No Not Me a Derby-favorit!

2010.07.06. 15:25

No Not Me (Veljko Mazsity) könnyű sikerét hozta a Derby Kísérleti Verseny

 

A bő egy hónap múlva lefutásra kerülő Ügetőderby főpróbáját tartotta meg hét kiváló mén, az ünnepi lóverseny hétvége első napján, szombaton, az ügetőn. A kicsi, de roppant erős mezőnyből a legesélyesebbnek, a Hico istálló lovai tűntek, különösen az a No Not Me, amely a Nemzeti Díjban szinte oktatta évjárattársait és az idősebb generáció elitjét. Veljko Mazsity lova ezúttal sem bízott semmit a véletlenre, az első pillanattól kezdve uralta a versenyt, szinte csak játszott az ellenfeleivel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A futamot és a kitűnő Crown Sweep ivadékot látva nekem a tavalyi Merengő jutott az eszembe. Nem csak a fantasztikus lefutási idő – 1, 16.3 – miatt, hanem a stílust, robbanékonyságot, könnyedséget, az összképet tekintve. Aligha lehet vitatkozni azzal a ténnyel, hogy az idei kékszalag legfőbb várományosának tapsolhattunk a futam után. Nacho Nico is bebizonyította, hogy hiba nélkül sokra képes, a nyerő istállótársát, Nemes Úr-at lefiniselve az előkelő második helyen ért célba. No fear és Nick Nolte hibával futottak.

A Vidéki Kislány Díjban egy másik Crown Sweep-utód, Nenana győzelme, az istálló és Veljko Mazsity duplázását jelentette. A favorizált kanca idén már harmadszor diadalmaskodott és egyre erősebbnek tűnik. A bombaerős „házon belüli” konkurencia lehetne csak az oka annak, ha nem találkoznánk vele legjobbak futamában, augusztus elején. Metal Boy és Nadrág ismét jó versennyel jelentkezett, ők szereztek helyezést a nyerő mögött. Nemo kihagyása utáni második versenyében is a negyedik helyen zárt, míg Nebraska ismét ugrott.

Tovább tart Kolozsi László és What a Man nyerő szériája. A Prolongo istálló sztárja a hosszútávú Friderika Díjban sem talált legyőzőre, fölényesen verte a darabokra hullott mezőnyből, a végére szinte csak lépésben célba érő vetélytársakat. Jackpot Star két rosszul sikerült versenye után, ezüstéremmel vigasztalódott, Guernica pedig újabb helyezést könyvelhetett el magának. Vernon Boko első Kincsem parki versenyében jól mozgott. Fentebb említettem Merengő nevét. A tavalyi esztendő egyik sztárja három galoppozása után, egy abszolút biztonsági versenyt kapott, reméljük ez volt az első lépése a régi formájához visszavezető úton.

A versenynapot a meglepetések és a magas osztalékok jellemezték. Mindjárt az első futamban robbant a kassza. Nelson győzelme még benne volt a pakliban, hiszen azt sejtettük, láttuk, hogy a Diadora istálló háromévese hiba nélkül sokra képes. Új hajtójával, Horváth Zoltánnal 17.2-es kilométerátlagot ügetve, 55 (!) méterrel szórta el ellenfeleit. Az igazi meglepetést a hatalmasat javuló Napbarna okozta, Markota-B-vel együtt, ők ketten állhattak fel a képzeletbeli dobogóra.

Malta Sun szintén nem a legmegbízhatóbb versenyző a pályán, de a Super Admirális Hendikepben újra a szebbik arcát mutatta. Trénerével, Tolnay Lászlóval nagyon könnyen realizálta esélyét Maroshévíz és az újra jól futó Mistral Gold előtt. A gyors versenyben, Nobile, Muzsikaszó, Nótás Fanti és Lili Lobell is formát futottak.

Tolnay László a nap hatodik futamában ismételt, az elnyűhetetlen Bonviván-nal idén már másodszor győzött, ezúttal a végig keményen támadó Juste De Guerre rohamát hárítva. Az idősebb lovak versenyében, a nyerő ló istállótársa, Hexe Sörn ért még helyre Lady Sakura és Jabbar előtt. A többiek hibával versenyeztek.
 

Raksányi Gellértre emlékeztünk, a hagyományos Puncs Kupa keretein belül. A versenyben Székely Zoltán volt a legtürelmesebb, lovával, a hűséges Ida June-nal sokáig a mezőny végéről figyelték az élen viaskodó vetélytársakat. Az utolsó félkörben indított rohamnak köszönhetően a nyolcéves kanca pont a célban terítette le a végig vezető TrojaÁcs Bálint duót. Brunner Márta ezúttal Fülöp király kocsijában mutatta meg, hogy van érzéke a hajtáshoz, a harmadik helyen értek célba. Kandidátus már a startnál elugrálta esélyét.

Az élről forduló lovak küzdelmére lehetett számítani a Goffy Sun Hendikepben. Nos, végül alaptávról induló győzött ugyan, de a legnagyobb favoritok lemaradtak, így mégis meglepetésről beszélhettünk a futam után. Lejtők hölgye, két jó forma után, Márton Lajos újabb remek hajtásának köszönhetően biztosan verte Lucky Luke-ot és a lassan megint formába lendült Kelta Király-t. Kométa és Jódlis, habár nem ügettek rossz időt, mégis kis csalódást okoztak. Indíts! sokáig vezetett, de a végére nagyon megállt.

A győztes ló trénere, Varga Sándor a Zsoltány Hendikep után is örülhetett. A ritkán, de akkor igen eredményesen futó Jogging sulkyjában idén már harmadszor fordulhatott vissza nyerőként a közönség elé. A Surviver istálló harcosa új egyéni rekordot ügetve, nagy küzdelem után, az utolsó lépéseken kapta el a megint nagyot futó Jegenyefa-t. A bronzérem a nagyon megbízhatóan teljesítő Igloo-nak jutott, míg a sokáig vezető favorit, Mambo Girl a végén negyediknek esett vissza. Motiváló első idei versenyében az utolsó kanyarig a frontban látszott.

Glitter Star új istállójában, Nagy Ferenc II.-vel azonnal győzelemmel hálálta meg gazdijának bizalmát. A gyengébb mezőnybe került tízéves kanca biztos sikerével zárult a versenynap, ami megspékelve Kishölgy második helyezésével, megint jó osztalékokat hozott. A játékosok kedvence, Harlekin nem vallott szégyent, de meg kellett elégednie a bronzéremmel, amit a veszélyesen támadó Knock-down elől hozott el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr712133584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása