában Török István idomárhajtóval. Habár a négyéves mostanában már mutatkozott, ez mégis annyira meglepte a fogadókat, hogy senki sem találta el a hármasbefutót. Ez volt az első, de nem az utolsó jackpot a forró délután során, több alkalommal is magas osztalékot számolt ki a Totalizatőr.

A nagy érdeklődésre való tekintettel két részben mérkőztek meg egymással a tulajdonosok. Az elsőben az esélyes Luca aratott biztos győzelmet Éry Judittal, Ilarita és Harpia Bege ellenében. Egy órával később már korántsem futottak ennyire eredményesen a favoritok. Sokáig úgy tűnt, hogy Imperiál beváltja a fogadók reményeit és hazasétál, de az utolsó kétszázon váratlanul megállt, a nagyon megbízható Kitty Magic pedig elsüvített mellette és Kelemen Viktóriával a kocsijában biztosan védte ki a mezőny végéről érkező Jákfa rohamát. Lejtők hölgye minimális különbséggel végzett Ida June előtt, de Imperiál és Igloo is közel látszott a célban.

Népes mezőny gyűlt össze az Üzér Hendikepben. Itt jól futottak a favoritok, hárman szinte fej-fej mellett értek célba. A győzelem a végig vezető No Bi-nak jutott, de Lakatos Csabának meg kellett dolgoznia ezért a sikerért, mert May Day és a nehezen utat találó Magic Diamond Way is ostromolta a végén. A szoros versenyben a többség formát futott, míg Nótás Fanti már a startnál elugrálta esélyét.

Az Olló Hendikep első részében hosszú hallgatás után Low Fox hallatta hangját. Kolozsi László másodszorra ült az ötéves sárga kocsijában és a bíztató debütálást követően gyorsan össze is jött az első közös győzelem. Inspe és Kolostor jól zárkóztak a finisben, a célban kissé rá is szaladtak a nyerőre. Jólelkű és Jávor Class a vártnál kissé halványabban teljesített, Incasso megint ugrott.

A második rész nyílt, sokesélyes versenynek ígérkezett. A tizenkét résztvevő nem is okozott csalódást, szép küzdelmet láthattunk. Dénes Áron hamar a frontba vezényelte a Vali istálló lovát, Klaudetta-t és az idén néhányszor már mutatkozó, de nem túl megbízható kanca végül a látottnál biztosabb győzelmet szerzett. Karamella ugyan nagyot küzdött a finisben, de erőfeszítése csak a második helyre volt elegendő. Kitti tartva jó formáját, újra küzdelemben végzett, idén nyolcadszor ért dobogóra, míg tréningtársa, Iron Man közeli negyediknek szaladt fel. Handa jó pozícióban, az utolsó kanyarban hibázott, Knock-down ugrással kezdett.

Az Amatőrverseny Hendikepben a Bácskai istálló és Kovács Dóra idomár duplázott. Maroshévíz gyenge startot vett, de Kelemen Tamás higgadt maradt és az átlagosnál lassabb verseny is a malmukra hajtotta a vizet. Luca féltestvére a távoszlopon belülre érve könnyedén köszönt el a mezőnytől, ahonnan a végén Lucuska bontakozott ki és jött fel másodiknak. A sokáig vezető Linda Gull megőrizte a harmadik helyet, köszönhetően Ívelő cél előtti hibájának.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr432162506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása